Expert în inovație: acest truc vă poate ajuta să identificați noi idei de afaceri

29 Iun. 2021, 14:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 14:07 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Potrivit fostului inginer spațial care a devenit antreprenor, James Chin Moody, există modele de joc în inovație, ceea ce înseamnă că chiar și cei mai neexperimentați antreprenori pot identifica noi idei de afaceri.

„Inovația nu este un substantiv, este procesul de schimbare tehnologică”, a spus el pentru CNBC Make It.

Este vorba despre deblocarea tehnologiilor existente pe piețele existente în moduri noi.

„Inovația nu este procesul de creare a lucrului. Este și procesul de a lua lucrul și de a convinge pe cineva că are nevoie de el „, a spus Chin Moody.

Înțelegerea procesului de inovație

Procesul de inovație poate fi gândit în trei moduri: schimbări de tehnologie; schimbări pe piață; și schimbări în instituții sau modul în care tehnologia ajunge pe piață.

Majoritatea – aproximativ 80% – apar în acel al treilea segment, tehnologiile existente ajungând pe piețele existente în moduri noi, a spus Chin Moody, care a cofondat propria companie în 2015 pe baza acestei teorii, compania, Sendle.

„Când vă gândiți la ceea ce dă naștere unor schimbări majore care au loc chiar acum sau unde sunt marile oportunități de afaceri în viitor, da, puteți privi noile tehnologii, da puteți privi piețe noi, dar de multe ori este vorba despre deblocarea tehnologiilor existente pe piețele existente în moduri noi, ”a spus el.

Acest lucru este deosebit de important acum, pe măsură ce intrăm în ceea ce Chin Moody se referă la „al șaselea val de inovație”, în care lumile fizice și digitale devin mai interconectate.

„Acum puteți lua ceva în lumea naturală și puteți începe cu adevărat să-i identificați omologul digital”, a spus Chin Moody, coautor la „Al șaselea val: cum să reușiți într-o lume cu resurse limitate”.

Identificarea de noi oportunități de afaceri

Acest lucru oferă o mulțime de oportunități pentru viitorii antreprenori de a-și pune amprenta. Chin Moody a recomandat să înceapă pe piață, căutând o „problemă cu adevărat dureroasă” și încercând să o rezolve.

„Cu cât este mai dureros, cu atât mai bine și cu cât te poți îndrăgosti de această problemă, cu atât mai bine, pentru că asta va fi ceea ce servește acea unitate pentru tehnologie”, a spus el.

„Inovația nu se întâmplă niciodată în centrul unei discipline, este adesea la granițe. Căutați intersecția. Căutați locurile unde puteți deveni expert.”

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău