O nouă provocare pentru Airbnb! Compania se teme că un declin al vaccinării îi va afecta considerabil veniturile

16 Aug. 2021, 11:50
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Aug. 2021, 11:50 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Platforma online Airbnb, folosită de proprietari din toată lumea, se teme că un declin al vaccinării va lovi afacerea de închirieri de locuințe. Compania spune că răspândirea globală a variantelor de Covid-19 va afecta cererile de cazare și rezevările în trimestrul III al lui 2021.

Pandemia Covid-19 a impus reguli stricte de circulație la nivel global, drept urmare nu este de mirare că agențiile de turism și cele imobiliare au avut pierderi financiare. O soluție ar fi creșterea numărului de vaccinări, care ar putea încuraja oamenii să călătorească și ar elimina restricțiile, susține Airbnb.

„Am văzut o cerere puternică de rezervări în trimestrul II, obținând cel mai mare procent de cazări – brute – (definite ca nopți rezervate înainte de anulări și modificări) din orice trimestru din istoria noastră. Oaspeții din țări cu rate ridicate de vaccinare, inclusiv SUA și anumite zone din Europa ajută la redresarea numărului de călătorii”, spune compania.

CNBC remarcă faptul că acțiunile platformei online au scăzut cu peste 4% în al doilea trimestru al lui 2021. Chiar și așa, compania a declarat că se așteaptă ca în următoarele 3 luni să înregistreze cele mai mari venituri trimestriale de anul acesta.

Iată rezultatele companiei Airbnb:

  • Câștiguri: pierdere de 11 cenți per acțiune;
  • Venituri: 1,34 miliarde de dolari față de 1,26 miliarde de dolari („prognozate” inițial);
  • Airbnb a înregistrat 83,1 milioane de cazări și rezervări, în creștere cu 29% față de primul trimestru (2021) și cu aproape 200% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, după ce industria turistică a fost afectată de pandemia Covid-19;
  • Cheltuielile de marketing și de vânzări au crescut cu 175% în trimestrul doi față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 315 milioane de dolari.

Veniturile Airbnb au ajuns în al doilea trimestru al lui 2021 la 1,34 miliarde de dolari, în creștere cu aproape 300% față de aceeași perioadă a lui 2020.

Pe de altă parte, cheltuielile de marketing au depășit 300 de milioane de dolari în 2021. Un motiv ar fi campania pe care Airbnb a derulat-o, Made Possible by Hosts, susține compania.

Airbnb a mai declarat că deși crede că va înregistra cel mai mare venit semestrial în următoarele luni din 2021, se așteaptă ca rezervările și cazările din acest interval să fie sub cele din trimestrul doi și trei din 2019, din cauza variantei Delta a coronavirusului.

“Nu știm cât de dispuși vor fi oamenii să călătorească în toamnă în comparație cu vara”, a completat compania.

Airbnb este o platformă online pentru închirieri de locuințe în regim hotelier, utilizată de persoane din toată lumea. În aprilie 2020 a obținut o finanțare de 1 miliard de dolari, de la două fonduri de investiții.

O lună mai târziu, în mai 2020, a concediat un sfert din personal, ca urmare a crizei coronavirus COVID-19, care a afectat puternic turismul la nivel mondial.

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2021, 15:22 // Actual //  Lupu Eduard

În trei ani Republica Moldova urmează să importe curent electric din România și să scape de dependența de la Cuciurgan, care este unica sursă de achiziție a energiei electrice. Vicepremierul, Andrei Spânu declară că în câteva luni urmează să fie semnat contractul cu compania care va construi linia de înaltă tensiune de 400 kV Vulcănești-Chișinău.

”Este preconizată construirea unei stații de conversie back-to-back în Vulcănești, modernizarea și extinderea în Chișinău și în Vulcănești a stațiilor de 400 kV. proiectul de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România va fi finalizat până în 2024”, a mai punctat Spânu la TVR Moldova.

Costul total al proiectului este estimat la 260 mil. de euro și este finanțat BERD, BEI și Banca Mondială.

Anterior, implementarea proiectului de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România a fost împiedicată de autoritățile predecesoare, din cauza interesele acestora în domeniul energiei și implementarea anumitor scheme pentru achiziționarea de energie electrică dintr-o singură sursă prin companii interpuse.

Autoritățile de la Chișinău au transformat importul de energie electrică într-o formă de finanțare a separatismului de la Tiraspol – peste 70% din electricitatea importată, 2 miliarde Kwh, se cumpără de la centrala electrică de la Cuciurgan, aflată pe teritoriul transnistrean și controlată de concernul rus „Inter RAO EES”. Curentul electric este produs din gazul care nu este plătit, iar datoria în prezent este peste 7 miliarde USD. Periodic sunt pronunțate hotărâri ale instanțelor internaționale pentru legalizarea datoriile la gaz, puse în cârca Moldovagaz.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală