Investitorul Tim Draper, miliardar în Bitcoin: am vândut mere pe marginea drumului

12 Iul. 2021, 11:25
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
12 Iul. 2021, 11:25 // Slider //  MD Bani

„Am ajuns să învăț lucruri la care nu m-am gândit niciodată că aș vrea să le cunosc.”, spune Tim Draper, un investiror miliardar în Bitcoin.

Draper este o legendă în lumea capitalului de risc. De la mijlocul anilor 1980, a construit o avere făcând investiții timpurii în companii precum Hotmail, Skype, Baidu, Tesla și SpaceX.

El este, de asemenea, un avocat vocal și investitor în tehnologia bitcoin și blockchain. În 2014, el a cumpărat timpuriu 30.000 de bitcoin confiscate de mareșalii americani (bitcoin în acel moment valora în jur de 600 de dolari) și spune că a investit în peste 50 de companii legate de criptomonede. A condus investiții în Coinbase, o platformă de schimb de criptomonede care a devenit public în aprilie, Ledger, un producător de portofele de criptomonede; și Tezos, o platformă open-source blockchain și altele.

Antreprenoriatul și investițiile sunt în sângele lui Draper. Bunicul lui, William Henry Draper, Jr., a cofondat prima firmă de capital de risc din Silicon Valley în 1959, în timp ce tatăl său William Henry Draper III (cunoscut sub numele de Bill) a fondat Draper & Johnson Investment Company în 1962 și Sutter Hill Ventures în 1964.

Draper și-a înființat propria firmă VC Draper Associates în stadiu incipient în 1985, care va deveni Draper Fisher Jurvetson (ulterior a fost redenumită DFJ și apoi Threshold), iar mai târziu Draper University, o școală pentru antreprenori în stadiu incipient din San Mateo, California, în 2012. În 2013, Draper a părăsit DFJ pentru a se concentra pe Draper University și pe singurul său VC Draper Associates.

„Am făcut o serie de investiții bune”, spune Draper. „Cred că asta îi ajută pe oameni să dorească să meargă cu un investitor care a făcut câteva alegeri bune.”

Copilăria mea „a fost foarte liberă”

Întotdeauna mi-am dorit să fiu antreprenor. Am vândut mere pe marginea drumului [crescând în Atherton, California, care acum este cunoscut sub numele de epicentrul banilor din Silicon Valley] și am avut o afacere de livrare de stridii. Am avut întotdeauna o grămadă de mici întreprinderi care încep să-mi câștige ocazional bani și de cele mai multe ori mă țin doar ocupat.

Copilăria mea a fost grozavă și a fost foarte liberă. Îmi fac griji când oamenii nu le permit copiilor lor să facă nimic, iar tu ești îngrijorat de asta și de asta.

Îi sunt recunoscător mamei mele. Ea mereu îmi spunea: „du-te și descoperă”. Pentru mine a fost ceva de genul: „Uau, lumea este complet deschisă”.

„Învăț multe”

Îmi plac oamenii. Îmi place ideea că toți suntem interconectați. Îmi place ideea că oamenii se pot ajuta reciproc. De asemenea, îmi place să fiu acolo.

Învăț multe când vorbesc cu presa. Mă fac să mă gândesc la lucruri în moduri diferite. Învăț multe lucruri când ies și dau multe mâini și întâlnesc noi antreprenori sau oameni care caută un loc de muncă sau oameni care mă întreabă în ce să investească.

Îmi place să văd asta și mă face să învăț. Ajung să învăț lucruri pe care nu mi le-am imaginat niciodată că aș vrea să le cunosc și devin tot mai bun.

Îmi place ce fac și cred că poate asta simt oamenii când mă văd.

Cu privire la investițiile în start-up-uri: singura întrebare „aproape întotdeauna o pun”: Uneori vom investi [chiar] chiar acolo în acest moment. Dar aproape întotdeauna îl întreb pe antreprenor: „De ce faci asta?”

Deci, este ca „La ce te gândești?”

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală