(FOTO) Cazări inedite în România: top CINCI pensiuni din Transilvania. Detalii despre prețuri și facilități

16 Aug. 2021, 13:14
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Aug. 2021, 13:14 // Au Bani //  MD Bani

Aflată în interiorul arcului carpatic românesc, Transilvania este una dintre regiunile istorice ale României și una dintre cele mai importante destinații turistice din țara vecină. Potrivită pentru cupluri, familii cu copii, dar și aventurieri, Transilvania este o destinație pentru toate gusturile. Pentru a ajunge în zonă, puteți folosi fie mașina personală, fie autocarul, fie avionul. Iată cinci dintre cele mai frumoase cazări din Transilvania, potrivit WallStreet.ro.

Viewtopia – Tărâmul Secret, Munții Apuseni

Viewtopia – Tărâmul Secret este situată în Valea Drăganului din județul Cluj, Transilvania.

Valea Draganului este situată in inima Munților Apuseni, la limita masivului Vlădeasa, munților Meseș și depresiunii Huedin sâși este străbătută de râul Drăgan. Este situată la 65 kilometri de Cluj-Napoca.

Satul de vacanță pune la dispoziție două căsuțe rustice, de poveste, cu o capacitate totală de zece locuri:

  • Căsuța Albastră are capacitate de șase locuri dispuse în trei camere separate (două paturi duble și două paturi single), două băi și bucătăria complet utilată. Are acces la loc de grătar, filigorii și loc de mâncat.
  • Casuța mexicană are capacitate de patru persoane (două paturi duble, din care unul este situat la mezzanine), o baie și bucătărie complet utilată, dar și ponton cu ieșire la lac.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 102 euro/noapte. În timpul săptămânii, de luni până joi, la două nopți închiriate, a treia este gratuită.

La Căsuțe – Bran

Zona în care este plasată pensiunea este retrasă, cu vedere spre Piatra Craiului, Vârful Postăvarul și Măgura Codlei.

La Căsuțe oferă turiștilor patru căbănuțe, fiecare având o curte de aproximativ 1000 mp. Căbănuțele sunt ideale pentru un grup de patru persoane, având fiecare câte două dormitoare, două băi, un living și o bucătărie.

Bucătăriile sunt echipate cu produse de curățenie, prăjitor de pâine, plită de gătit, ustensile de bucătărie, cană fierbător, cuptor cu microunde, frigider, chiuvetă. Băile dispun de hârtie igienică, prosoape, papuci de casă, articole de toaletă gratuite și duşuri.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 144 de euro/noapte.

Alpine Escape Studios – Măgura

Alpine Escape Studios este o pensiune montană, situată într-o zonă izolată de munte, în masivul Piatra Craiului, înconjurată de munți, păduri, natură și liniște.

Casa este alcătuită din șase studiouri, fiecare cu baie și chicinetă proprie. Studiourile sunt ideale atât pentru familii, cât și pentru cupluri. Capacitatea totală de cazare este de 15 persoane.

Pensiunea este doată cu baie proprie, paturi confortabile, lenjerie de pat, prosoape, calorifer, wi-fi gratuit, televizor cu ecran plat, un mic aragaz electric, ustensile necesare pentru gătit, cuptor cu microunde, cafetieră, ferestre îndreptate spre frumoasele peisaje montane, dar și o zonă privată de servire a mesei.

În grădină, există un grătar rustic, o vatră amenajată pentru gătitul la ceaun și un foișor închis și încălzit, cu panoramă spre Munții Piatra Craiului.

Costul unei nopți de cazare este pornește de la 50 de euro/ noapte.

Sweet Dreams Cottage: Cabana A-frame în Munții Bucegi

Sweet Dreams Cottage este o căbănuță în formă de A, aflată în Glajerie, o zonă de case de vacanțe a orașului Râșnov. Este amplasată lângă o pădure tânără neatinsă, cu ferestre generoase.

Cabana este construită integral din lemn, iar accesul la baie, amplasată la etaj, include patru trepte pe o scară verticală.

Cabana este potrivită pentru doi adulți și este pet friendly.

Cabana dispune de o curte proprie de 50 mp, zonă exterioară de relaxare cu grătar. În cabană, la parter, veți găsi o sobă tradițională cu lemne, o masă cu două scaune, un pat matrimonial, un aragaz și o chiuvetă în zona de alimentație.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 50 de euro/noapte.

Nomad EcoVillage, Sohodol – Brașov

Nomad EcoVillage are o abordare holistică a vieții sustenabile, prin corelarea factorilor economici și a celor non-economici pentru a promova un stil de viață de înaltă calitate, cu impact redus.

Cazarea la Nomad EcoVillage presupune:

  • Cazare în corturi glamping, domuri, precum și într-un cort în formă de A,
  • Grupuri sanitare normale și ecologice (toalete uscate cu compost),
  • Zona de socializare cu hamace, terapie cu fân, loc pentru foc, zonă de relaxare în aer liber,
  • Jocuri: badminton, volei, fotbal,
  • Jocuri de societate și strategie,
  • Loc de joacă pentru copii (catarare pe frânghie, trambulină, zmee, frisbee etc.),
  • Zona de răsfăț (terapii de masaj),
  • Cursuri de yoga și dans,
  • Produse naturale locale.

Tarife

  • DOM | Cort Normal Glamping:

Vineri – Duminică (minimum două nopți): 600 lei/noapte, cu mic dejun organic, cină (vegană sau normală), foc de tabară, muzica folk, yoga Sun morning.

Luni – Joi (minimum o noapte): 400 lei/noapte, cu mic dejun organic.

  • CORT A-Shape:

Vineri – Duminică (minimum două nopți): 700 lei/noapte, cu mic dejun organic, cină (vegana sau normala), foc de tabara, muzica folk, yoga Sun morning.

Luni – Joi (minimum o noapte): 500 lei/noapte, cu mic dejun organic.

Realitatea Live

11 Apr. 2025, 14:55
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Apr. 2025, 14:55 // Actual //  bani.md

Titlurile presei care susțin că Trump a cedat în fața presiunilor interne și externe sunt, în general, încă premature. Verdictul nu a fost încă dat, întrucât foarte multe vor depinde de rezultatul negocierilor purtate de Trump cu partenerii comerciali ai Americii în următoarele 90 de zile și mai departe, precum și de evoluția relațiilor dintre SUA și China, notează evz.ro.

Un factor-cheie care îl motivează pe președintele Donald Trump este nevoia de a emana putere și dorința de a o folosi. Inițiativa sa globală, amplă, privind tarifele, marchează o reconfigurare istorică a relațiilor comerciale ale SUA la nivel mondial. Cu toate acestea, este în esență un joc de putere geopolitică care îi vizează pe mulți, dar în special China, care de ani de zile își desfășoară propriul joc de putere. Unii ar spune chiar război neregulat – împotriva SUA, a Occidentului în general și a altora.

În timp ce China este stăpâna lanțurilor globale de producție și de aprovizionare, SUA sunt încă lider în domeniul financiar. Trăim în continuare într-o lume dominată și denominată în dolari, cel puțin pentru moment. Predominanța pe frontul tehnologic, în special IA și domeniile conexe, este încă disponibilă.

Țările terțe care nu sunt pe deplin aliate sau legate de SUA sau China, și care constituie majoritatea națiunilor din întreaga lume, se luptă din ce în ce mai mult în acest mediu concurențial.

Națiunile mai mici și mai vulnerabile vor fi adesea forțate să facă alegeri dificile între marile puteri. Statele mai mari, inclusiv puterile regionale sau de mijloc, vor avea mai multe pârghii pentru a pune marile puteri una împotriva celeilalte și pentru a obține mai multe concesii în interesul propriu.

Pe măsură ce intrăm în al doilea trimestru al secolului XXI, atenția globală principală se concentrează în principal asupra ciocnirii SUA – China. Cu toate acestea, în cadrul ecuației de putere internațională a intereselor concurente și variate, este important să nu subestimăm impactul puterilor de mijloc, care pot modela evenimentele mult peste așteptări în următorii ani și decenii.

Casa Albă a declarat că a fost contactată de mai mult de 50 de țări pentru a discuta despre reducerea tarifelor. Principala țintă a lui Trump, China, a promis să „lupte până la capăt”, după ce președintele american a amenințat cu o nouă taxă de 50%. În cazul în care China nu își retrage taxele de retorsiune asupra a 34% din importurile americane, care urmează să intre în vigoare la 10 aprilie.

Deși Uniunea Europeană se confruntă cu o cotă forfetară de 20 % la exporturile către SUA, multe vor depinde de schimburile comerciale individuale ale fiecărui stat membru cu SUA.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că UE ar putea elimina tarifele la produsele industriale americane, dacă Trump ar elimina în schimb taxele echivalente.

În ciuda titlurilor, amenințarea cea mai presantă cu care se confruntă UE este de fapt dumpingul de produse chinezești în Europa, destinate inițial piețelor americane.

Țările asiatice se confruntă cu cele mai mari tarife, având în vedere proporția mai mare a exporturilor lor din SUA. Cu toate acestea, pragmatismul în soluționarea diferendelor ar putea prevala mai curând în cazul celor care se află sub umbrela de securitate a SUA, inclusiv Japonia, Coreea de Sud și Taiwan. Trump va folosi cu siguranță cartea apărării la masa negocierilor.

În contextul în care Coreea de Sud se află într-o criză constituțională profundă și urmează să organizeze alegeri anticipate, prim-ministrul Japoniei încearcă să obțină un angajament urgent cu Casa Albă și o posibilă vizită personală.

Indonezia, cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, a fost lovită de un tarif de 32 %. A refuzat să riposteze și a optat pentru negocieri directe cu SUA.

Vietnamul, un important partener strategic al SUA, a fost una dintre cele mai afectate țări din Asia, cu un tarif de 46 %. Cu toate acestea, diplomația rapidă a președintelui Lam pentru a dezamorsa tensiunile. Au fost demarate discuții pentru eliminarea taxelor și pentru o întâlnire cu Trump.

Deși negocierile comerciale vor urma în mod inevitabil, o întrebare mai amplă rămâne: Cât timp pot rezista piețele și investitorii la incertitudinea și volatilitatea actuale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU