Expert în inovație: acest truc vă poate ajuta să identificați noi idei de afaceri

29 Iun. 2021, 14:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 14:07 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Potrivit fostului inginer spațial care a devenit antreprenor, James Chin Moody, există modele de joc în inovație, ceea ce înseamnă că chiar și cei mai neexperimentați antreprenori pot identifica noi idei de afaceri.

„Inovația nu este un substantiv, este procesul de schimbare tehnologică”, a spus el pentru CNBC Make It.

Este vorba despre deblocarea tehnologiilor existente pe piețele existente în moduri noi.

„Inovația nu este procesul de creare a lucrului. Este și procesul de a lua lucrul și de a convinge pe cineva că are nevoie de el „, a spus Chin Moody.

Înțelegerea procesului de inovație

Procesul de inovație poate fi gândit în trei moduri: schimbări de tehnologie; schimbări pe piață; și schimbări în instituții sau modul în care tehnologia ajunge pe piață.

Majoritatea – aproximativ 80% – apar în acel al treilea segment, tehnologiile existente ajungând pe piețele existente în moduri noi, a spus Chin Moody, care a cofondat propria companie în 2015 pe baza acestei teorii, compania, Sendle.

„Când vă gândiți la ceea ce dă naștere unor schimbări majore care au loc chiar acum sau unde sunt marile oportunități de afaceri în viitor, da, puteți privi noile tehnologii, da puteți privi piețe noi, dar de multe ori este vorba despre deblocarea tehnologiilor existente pe piețele existente în moduri noi, ”a spus el.

Acest lucru este deosebit de important acum, pe măsură ce intrăm în ceea ce Chin Moody se referă la „al șaselea val de inovație”, în care lumile fizice și digitale devin mai interconectate.

„Acum puteți lua ceva în lumea naturală și puteți începe cu adevărat să-i identificați omologul digital”, a spus Chin Moody, coautor la „Al șaselea val: cum să reușiți într-o lume cu resurse limitate”.

Identificarea de noi oportunități de afaceri

Acest lucru oferă o mulțime de oportunități pentru viitorii antreprenori de a-și pune amprenta. Chin Moody a recomandat să înceapă pe piață, căutând o „problemă cu adevărat dureroasă” și încercând să o rezolve.

„Cu cât este mai dureros, cu atât mai bine și cu cât te poți îndrăgosti de această problemă, cu atât mai bine, pentru că asta va fi ceea ce servește acea unitate pentru tehnologie”, a spus el.

„Inovația nu se întâmplă niciodată în centrul unei discipline, este adesea la granițe. Căutați intersecția. Căutați locurile unde puteți deveni expert.”

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău