Expert în inovație: acest truc vă poate ajuta să identificați noi idei de afaceri

29 Iun. 2021, 14:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iun. 2021, 14:07 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Potrivit fostului inginer spațial care a devenit antreprenor, James Chin Moody, există modele de joc în inovație, ceea ce înseamnă că chiar și cei mai neexperimentați antreprenori pot identifica noi idei de afaceri.

„Inovația nu este un substantiv, este procesul de schimbare tehnologică”, a spus el pentru CNBC Make It.

Este vorba despre deblocarea tehnologiilor existente pe piețele existente în moduri noi.

„Inovația nu este procesul de creare a lucrului. Este și procesul de a lua lucrul și de a convinge pe cineva că are nevoie de el “, a spus Chin Moody.

Înțelegerea procesului de inovație

Procesul de inovație poate fi gândit în trei moduri: schimbări de tehnologie; schimbări pe piață; și schimbări în instituții sau modul în care tehnologia ajunge pe piață.

Majoritatea – aproximativ 80% – apar în acel al treilea segment, tehnologiile existente ajungând pe piețele existente în moduri noi, a spus Chin Moody, care a cofondat propria companie în 2015 pe baza acestei teorii, compania, Sendle.

„Când vă gândiți la ceea ce dă naștere unor schimbări majore care au loc chiar acum sau unde sunt marile oportunități de afaceri în viitor, da, puteți privi noile tehnologii, da puteți privi piețe noi, dar de multe ori este vorba despre deblocarea tehnologiilor existente pe piețele existente în moduri noi, ”a spus el.

Acest lucru este deosebit de important acum, pe măsură ce intrăm în ceea ce Chin Moody se referă la „al șaselea val de inovație”, în care lumile fizice și digitale devin mai interconectate.

„Acum puteți lua ceva în lumea naturală și puteți începe cu adevărat să-i identificați omologul digital”, a spus Chin Moody, coautor la „Al șaselea val: cum să reușiți într-o lume cu resurse limitate”.

Identificarea de noi oportunități de afaceri

Acest lucru oferă o mulțime de oportunități pentru viitorii antreprenori de a-și pune amprenta. Chin Moody a recomandat să înceapă pe piață, căutând o „problemă cu adevărat dureroasă” și încercând să o rezolve.

„Cu cât este mai dureros, cu atât mai bine și cu cât te poți îndrăgosti de această problemă, cu atât mai bine, pentru că asta va fi ceea ce servește acea unitate pentru tehnologie”, a spus el.

„Inovația nu se întâmplă niciodată în centrul unei discipline, este adesea la granițe. Căutați intersecția. Căutați locurile unde puteți deveni expert.”

Realitatea Live

26 Ian. 2022, 23:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2022, 23:20 // Actual //  Lupu Eduard

Aşa numiţii crypto-infractori au spălat în 2021 circa 8,6 miliarde de dolari în criptomonede, un avans de 30% prin comparaţie cu anul precedent, arată noi date publicate de Chainalysis, citate de Yahoo Finance.

În total, criptomonedele furate din 2017 până la finalul anului trecut valorează peste 33 de miliarde de dolari, majoritatea sumei fiind trimisă de-a lungul timpului către exchange-uri centralizate.

Cea mai mare diferenţă între spălarea banilor fiat şi spălarea criptomonedelor este că, având în vedere transparenţa inerentă a blockchain-ului, putem monitoriza mai uşor felul în care infractorii mută criptomonede între portofele şi servicii crypto, în încercarea de a-şi converti fondurile în cash.”

Raportul arată că finanţele descentralizate (DeFi) au început să joace un rol mult mai mare în spălarea criptomonedelor, în vreme ce 17% din fondurile trimise de pe portofele ilicite s-au îndreptat către protocoale descentralizate, de la doar 2% în 2020.

Totodată, Chainalysis subliniază diferenţa între furt şi escrocherie. Adresele asociate cu acte de furt au trimis sub jumătate din fondurile sustrase către platforme de tip DeFi – peste 750 de milioane de dolari în criptomonede.

De exemplu, „armata” de hackeri a Coreei de Nord, responsabilă de furarea a 400 de milioane de dolari în crypto, a folosit protocoale DeFi pentru a spăla banii.
Pe de altă parte, escrocii trimit majoritatea fondurilor către adrese din exchange-uri centralizate.

Cercetarea realizată de Chainalysis a luat în calcul cantitatea de criptomonede trimise de pe adrese ilicite către adrese găzduite de servicii.

„Dacă nu există niciun mod prin care să accesezi fondurile, nu există de la bun început nicio motivaţie să comiţi infracţiuni cu criptomonede – de aceea, spălatul de bani se afla la baza tuturor altor infracţiuni cu criptomonede”, reiese din textul redactat de Chainalysis.

Totuşi, banii spălaţi au reprezentat doar 0,05% din volumul total de tranzacţii din 2021. Prin comparaţie, anul trecut au fost spălaţi între 800 de miliarde şi 2.000 de miliarde de dolari în aşa-zişii bani fiat, emişi de băncile centrale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău