Producătorul de echipament agricol John Deere cumpără un start-up de vehicule autonome cu 250 milioane dolari

10 Aug. 2021, 14:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
10 Aug. 2021, 14:45 // Bani și Afaceri //  MD Bani

John Deere, liderul mondial în producția de tractoare și alte utilaje agricole, cumpără un startup american de robotică, ce dezvoltă tehnologii prin care se face trecerea la echipament autonom, pentru ferme cu mai puțini lucrători.

Gigantul american din industria de ultilaje agricole a anunțat, vineri, că va plăti 250 de milioane de dolari pentru startup-ul Bear Flag Robotics, din Silicon Valley, scrie startupcafe.ro.

„Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă fermierii în ziua de azi este lipsa lcrătorilor calificați, pentru a executa operațiuni importante, în timp util, cu impact asupra recoltei. Autonomia oferă o alternativă sigură și productivă pentru a aborda frontal această provocare. Misiunea Bear Flag de a crește producția globală de alimente și de a reduce costurile în domeniu, prin automatizarea mașinilor, este aliniată cu cea a lui Deere și suntem încântați să ne alăturăm echipei Deere pentru a aduce autonomie mai multor ferme” – a spus Igino Cafiero, cofondator și CEO al startup-ului.

Bear Flag Robotics a fost fondat în anul 2017, de Aubrey Donnellan și Igino Cafiero, iar din anul 2019 a intrat în Startup Collaborator, un program al John Deere, prin care corporația strânge în jurul său startup-uri de tehnologie cu care ar putea lucra pentru a fructifica diverse oportunități de business.

 

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău