(FOTO) Cazări inedite în România: top CINCI pensiuni din Transilvania. Detalii despre prețuri și facilități

16 Aug. 2021, 13:14
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Aug. 2021, 13:14 // Au Bani //  MD Bani

Aflată în interiorul arcului carpatic românesc, Transilvania este una dintre regiunile istorice ale României și una dintre cele mai importante destinații turistice din țara vecină. Potrivită pentru cupluri, familii cu copii, dar și aventurieri, Transilvania este o destinație pentru toate gusturile. Pentru a ajunge în zonă, puteți folosi fie mașina personală, fie autocarul, fie avionul. Iată cinci dintre cele mai frumoase cazări din Transilvania, potrivit WallStreet.ro.

Viewtopia – Tărâmul Secret, Munții Apuseni

Viewtopia – Tărâmul Secret este situată în Valea Drăganului din județul Cluj, Transilvania.

Valea Draganului este situată in inima Munților Apuseni, la limita masivului Vlădeasa, munților Meseș și depresiunii Huedin sâși este străbătută de râul Drăgan. Este situată la 65 kilometri de Cluj-Napoca.

Satul de vacanță pune la dispoziție două căsuțe rustice, de poveste, cu o capacitate totală de zece locuri:

  • Căsuța Albastră are capacitate de șase locuri dispuse în trei camere separate (două paturi duble și două paturi single), două băi și bucătăria complet utilată. Are acces la loc de grătar, filigorii și loc de mâncat.
  • Casuța mexicană are capacitate de patru persoane (două paturi duble, din care unul este situat la mezzanine), o baie și bucătărie complet utilată, dar și ponton cu ieșire la lac.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 102 euro/noapte. În timpul săptămânii, de luni până joi, la două nopți închiriate, a treia este gratuită.

La Căsuțe – Bran

Zona în care este plasată pensiunea este retrasă, cu vedere spre Piatra Craiului, Vârful Postăvarul și Măgura Codlei.

La Căsuțe oferă turiștilor patru căbănuțe, fiecare având o curte de aproximativ 1000 mp. Căbănuțele sunt ideale pentru un grup de patru persoane, având fiecare câte două dormitoare, două băi, un living și o bucătărie.

Bucătăriile sunt echipate cu produse de curățenie, prăjitor de pâine, plită de gătit, ustensile de bucătărie, cană fierbător, cuptor cu microunde, frigider, chiuvetă. Băile dispun de hârtie igienică, prosoape, papuci de casă, articole de toaletă gratuite și duşuri.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 144 de euro/noapte.

Alpine Escape Studios – Măgura

Alpine Escape Studios este o pensiune montană, situată într-o zonă izolată de munte, în masivul Piatra Craiului, înconjurată de munți, păduri, natură și liniște.

Casa este alcătuită din șase studiouri, fiecare cu baie și chicinetă proprie. Studiourile sunt ideale atât pentru familii, cât și pentru cupluri. Capacitatea totală de cazare este de 15 persoane.

Pensiunea este doată cu baie proprie, paturi confortabile, lenjerie de pat, prosoape, calorifer, wi-fi gratuit, televizor cu ecran plat, un mic aragaz electric, ustensile necesare pentru gătit, cuptor cu microunde, cafetieră, ferestre îndreptate spre frumoasele peisaje montane, dar și o zonă privată de servire a mesei.

În grădină, există un grătar rustic, o vatră amenajată pentru gătitul la ceaun și un foișor închis și încălzit, cu panoramă spre Munții Piatra Craiului.

Costul unei nopți de cazare este pornește de la 50 de euro/ noapte.

Sweet Dreams Cottage: Cabana A-frame în Munții Bucegi

Sweet Dreams Cottage este o căbănuță în formă de A, aflată în Glajerie, o zonă de case de vacanțe a orașului Râșnov. Este amplasată lângă o pădure tânără neatinsă, cu ferestre generoase.

Cabana este construită integral din lemn, iar accesul la baie, amplasată la etaj, include patru trepte pe o scară verticală.

Cabana este potrivită pentru doi adulți și este pet friendly.

Cabana dispune de o curte proprie de 50 mp, zonă exterioară de relaxare cu grătar. În cabană, la parter, veți găsi o sobă tradițională cu lemne, o masă cu două scaune, un pat matrimonial, un aragaz și o chiuvetă în zona de alimentație.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 50 de euro/noapte.

Nomad EcoVillage, Sohodol – Brașov

Nomad EcoVillage are o abordare holistică a vieții sustenabile, prin corelarea factorilor economici și a celor non-economici pentru a promova un stil de viață de înaltă calitate, cu impact redus.

Cazarea la Nomad EcoVillage presupune:

  • Cazare în corturi glamping, domuri, precum și într-un cort în formă de A,
  • Grupuri sanitare normale și ecologice (toalete uscate cu compost),
  • Zona de socializare cu hamace, terapie cu fân, loc pentru foc, zonă de relaxare în aer liber,
  • Jocuri: badminton, volei, fotbal,
  • Jocuri de societate și strategie,
  • Loc de joacă pentru copii (catarare pe frânghie, trambulină, zmee, frisbee etc.),
  • Zona de răsfăț (terapii de masaj),
  • Cursuri de yoga și dans,
  • Produse naturale locale.

Tarife

  • DOM | Cort Normal Glamping:

Vineri – Duminică (minimum două nopți): 600 lei/noapte, cu mic dejun organic, cină (vegană sau normală), foc de tabară, muzica folk, yoga Sun morning.

Luni – Joi (minimum o noapte): 400 lei/noapte, cu mic dejun organic.

  • CORT A-Shape:

Vineri – Duminică (minimum două nopți): 700 lei/noapte, cu mic dejun organic, cină (vegana sau normala), foc de tabara, muzica folk, yoga Sun morning.

Luni – Joi (minimum o noapte): 500 lei/noapte, cu mic dejun organic.

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală