Siguranța unui viitor prosper cu Depozitele BCR Chișinău

29 Iun. 2021, 13:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 13:59 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Fie că te gândești la o investiție pe termen lung, la economisirea unor resurse pentru mai târziu sau ai un vis pentru care ai pune ceva deoparte, Banca Comercială Română Chișinău (BCR Chișinău) îți dorește să găsești oferta care îți va satisface aceste nevoi, chiar mai multe, din care să alegi.

Siguranța banilor tăi sunt prioritatea noastră, iar aceasta este garantată inclusiv și de faptul că BCR Chișinău este parte a Grupului Erste, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrală și de Est.

BCR Chișinău oferă posibilitatea de a alege din mai multe tipuri de depozit la termen, primind o dobândă foarte avantajoasă pentru economiile tale, pentru termenul ales și valuta dorită.

Îți propunem patru oferte de depozite cu termenul de depozitare până la 3 ani:

  • BCR Maxi
  • BCR Premium
  • BCR Clasic
  • BCR Flexibil

Plasând depozitul la BCR Chișinău, dobânda pe care o primești este una de top în sistemul bancar și ajunge la 6,0% pentru MDL si 1,75% pentru valută străină.

Ținem mult la nevoile tale, iar dacă flexibilitatea banilor depozitați la bancă este una dintre ele, BCR Chișinău îți oferă depozitul său dedicat – BCR Maxi, care îți dă libertatea să utilizezi banii din depozit atunci când ai nevoie, fără a pierde din dobândă, care este foarte  avantajoasă – 3,0% pentru MDL, și 1,0% pentru valuta străină.

Un beneficiu adițional în cazul în care decizi să îți depozitezi banii la BCR Chișinău este un card bancar și acces la internet banking gratuit pentru comoditatea administrării resurselor economisite.

Poți găsi toate caracteristicile conturilor descrise pe larg urmărind link-ul: https://www.bcr.md/ro/persoane-fizice/depozite-termen.

Pentru comoditatea și flexibilitatea ta, BCR Chișinău îți propune deschiderea contului de depozit în aplicația 24 Banking cu un adaos la rata dobanzii de + 0,25% și libertate de a alege oricare dintre monede: Euro, Dolari SUA sau Lei moldovenești

Un cont de depozit poate fi ușor deschis de o persoană fizică cu vârsta de 18 ani împliniți, doar cu actul de identitate valabil și suma minimă necesară constituirii depozitului.

Depozitele persoanelor fizice sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Mai multe despre tipurile de conturi, dobândă, tarife, condiții, ghidul privind deschiderea contului de depozit poți afla la toate sucursalele BCR Chișinău sau pe site-ul BCR Chișinău, secțiunea Depozite:https://www.bcr.md/ro/persoane-fizice/depozite-termen

Investim împreună în viitorul tău!

P.

Realitatea Live

29 Feb. 2024, 11:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Feb. 2024, 11:45 // Actual //  Lupu Eduard

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat astăzi în lectura a doua un proiect de lege ce reglementează normele privind efectuarea decontărilor în numerar, marcând o etapă importantă în eforturile de combatere a evaziunii fiscale și de promovare a transparenței în sistemul financiar.

Proiectul de lege propus are ca scop principal creșterea transparenței și securității tranzacțiilor financiare, precum și orientarea către efectuarea plăților prin transfer în detrimentul utilizării numerarului. Această inițiativă urmărește să combată evaziunea fiscală și concurența neloială, să promoveze dezvoltarea economiei digitale și să faciliteze utilizarea soluțiilor rapide de plată.

Conform noilor prevederi legislative, limita plăților efectuate în numerar va fi reglementată în funcție de categoria și frecvența acestora, fiind stabilită la 100.000 de unități monetare cumulativ lunar sau anual. De asemenea, se vor impune restricții pentru plățile în numerar la achiziționarea de bunuri imobile sau mijloace de transport, limita fiind de 100.000 de lei pentru o plată.

Un aspect important al proiectului de lege îl reprezintă limitarea comisioanelor aplicate pentru efectuarea decontărilor prin transfer, stabilind că acestea nu vor putea depăși 0,1% din suma tranzacționată.

De asemenea, documentul prevede sancțiuni pentru încălcarea limitelor la efectuarea și încasarea plăților în numerar, cu amenzi care pot ajunge până la 10% din suma tranzacționată.

Inițiativa legislativă, care urmează să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2025, este parte a eforturilor mai ample de deoligarhizare și de aliniere la standardele europene, fiind elaborată în urma recomandărilor formulate în Planul de deoligarhizare, aprobat de către Comisia Națională pentru Integrare Europeană și propusă de Ministerul Finanțelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău