(FOTO) Cazări inedite în România: top CINCI pensiuni din Transilvania. Detalii despre prețuri și facilități

16 Aug. 2021, 13:14
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Aug. 2021, 13:14 // Au Bani //  MD Bani

Aflată în interiorul arcului carpatic românesc, Transilvania este una dintre regiunile istorice ale României și una dintre cele mai importante destinații turistice din țara vecină. Potrivită pentru cupluri, familii cu copii, dar și aventurieri, Transilvania este o destinație pentru toate gusturile. Pentru a ajunge în zonă, puteți folosi fie mașina personală, fie autocarul, fie avionul. Iată cinci dintre cele mai frumoase cazări din Transilvania, potrivit WallStreet.ro.

Viewtopia – Tărâmul Secret, Munții Apuseni

Viewtopia – Tărâmul Secret este situată în Valea Drăganului din județul Cluj, Transilvania.

Valea Draganului este situată in inima Munților Apuseni, la limita masivului Vlădeasa, munților Meseș și depresiunii Huedin sâși este străbătută de râul Drăgan. Este situată la 65 kilometri de Cluj-Napoca.

Satul de vacanță pune la dispoziție două căsuțe rustice, de poveste, cu o capacitate totală de zece locuri:

  • Căsuța Albastră are capacitate de șase locuri dispuse în trei camere separate (două paturi duble și două paturi single), două băi și bucătăria complet utilată. Are acces la loc de grătar, filigorii și loc de mâncat.
  • Casuța mexicană are capacitate de patru persoane (două paturi duble, din care unul este situat la mezzanine), o baie și bucătărie complet utilată, dar și ponton cu ieșire la lac.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 102 euro/noapte. În timpul săptămânii, de luni până joi, la două nopți închiriate, a treia este gratuită.

La Căsuțe – Bran

Zona în care este plasată pensiunea este retrasă, cu vedere spre Piatra Craiului, Vârful Postăvarul și Măgura Codlei.

La Căsuțe oferă turiștilor patru căbănuțe, fiecare având o curte de aproximativ 1000 mp. Căbănuțele sunt ideale pentru un grup de patru persoane, având fiecare câte două dormitoare, două băi, un living și o bucătărie.

Bucătăriile sunt echipate cu produse de curățenie, prăjitor de pâine, plită de gătit, ustensile de bucătărie, cană fierbător, cuptor cu microunde, frigider, chiuvetă. Băile dispun de hârtie igienică, prosoape, papuci de casă, articole de toaletă gratuite și duşuri.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 144 de euro/noapte.

Alpine Escape Studios – Măgura

Alpine Escape Studios este o pensiune montană, situată într-o zonă izolată de munte, în masivul Piatra Craiului, înconjurată de munți, păduri, natură și liniște.

Casa este alcătuită din șase studiouri, fiecare cu baie și chicinetă proprie. Studiourile sunt ideale atât pentru familii, cât și pentru cupluri. Capacitatea totală de cazare este de 15 persoane.

Pensiunea este doată cu baie proprie, paturi confortabile, lenjerie de pat, prosoape, calorifer, wi-fi gratuit, televizor cu ecran plat, un mic aragaz electric, ustensile necesare pentru gătit, cuptor cu microunde, cafetieră, ferestre îndreptate spre frumoasele peisaje montane, dar și o zonă privată de servire a mesei.

În grădină, există un grătar rustic, o vatră amenajată pentru gătitul la ceaun și un foișor închis și încălzit, cu panoramă spre Munții Piatra Craiului.

Costul unei nopți de cazare este pornește de la 50 de euro/ noapte.

Sweet Dreams Cottage: Cabana A-frame în Munții Bucegi

Sweet Dreams Cottage este o căbănuță în formă de A, aflată în Glajerie, o zonă de case de vacanțe a orașului Râșnov. Este amplasată lângă o pădure tânără neatinsă, cu ferestre generoase.

Cabana este construită integral din lemn, iar accesul la baie, amplasată la etaj, include patru trepte pe o scară verticală.

Cabana este potrivită pentru doi adulți și este pet friendly.

Cabana dispune de o curte proprie de 50 mp, zonă exterioară de relaxare cu grătar. În cabană, la parter, veți găsi o sobă tradițională cu lemne, o masă cu două scaune, un pat matrimonial, un aragaz și o chiuvetă în zona de alimentație.

Costul unei nopți de cazare pornește de la 50 de euro/noapte.

Nomad EcoVillage, Sohodol – Brașov

Nomad EcoVillage are o abordare holistică a vieții sustenabile, prin corelarea factorilor economici și a celor non-economici pentru a promova un stil de viață de înaltă calitate, cu impact redus.

Cazarea la Nomad EcoVillage presupune:

  • Cazare în corturi glamping, domuri, precum și într-un cort în formă de A,
  • Grupuri sanitare normale și ecologice (toalete uscate cu compost),
  • Zona de socializare cu hamace, terapie cu fân, loc pentru foc, zonă de relaxare în aer liber,
  • Jocuri: badminton, volei, fotbal,
  • Jocuri de societate și strategie,
  • Loc de joacă pentru copii (catarare pe frânghie, trambulină, zmee, frisbee etc.),
  • Zona de răsfăț (terapii de masaj),
  • Cursuri de yoga și dans,
  • Produse naturale locale.

Tarife

  • DOM | Cort Normal Glamping:

Vineri – Duminică (minimum două nopți): 600 lei/noapte, cu mic dejun organic, cină (vegană sau normală), foc de tabară, muzica folk, yoga Sun morning.

Luni – Joi (minimum o noapte): 400 lei/noapte, cu mic dejun organic.

  • CORT A-Shape:

Vineri – Duminică (minimum două nopți): 700 lei/noapte, cu mic dejun organic, cină (vegana sau normala), foc de tabara, muzica folk, yoga Sun morning.

Luni – Joi (minimum o noapte): 500 lei/noapte, cu mic dejun organic.

Realitatea Live

07 Mai 2024, 14:27
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Mai 2024, 14:27 // Actual //  bani.md

„S-a dorit aplicarea unei lovituri dure importatorului de banane, fiind scoase în evidență doar reţelele Linela şi Fidesco. De ce?” Bloggerul moldovean Eugeniu Luchianiuc este de părerea că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ar fi ascuns intenționat unele detalii importante în contextul scandalului bananelor cu pesticide depistate în câteva magazine din țară. Acesta a scris pe blogul său despre câteva lucruri stranii, în opinia sa.

„În primul rând, atunci când ANSA face aşa verificări, e obligată să ia trei probe: una o trimite la propriul laborator, a doua se duce la agentul economic, fiind pusă la dispoziţia şoferului camionului, iar a treia ar trebui să rămână la punctul de trecere a frontierei. În caz de ceva, firma trebuie să poată verifica dacă ANSA chiar are dreptate când spune că a depistat nu ştiu ce. Prima stranietate – ANSA nu a dat şoferului contraproba care i se cuvenea firmei. Eu personal am văzut imagini video (pe care, dacă va fi cazul, le voi publica) cum reprezentantul ANSA preia proba sa, dar în lipsa şoferului. Culmea este că reprezentantul ANSA, contrar tuturor prevederilor în vigoare, bagă proba ce se cuvine agentului economic în cutia de unde s-a prelevat proba, pe care o ambalează la loc. De ce a făcut asta? Cred că ar trebui să explice conducerea ANSA.

A doua stranietate – în presă mult s-a scris că agentul economic a semnat o declaraţie pe proprie răspundere că nu va pune în vânzare marfa până ce nu va obţine rezultatul analizei ANSA. Din câte am înţeles, astfel de declaraţii importatorii scriu aproape în fiecare zi la general şi de cele mai multe ori nu se fac nici un fel de controale. Deci, e o rutină. Acum, agentul economic de unde putea să ştie că marfa sa e verificată de ANSA, dacă ANSA, după prelevarea probelor, nu i-a comunicat acest lucru oficial şi nici contraproba nu i-a fost oferită şoferului. De unde avea să ştie că declaraţiile de rutină, de această dată e ceva pe bune?  E logic că a pus în vânzare marfa, care e uşor perisabilă şi putea să se piardă.

A treia stranietate – după ce ANSA a anunţat că a depistat bananele contaminate, agentul economic a cerut să i se spună unde e contraproba sa. Când aceasta a fost totuşi depistată în una din lăzi, unde a ascuns-o reprezentantul ANSA, ea a fost trimisă de urgenţă la expertiză la acelaşi laborator ANSA. Şi, surpriză – de data aceasta analiza a arătat că reziduul de pesticide clorpirifos în proba de banane analizată nu depăşeşte limita admisibilă. Deci, bananele care erau infectate, acum pot fi consumate bine mersi. Agentul economic a cerut şi a treia probă, care, conform legii, trebuia să fie la vamă – dar răspunsul ANSA a fost confuz. Să vedem dacă nu se vor întâmpla careva stranietăţi şi cu această a treia probă, la care agentul economic nu are acum acces”, scrie bloggerul.

În același timp, bloggerul Eugeniu Luchianiuc se întreabă următoarele:

„În locul importatorului, văzând aceste stranietăţi, eu aş cere o expertiză independentă, nu făcută de ANSA în condiţii numai de ei ştiute. Şi, încă o mare stranietate – deşi acest agent economic livrează marfă în toate reţelele comerciale din ţară, în prim plan au fost scoase doar reţelele Linela şi Fidesco. De ce? Cum credeţi?

Sunt multe indicii că s-a dorit aplicarea unei lovituri dure importatorului, care e cel mai mare din Moldova pe segmentul său. Şi de asemenea sunt indicii că s-a dorit anume scoaterea în prim plan a două branduri concrete. Oare de ce?”, adaugă acesta.

Recent, ANSA a solicitat retragerea din magazine a unui lot de banane din Ecuador, întrucât acestea ar conține pesticide. S-a aflat că ar fi fost puse pe rafturile de la magazinele Linella.

În replică, rețeaua Moldretail Group S.R.L, proprietara magazinelor Linella, a precizat că nu ține de responsabilitatea sa să verifice limita de pesticide. Conform companiei, importatorul S.R.L „Fruct Expert-Plus”, care a furnizat banalele, este unul dintre cei mai mari din Republica Moldova și lucrează cu mai multe rețele, însă alte magazine nu au for menționate în comunicatul emis de ANSA.

„Scandalul bananelor cu pesticide”: ANSA vine cu un nou mesaj adresat agenților economici

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău