(VIDEO) Cum a făcut un negustor din Uzbekistan primii 100.000 de euro profit în România ca seller eMAG

16 Aug. 2021, 12:25
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
16 Aug. 2021, 12:25 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Farruh Olimov, originar din Uzbekistan a plecat în România pentru studii, iar 5 ani mai târziu a început o afacere pe care a deschis-o direct pe eMAG Marketplace. Acum, s-a extins pe piețele din Bulgaria și Ungaria și are planuri și mai mari pentru viitor. Startupcafe.ro, a avut o discuție cu Farruh despre experiența lui, cum a început afacerea, ce sfaturi le-ar da antreprenorilor aflați la început de drum și ce servicii puse la dispoziție de platforma eMAG i-au fost folositoare în dezvoltarea business-ului său.

Farruh Olimov spune că afacerile online sunt cea mai bună oportunitate pentru că toate informațiile sunt valabile online. El consideră că în cazul în care vrei să înveți ceva Google, YouTube, sau alte canale îți pun la dispoziție o mulțime de materiale. Plus la asta, nu costă prea mulți bani.

Din acest motiv, el personal nu a avut nevoie de o sumă foarte mare pentru a începe afacerea.

Pentru prima dată, Farruh a început să vândă online în 2018 și aa început direct cu eMAG.

Pentru început, antreprenorul a făcut cercetare de piață și a încercat să găsească o categorie unde nu este prea mare competiția și a ales câteva categorii de care era pasionat.

Prima alegere a fost fitness-ul, dar, întrucât acesta era un domeniu foarte competitiv nu avea vânzări constante. Ulterior, a ales să vândă căști bluetooth, produse audio.

Farruh spune că la început, oricare afacere, indiferent de cât de calitative sunt produsele, are nevoie de promovare pentru a avea vânzări.

După 9 luni de vânzări, Farruh a început să dezvolte site-ul propriu. El este de părere că site-ul propriu este obligatoriu la orice brand, dacă vrea să dezvolte, dacă vrea să devină un brand „ok”.

Afacerea pe eMAG a început cu un singur produs, căști bluetooth, iar acum au ajuns la 10-12 produse. Sunt 3 categorii diferite: căști bluetooth, smartwatch-uri și  încărcătoare wireless.

La moment, 60-70% din vânzări vin de pe eMAG și restul este din site-ul propriu. Farruh spune că au vânzări constante, iar produsele au review-uri bune și cu feedback bun de la clienți.

La moment, antreprenorul vinde deja produse și în Bulgari și Ungaria. Au reușit datorită prezenței pe eMAG.

Să vinzi prin eMAG în Ungaria și Bulgaria este destul de ușor. Și acolo e important să îți promovezi produsele.

Farruh a oferit și câteva sfaturi pentru antreprenori:

Primul pas: cercetarea de piață. Trebuie să știe cine există în piață și care e puterea competitorilor. Așa înțeleg ce pot oferi diferit.

Relația cu clienții. După ce începi să vinzi, mereu trebuie să fii atent la feedback-ul clienților. De exemplu, eu sunam la fiecare client după comandă ca să aflu cum e produsul, dacă ne pot da un feedback, ce le place, ce nu le place.

Dezvoltarea. În orice domeniu, dezvoltarea este unul dintre cele mai importante lucruri. Noi mereu încercăm să dezvoltăm, mereu încercăm să vedem care este cea mai nouă tehnologie, ce putem dezvolta noi personal, ce putem oferi clienților, ceva mai nou, mai confortabil, mai ușor de folosit.

Anul trecut, Farruh a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 200.000 euro, cu aproape 110.000 euro profit.

Pe viitor, antreprenorul planifică să se extindă și pe alte piețe din UE.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău