(VIDEO) Cum a făcut un negustor din Uzbekistan primii 100.000 de euro profit în România ca seller eMAG

16 Aug. 2021, 12:25
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Aug. 2021, 12:25 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Farruh Olimov, originar din Uzbekistan a plecat în România pentru studii, iar 5 ani mai târziu a început o afacere pe care a deschis-o direct pe eMAG Marketplace. Acum, s-a extins pe piețele din Bulgaria și Ungaria și are planuri și mai mari pentru viitor. Startupcafe.ro, a avut o discuție cu Farruh despre experiența lui, cum a început afacerea, ce sfaturi le-ar da antreprenorilor aflați la început de drum și ce servicii puse la dispoziție de platforma eMAG i-au fost folositoare în dezvoltarea business-ului său.

Farruh Olimov spune că afacerile online sunt cea mai bună oportunitate pentru că toate informațiile sunt valabile online. El consideră că în cazul în care vrei să înveți ceva Google, YouTube, sau alte canale îți pun la dispoziție o mulțime de materiale. Plus la asta, nu costă prea mulți bani.

Din acest motiv, el personal nu a avut nevoie de o sumă foarte mare pentru a începe afacerea.

Pentru prima dată, Farruh a început să vândă online în 2018 și aa început direct cu eMAG.

Pentru început, antreprenorul a făcut cercetare de piață și a încercat să găsească o categorie unde nu este prea mare competiția și a ales câteva categorii de care era pasionat.

Prima alegere a fost fitness-ul, dar, întrucât acesta era un domeniu foarte competitiv nu avea vânzări constante. Ulterior, a ales să vândă căști bluetooth, produse audio.

Farruh spune că la început, oricare afacere, indiferent de cât de calitative sunt produsele, are nevoie de promovare pentru a avea vânzări.

După 9 luni de vânzări, Farruh a început să dezvolte site-ul propriu. El este de părere că site-ul propriu este obligatoriu la orice brand, dacă vrea să dezvolte, dacă vrea să devină un brand „ok”.

Afacerea pe eMAG a început cu un singur produs, căști bluetooth, iar acum au ajuns la 10-12 produse. Sunt 3 categorii diferite: căști bluetooth, smartwatch-uri și  încărcătoare wireless.

La moment, 60-70% din vânzări vin de pe eMAG și restul este din site-ul propriu. Farruh spune că au vânzări constante, iar produsele au review-uri bune și cu feedback bun de la clienți.

La moment, antreprenorul vinde deja produse și în Bulgari și Ungaria. Au reușit datorită prezenței pe eMAG.

Să vinzi prin eMAG în Ungaria și Bulgaria este destul de ușor. Și acolo e important să îți promovezi produsele.

Farruh a oferit și câteva sfaturi pentru antreprenori:

Primul pas: cercetarea de piață. Trebuie să știe cine există în piață și care e puterea competitorilor. Așa înțeleg ce pot oferi diferit.

Relația cu clienții. După ce începi să vinzi, mereu trebuie să fii atent la feedback-ul clienților. De exemplu, eu sunam la fiecare client după comandă ca să aflu cum e produsul, dacă ne pot da un feedback, ce le place, ce nu le place.

Dezvoltarea. În orice domeniu, dezvoltarea este unul dintre cele mai importante lucruri. Noi mereu încercăm să dezvoltăm, mereu încercăm să vedem care este cea mai nouă tehnologie, ce putem dezvolta noi personal, ce putem oferi clienților, ceva mai nou, mai confortabil, mai ușor de folosit.

Anul trecut, Farruh a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 200.000 euro, cu aproape 110.000 euro profit.

Pe viitor, antreprenorul planifică să se extindă și pe alte piețe din UE.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Sept. 2021, 22:04 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Carlos Ghosn vrea să clarifice lucrurile în memoriile sale ce urmează să fi publicate săptămâna aceasta: nu mai este acţionar la constructorul auto japonez Nissan Motor Co. şi este nerăbdător să îşi vândă participaţia pe care o deţine la grupul auto francez Renault SA, transmite Bloomberg.

Fostul CEO al alianţei Renault-Nissan, un fugar urmărit de justiţia japoneză, a devenit mai pesimist cu privire la perspectivele alianţei în ultimele 11 luni care au trecut de la publicarea primei sale cărţi în limba franceză. Într-un capitol ce acoperă pachetul său salarial, Ghosn susţine că a dovedit loialitate şi încredere în companiile pe care le-a condus prin faptul că a păstrat acţiunile pe care le deţinea şi după arestarea sa în luna noiembrie 2018, scrie Agerpres.

“Nu mai sunt acţionar la Nissan, mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus Ghosn într-un interviu realizat la Beirut, oraşul unde trăieşte după ce a fugit din Japonia la finele lui 2019 pentru a evita un proces în care este acuzat de diverse nereguli financiare.

Alianţa Renault-Nissan, înfiinţată în 1999 când Carlos Ghosn a fost trimis de Renault să salveze Nissan, care la acea dată era în pragul falimentului, este “condamnată” din cauza luptelor interne pentru putere, susţine fostul preşedinte director general.

Ghosn a precizat că mai are o participaţie la Renault via acţiunile pe care Guvernul francez le-a sechestrat în cadrul unei investigaţii în derulare privind rezidenţa fiscală.

“Nu fac acest lucru pentru că nu am încredere în echipa managerială. Este pentru că nu am altă alegere”, precizează Ghosn.

Valoarea de piaţă combinată a celor două companii a scăzut cu aproape 30 de miliarde de dolari după arestarea lui Carlos Ghosn. Nissan a înregistrat doi ani consecutivi de pierderi şi anul trecut a prezentat un plan de relansare care presupune închiderea unor linii de producţie şi sacrificarea cotei de piaţă pentru profitabilitate. La rândul său Renault a luat şi el măsuri drastice după plecarea lui Ghosn, eliminând mii de locuri de muncă şi reducând capacitatea de producţie după ce anul trecut a înregistrat pierderi record.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală