De ce oamenii inteligenți emoțional îmbrățișează regula 25/5. Cum funcționează și la ce te ajută

29 Iun. 2021, 11:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iun. 2021, 11:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Omanii inteligenți emoțional îmbrățisează regula 25/5. Aceasta îi ajută să mențină concentrarea și să fie mai productivi.

Cum funcționează?

În primul rând este necesar să faceți o listă cu 25 de obiective în carieră. După ce ai scris lista, încercuiește primele cinci scopuri.

Ideea este că, pentru a rămâne concentrat pe îndeplinirea obiectivelor de la 1 la 5, trebuie să rămâi complet departe de a lucra la obiectivele 6-25.

Este vorba doar de concentrare. Este aproape imposibil să realizezi 25 de lucruri. Dacă vă concentrați puteți realiza de la 3 până la 5 scopuri.

Cheia nu sunt numerele (25 și 5) – principiul este ceea ce stă spatele acestor numere. Este ușor să veniți cu lucruri pe care doriți cu adevărat să le faceți, dar este și mai ușor să vă distrageți atenția de la progresul efectiv în aceste cinci lucruri, deoarece vă prindeți de emoție, bucurie, câștigurile pe termen scurt ale lucrurilor care pur și simplu nu sunt la fel de importante.

Din acest motiv este atât de important să identificați lucrurile „mai puțin importante” – astfel încât să știți exact ce vă împiedică.

Cum se aplică regula 25/5?

De exemplu, în fiecare dimineață, nu faceți doar o listă cu ceea ce trebuie să faceți; fă o listă cu toate lucrurile pe care vrei să le faci – sau pe care alții vor să le facă – care te vor împiedica să lucrezi la prioritățile tale.

Puteți face același lucru atunci când creați liste pentru obiectivele dvs. strategice săptămânale, trimestriale și pe termen lung.

În final, scopul pe care încercați să-l învățați este să nu faceți mai multe liste.

Mai degrabă, vrei să te antrenezi să pui următoarele întrebări:

Care sunt acțiunile care mă împiedică să-mi ating obiectivele?

Cum le pot evita cu orice preț?

Așadar, data viitoare când te vei distra, amintește-ți regula 25/5.

Și schimbați concentrarea de la ceea ce ați putea lucra la ceea ce trebuie să lucrați.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:51 // Actual //  Lupu Eduard

JPMorgan Chase & Co. a notificat aproximativ 1.000 de angajaţi ai First Republic Bank că nu li se vor da locuri de muncă – nici măcar temporar – în urma preluării creditorului falimentar, scrie Bloomberg.

Cea mai mare bancă americană a oferit joi roluri cu normă întreagă sau de tranziţie pentru aproape 85% dintre cei aproape 7.000 de angajaţi care mai lucrau la First Republic în momentul prăbuşirii, în timp ce restul au fost anunţaţi că nu vor primi o poziţie. Locurile de muncă temporare vor avea o durată de trei, şase, nouă sau 12 luni, în funcţie de post, potrivit unei surse din interiorul băncii.

„De la achiziţia First Republic, la 1 mai, am fost transparenţi cu angajaţii lor şi ne-am respectat promisiunea de a-i ţine la curent cu chestiunea locurilor de muncă. Recunoaştem că au fost supuşi stresului şi incertitudinii din martie şi sperăm că ziua de astăzi va aduce claritate”, potrivit unui purtător de cuvânt al JP Morgan.

Foştii angajaţi ai First Republic cărora nu li s-au oferit locuri de muncă la JPMorgan „vor primi plata şi beneficiile echivalente a două luni de muncă”.

First Republic a declarat la sfârşitul lunii aprilie că va reduce cu până la 25% din forţa sa de muncă, una din seria de măsuri menite să consolideze banca cu probleme şi să liniştească investitorii. Aceste măsuri nu au fost în cele din urmă suficiente. Majoritatea angajaţilor care nu au primit joi o ofertă de angajaţre la JPMorgan fuseseră identificaţi ca fiind parte din reducerile de personal pe care First Republic voia să le facă.

JPMorgan, care avea 296.877 de angajaţi la sfârşitul lunii martie, s-a impus în faţa rivalilor în cadrul unei licitaţii conduse de guvern pentru First Republic. Ca parte a ofertei sale câştigătoare, JPMorgan a achiziţionat aproximativ 173 de miliarde de dolari din împrumuturile First Republic, 30 de miliarde de dolari în titluri de valoare şi 92 de miliarde de dolari în depozite – şi apoi a trebuit să decidă ce să facă cu angajaţii săi, dintre care zeci încasau peste 10 milioane de dolari pe an.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău