Antreprenorul care a transformat imperfecţiunile lemnului într-un business. În 2020, a obținut vânzări de 300.000 RON

23 Aug. 2021, 13:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
23 Aug. 2021, 13:42 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Înlocuirea perfecţiunii comerciale a obiectelor de serie cu imperfecţiunile unice ale lemnului brut reprezintă factorul diferenţiator al atelierului Romanian Wood, lansat în 2019 de Alin Lazăr. Piesele semnate de Romanian Wood sunt astfel o invitaţie la sinceritate, un exerciţiu prin care defectele sunt reevaluate, abia aceste trăsături unice fiind cu adevărat valoroase, scrie Ziarul Financiar.

Atelierul de mobilă a venit să completeze o pasiune existentă pentru natură şi s-a alăturat unui alt business legat de aceasta, spune Alin.

„Proiectul Romanian Wood este o completare a ceea ce facem noi de peste 25 de ani, mai exact ne bucurăm de ceea ce ne oferă natura. Pot să spun că antreprenoriatul m-a ales pe mine, deoarece m-am «trezit» cu acest statut fără să îmi dau seama“, completează el.

Celălalt business în care este implicat antreprenorul îl reprezintă colectarea ciupercilor şi a fructe­lor de pădure, iar prin proiectul Romanian Wood Alin în­cearcă să salveze pădu­rile/natura pentru a putea beneficia de tot ceea ce oferă ele.

Natura este astfel esenţa pieselor Romanian Wood, în contextul în care singura materie primă folosită în produsele create de atelier este lemnul recuperat din demo­lări, din gospodăriile oamenilor sau din resturile rămase pe marginea drumului.

„Scopul nostru este de a salva cât mai mult lemn“, adaugă proprietarul atelierului de mobilă.

„Toate piesele noastre sunt realizate la comandă, în funcţie de nevoia clientului, adaptate la spaţiul pe care o să-l ocupe.“

În plus, mai există un diferenţiator, mai important decât orice, şi anume promovarea unei estetici a naturalului, în care grija pentru valorificarea imperfecţiunilor lemnului este mai importantă decât standardizarea acestei materii prime.

Obiectele împrumută astfel ceva din spiritul viitorilor proprietari-părinţi de obiecte unice în contextul în care orice om este la rândul său o sumă de perfecţiuni şi imperfecţiuni.

„Copacii şi implicit lemnul sunt ca oamenii, niciodată nu veţi găsi doi la fel“, completează fondatorul Romanian Wood.

Pornind de la această idee de unicitate pe care o regăsim în natură, pasiunea pentru lemn şi aprecierea pentru obiectele învechite a fost canalizată într-o activitate creativă, mai spune Alin Lazăr. Practic, arta prelucrării lemnului în cazul Romanian Wood este tocmai această pasiune pentru conservarea naturaleţii exclusiviste a materialului brut.

Romanian Wood este un proiect dedicat celor care au renunţat la perfecţiunea comercială, celor care găsesc plăcere în atingerea lemnului, celor care se gândesc la povestea şi viaţa continuă a lemnului, a obiectelor reînnoite, recondiţionate, mai spune Alin Lazăr.

Fără să îşi propună, Alin Lazăr, prin pasiunea sa pentru lemnul pur, a intuit o tendinţă care are toate şansele să se permanentizeze, şi anume alegerea pieselor unice, sustenabile, în detrimentul obiectelor de serie depersonalizate.

„Anul 2020 a fost un an foarte bun pentru noi, cu o creştere foarte mare comparativ cu 2019. Vânzările au fost undeva la 300.000 de lei românești. Ca orice business, ne dorim să creştem de la an la an, lucru care cred că o să se şi întâmple.“

În acest sens, compania lucrează deja la un magazin online, unde să poată lista produse pe care clienţii să le achiziţioneze pe loc, conchide fondatorul Romanian Wood.

Realitatea Live

19 Mai 2025, 16:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
19 Mai 2025, 16:24 // Actual //  Ursu Victor

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a participat la o întrevedere la nivel înalt cu Marta Kos, Comisara Europeană pentru Extindere, alături de conducerea Eurochambres și reprezentanți ai camerelor de comerț din țările candidate și potențial candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Întâlnirea s-a desfășurat în contextul intensificării dialogului privind extinderea UE și a vizat rolul strategic al camerelor de comerț în procesul de integrare europeană, cu accent pe sprijinirea mediului de afaceri, a întreprinderilor mici și mijlocii, și pe consolidarea cooperării economice între state.

În intervenția sa, Sergiu Harea a subliniat angajamentul activ al CCI a RM în susținerea IMM-urilor din Republica Moldova, promovarea reformelor economice și armonizarea cu standardele europene. Acesta a menționat implicarea în inițiative precum rețeaua Enterprise Europe Network și programul Erasmus pentru Tinerii Antreprenori, care facilitează integrarea antreprenorilor moldoveni în piața unică europeană.

Totodată, Harea a propus lansarea unui program dedicat schimbului de bune practici între camerele de comerț din țările candidate și cele din statele membre ale UE, în vederea accelerării procesului de convergență economică și instituțională.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO