RAPORT: Numărul milionarilor din lume a depășit 20 milioane în anul 2020. În ce țări locuiesc cei mai mulți

29 Iun. 2021, 12:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
29 Iun. 2021, 12:17 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Numărul milionarilor din lume a trecut de 20 milioane în anul 2020. Acestea sunt datele publicate marţi de compania de consultanţă Capgemini. Potrivit sursei citate, numărul persoanelor care deţin o avere netă de cel puţin 1 milion de dolari a crescut cu 6,3%, ajungând la 20,8 milioane în anul pandemiei de COVID-19.

Averea totală deţinută de acest grup de persoane a crescut cu 7,6%, fiind calculată de firma de consultanţă la 80 trilioane de dolari. O mare parte din aceste câştiguri se datorează creşterii cotaţiilor bursiere.

Țările – gazdă pentru cei mai mulți bogați

Țările cu cei mai mulţi oameni bogaţi sunt, în ordine, SUA, Japonia, Germania şi Japonia. Împreună, cele patru ţări deţin 63% dintre milionarii lumii.

Cea mai rapidă creștere

Cea mai rapidă creştere în 2020 s-a înregistrat printre cei super-bogaţi, a căror avere este de cel puţin 30 milioane de dolari, un club ale cărui rânduri s-au majorat cu 9 procente.

Despre Capgemini

Compania Capgemini monitorizează preţurile acţiunilor, obligaţiunile deţinute, investiţiile alternative, banii lichizi şi proprietăţile pentru a-şi realiza evaluările. Acestea se bazează, de asemenea, pe date provenite de la organizaţii internaţionale precum Banca Mondială, precum şi pe informaţii din anchete în rândul milionarilor şi al managerilor lor de portofolii.

Clasamentul alcătuit de Capgemini corespunde în linii mari cu altele similare apărute în ultimul timp.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău