Cele mai bune sfaturi: Cum să te îmbogățești și să fii pregătit pentru o posibilă criză economică

12 Iul. 2021, 10:49
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
12 Iul. 2021, 10:49 // Slider //  MD Bani

Pentru a-ți crește averea, dar și pentru a fi pregătit în caz de o criză economică ai nevoie să-ți stabilești un plan financiar, iar pentru asta trebuie să urmezi câțiva pași. Iată 5 sfaturi care îți vin în ajutor. În același timp, nu uitați că trebuie să aveți și un plan de lungă durată, nu doar pentru o perioadă scurtă.

1. Faceți din economisire o prioritate

A economisi ar trebui să fie lege pentru cei ce vor să se îmbogățească. Asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la vacanțe, călătorii și alte dorințe. Asta doar înseamnă că o anumită sumă necesită a fi economisită. Pentru aceasta puteți folosi regula 50-30-20. Începeți prin a economisi sume mici și continuați să le măriți treptat.

2. Scăpați de datorii

Chiar și în timp ce economisiți, faceți eforturi pentru a vă reduce datoria, în special datoria pe carduri de credit cu dobândă mare. Aveți mult mai multă libertate atunci când nu aveți acele plăți.

Pentru a veni cu un plan de plată, experții recomandă să începeți prin a face o listă cu toate datoriile pe care le aveți, inclusiv soldurile și ratele.

Apoi stabiliți o strategie de rambursare. Două opțiuni populare sunt metoda „bulgăre de zăpadă”, care vizează mai întâi datoria cu cel mai mic sold și metoda „avalanșă”, care vă obligă să achitați mai întâi datoria cu cel mai mare TAE.

Rezerva de numerar nu este concepută pentru a vă îmbogăți, mai ales că ratele dobânzii sunt atât de mici. Dar trebuie să aveți bani disponibili pentru orice cheltuieli neașteptate.

3. Obțineți scorul de credit

Scorul de credit „este într-adevăr cel mai important număr din viața financiară, deoarece determină dacă primiți sau nu aprobarea pentru împrumuturi și linii de credit și, dacă da, cu ce rată a dobânzii”.

A avea un scor de credit „bun” sau „foarte bun” sau, chiar mai bine, unul „grozav” vă poate ajuta să economisiți mii de dolari în anii următori, cu rate mai mici la împrumuturi auto, credite ipotecare și chiar carduri de credit.

Unele dintre modalitățile prin care vă puteți îmbunătăți scorul de credit includ plata facturilor la timp în fiecare lună, scăderea ratei de utilizare a cardului de credit și monitorizarea scorului pentru erori.

4. Economisiți pentru pensionare

Chiar dacă jonglați cu alte obiective financiare mai imediate, gândiți-vă la viitor. Cei mai mulți experți recomandă să contribuiți cel puțin suficient pentru a obține rezultatul complet al angajatorului și să vă extindeți contribuțiile după cum puteți.

Dacă economisirea pentru pensionare este ultimul lucru pe care îl aveți în minte, încercați să vă schimbați mentalitatea. În timp ce pensionarea pare o cale îndepărtată, gândiți-vă la [economisirea pentru aceasta] ca acumulare de avere. Acest lucru se datorează faptului că, cu cât investiți mai devreme, cu atât mai mult timp poate crește dobânda în creștere a banilor.

1 milion de dolari este mai ușor de atins dacă începeți devreme. Cineva care începe să investească la 25 de ani trebuie să investească mult mai puțini bani pentru a ajunge la 1 milion de dolari până la pensionare.

5. Asigurați-vă

Una dintre cele mai importante – și deseori, cele mai ignorate – părți ale planificării financiare este asigurarea. A avea un plan de asigurare poate acționa ca o plasă de siguranță și vă poate ajuta să evitați cheltuielile surpriză care vă pot duce la datorii.

Când oamenii se gândesc la planificarea financiară, în mod tradițional se gândesc în primul rând la activele de investiții. Dar „trebuie să vă gândiți la riscul de longevitate, riscul de a fi invalid, evenimentele de îngrijire pe termen lung și alte tipuri de asigurări, deoarece aceste lucruri sunt neprevăzute.

 

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 09:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 09:59 // Actual //  Lupu Eduard

În timp ce atenția internațională s-a concentrat asupra războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu, cu temeri privind un conflict între Iran și Israel, în Caucaz se desfășoară o criză de mare semnificație geopolitică. Armenia, o fostă republică sovietică, independentă din 1991, se rupe de Rusia și caută să fie aliată occidentală în curtea din spate a lui Putin.

Prim-ministrul Nikol Pashinyan spune că țara sa are nevoie de sprijin pentru a evita războiul cu vecinul puternic armat Azerbaidjan – și este clar despre importanța legăturilor strânse cu UE și alte națiuni occidentale, potrivit Independent..

După un scurt și scurt conflict cu Azerbaidjanul, un adversar vecin, Armenia este în proces de rupere cu legăturile sale istorice cu Rusia pentru a deveni un aliat occidental în curtea din spatele lui Vladimir Putin.

Jucătorii implicați în luptele sângeroase din Ucraina și Orientul Mijlociu sunt, de asemenea, prezenți în această regiune. Rusia – presupusul aliat al Armeniei – nu a reușit să protejeze țara de invazia azeră și pare să-și fi schimbat partea. Israelul, care a trimis cantități uriașe de arme pentru a ajuta Azerbaidjanul – și Iranul șiit, care a declarat că nu va permite graniței sale cu Armenia să cadă sub controlul Azerbaidjanului ostil și „entității sioniste”, pe care o susține.

Prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan, cunoaște capcanele cu care se confruntă în gestionarea pivotării către Occident, evitând, în același timp, un alt război cu Azerbaidjanul, al cărui conducător, Ilham Aliyev, a continuat să amenințe cu și mai multe ofensive.

Încercările lui Pashinyan de a face echilibru au dus la acuzații de liniște acasă, susținând că îi face prea multe concesii lui Aliyev cu puțin în schimb. Au loc proteste pentru decizia guvernului său de săptămâna trecută de a preda patru sate Azerbaidjanului.

Vorbind în capitală, Erevan, unui grup restrâns de jurnalişti britanici, Pashinyan recunoaşte că „Federaţia Rusă este un jucător serios şi semnificativ în regiunea Caucazului de Sud”. Dar spune că au existat măsuri ale Armeniei de a crea legături puternice cu statele occidentale și Uniunea Europeană, mai ales că protestele au dus la reforme politice în urmă cu șase ani.

În acest sens, Pashinyan spune: „Nu am fost niciodată departe de Occident. Realizările noastre în domeniul democrației au creat o realitate obiectivă în care relația noastră se poate dezvolta dinamic, dar pentru un moment… am spus că democrația pentru noi nu este o politică adoptată de circumstanțe, este o strategie pe care am adoptat-o.”

Turbulențele din ultimii ani au dus la formarea de noi alianțe, spune Pashinyan: „Într-adevăr, diversificăm relațiile externe, dar nu suntem singurii care o facem. Practic în întreaga lume nu ai găsi niciun actor care să nu-și diversifice relațiile externe. Armenia nu a putut trece cu vederea această nouă tendință.

„În ceea ce privește apropierea în continuare de Uniunea Europeană. Am spus în discursul meu în fața Parlamentului european că Republica Armenia este pregătită să fie cât mai apropiată de Uniunea Europeană. În acest moment, se pare că ne îndreptăm în această direcție pentru că, foarte important, acesta este un proces public. Transparența este de cea mai mare importanță pentru noi.”

Mișcarea către Occident făcută de Armenia a fost cuplată cu o antipatie și neîncredere în creștere față de Rusia, văzută cândva ca un aliat ferm – un stat creștin coleg într-un Caucaz predominant musulman.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău