Expert în inovație: acest truc vă poate ajuta să identificați noi idei de afaceri

29 Iun. 2021, 14:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iun. 2021, 14:07 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Potrivit fostului inginer spațial care a devenit antreprenor, James Chin Moody, există modele de joc în inovație, ceea ce înseamnă că chiar și cei mai neexperimentați antreprenori pot identifica noi idei de afaceri.

„Inovația nu este un substantiv, este procesul de schimbare tehnologică”, a spus el pentru CNBC Make It.

Este vorba despre deblocarea tehnologiilor existente pe piețele existente în moduri noi.

„Inovația nu este procesul de creare a lucrului. Este și procesul de a lua lucrul și de a convinge pe cineva că are nevoie de el “, a spus Chin Moody.

Înțelegerea procesului de inovație

Procesul de inovație poate fi gândit în trei moduri: schimbări de tehnologie; schimbări pe piață; și schimbări în instituții sau modul în care tehnologia ajunge pe piață.

Majoritatea – aproximativ 80% – apar în acel al treilea segment, tehnologiile existente ajungând pe piețele existente în moduri noi, a spus Chin Moody, care a cofondat propria companie în 2015 pe baza acestei teorii, compania, Sendle.

„Când vă gândiți la ceea ce dă naștere unor schimbări majore care au loc chiar acum sau unde sunt marile oportunități de afaceri în viitor, da, puteți privi noile tehnologii, da puteți privi piețe noi, dar de multe ori este vorba despre deblocarea tehnologiilor existente pe piețele existente în moduri noi, ”a spus el.

Acest lucru este deosebit de important acum, pe măsură ce intrăm în ceea ce Chin Moody se referă la „al șaselea val de inovație”, în care lumile fizice și digitale devin mai interconectate.

„Acum puteți lua ceva în lumea naturală și puteți începe cu adevărat să-i identificați omologul digital”, a spus Chin Moody, coautor la „Al șaselea val: cum să reușiți într-o lume cu resurse limitate”.

Identificarea de noi oportunități de afaceri

Acest lucru oferă o mulțime de oportunități pentru viitorii antreprenori de a-și pune amprenta. Chin Moody a recomandat să înceapă pe piață, căutând o „problemă cu adevărat dureroasă” și încercând să o rezolve.

„Cu cât este mai dureros, cu atât mai bine și cu cât te poți îndrăgosti de această problemă, cu atât mai bine, pentru că asta va fi ceea ce servește acea unitate pentru tehnologie”, a spus el.

„Inovația nu se întâmplă niciodată în centrul unei discipline, este adesea la granițe. Căutați intersecția. Căutați locurile unde puteți deveni expert.”

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală