Cum un start-up criptografic a strâns 12,5 milioane de dolari în 31 de secunde. Joci și câștigi

23 Aug. 2021, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Aug. 2021, 12:58 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

A fost o șansă enormă pentru cei ce au reușit să cumpere aceste jetoane, dar puțini au reușit să facă acest lucru, deoarece acestea s-au epuizat rapid. Serverul Discord al YGG a fost inundat de reclamații – oamenii erau furioși că licitația s-a încheiat imediat. La sfârșitul lunii iulie, platforma criptografică Yield Guild Games (YGG) a câștigat 12,5 milioane de dolari în 31 de secunde din vânzarea de jetoane YGG.

Ne-am bucurat că s-a epuizat”, a declarat pentru Insider cofondatorul Gabby Dizon. „Eram cam obosiți pentru că oamenii ne-au atacat.”

YGG a convocat o întâlnire de urgență la 1 dimineața și a adunat practic membrii echipei din întreaga lume.

YGG și-a cerut scuze într-un mesaj și, atunci când ultrajul s-a potolit, echipa a avut în cele din urmă un moment pentru a sărbători realizarea lor.

Lansată în decembrie, platforma a obținut deja 4,6 milioane de dolari de la o firmă bine gestionată de capital de risc Andreessen Horowitz înainte de vânzarea simbolică, iar licitația a dovedit că au o comunitate pasionată.

Dizon descrie YGG ca „Uber pentru active digitale”. Pur și simplu, YGG împrumută jetoane nefungibile (NFT) membrilor comunității. Aceste active permit oamenilor de știință să participe la jocuri criptografice care se valorifică, cum ar fi extrem de popularul Axie Infinity, unde jucătorii aduc creaturi NFT în lupte asemănătoare Pokémon. Jucând, câștigă jetoane criptografice pe care le pot schimba pe bani.
În timpul unui an de interdicții și concedieri în masă, mii de oameni din Filipine au jucat aceste jocuri pentru a trăi.

„Mulți oameni vor fi salvați de aceste jocuri NFT în timpul pandemiei”, a spus Dizon.

Când Alexei Udall, șeful parteneriatelor de la YGG, a jucat pentru prima dată Axie Infinity vara trecută, prețul inițial pentru NFT-uri a fost de 40 de dolari („M-am gândit:„ Wow, asta este cu adevărat scump ”, a meditat el). În prezent, prețul de pornire este de peste 200 USD.

Cu toate acestea, pe măsură ce astfel de jocuri au devenit populare, la fel a făcut și costul NFT-urilor necesare pentru a le juca.

Dizon și cofondatorii săi, Beryl Li și Owl, au început să împrumute NFT-urilor oamenilor din comunitățile lor, care apoi au returnat o parte din profiturile lor comunității YGG.

Până în prezent a funcționat: YGG are în prezent 4.700 de bursieri în toată lumea, mulți din țări în curs de dezvoltare și speră să crească la 15.000 de utilizatori până la sfârșitul anului.

Pentru Arianna Simpson, partener general la Andreessen Horowitz, jocurile cripto reprezintă o parte crucială a „metaversului”, un termen la modă pentru o lume virtuală comună.

În timp ce Mark Zuckerberg cochetează cu un metavers sponsorizat de Facebook – complet cu săli de consiliu virtuale și căști Oculus – mulți din lumea criptografică visează la o economie metaversă în care oricine are un computer și o conexiune la internet poate să se conecteze și să își câștige existența.

„Ai putea fi un jucător, un fierar virtual și un producător de avatare, un designer de modă, un designer de nivel, un arhitect și să-ți aduci abilitățile în aceste diferite jocuri și lumi virtuale”, a spus Dizon.

Pentru Andreessen Horowitz acesta este un viitor.

În ceea ce privește controversa vânzării simbolurilor, fondatorii au spus că majoritatea plângerilor au dispărut de mult.

„Creează oportunități economice incredibile pe care oamenii pur și simplu nu le aveau”, a spus Simpson. „Ceea ce Gabby și YGG au făcut posibil sunt practic oamenii care au noi modalități de lucru.”

„Cred că a fost doar o altă zi în cripto”, a spus Leah Callon-Butler, directorul de comunicații YGG.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 14:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 14:49 // Actual //  Lupu Eduard

Lucrările de reparaţii la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, care este nefuncţională de 22 de ani şi care va facilita traficul de mărfuri la graniţa cu Republica Moldova, sunt terminate în proporţie de 80%. Oficiali din cadrul CFR anunţă că efectivele care lucrează la reabilitarea tronsonului, în regie proprie, au fost crescute de la 70 la 100 de persoane.

În Portul Galaţi, feroviarii continuă lucrările de reparaţii, în regie proprie, pentru redeschiderea liniei de cale ferată 706 J Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz, în lungime totală de 4,7 kilometri, dintre care 3,58 kilometri linie cu ecartament larg.

 „În ultimii 22 de ani, pe linia de cale ferată 706 J Cale Largă – Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz nu a mai circulat niciun tren de marfă dinspre sau înspre Republica Moldova. Volumul traficului de mărfuri, prin punctul feroviar de frontieră din Portul Galaţi, a intrat pe un trend descendent încă din perioada 1990-2000, când pe această linie au mai circulat, doar ocazional, trenuri de marfă dinspre/către Republica Moldova sau Ucraina. Redeschiderea acestei linii, în lungime totală de 4,7 kilometri, va avea un impact economic important, atât prin creşterea traficului de marfă pe teritoriul României, dar şi a volumului de cereale, care vor intra direct în Portul Galaţi, pe la graniţa cu Republica Moldova”, anunţă, joi, CFR Infrastructură.

Lucrările din Portul Galaţi sunt executate de Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi, în regie proprie, pe două şantiere: linia de cale ferată  Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri (3,58 kilometri) – ecartament larg şi linia CF Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 kilometri) – ecartament normal.

„Începând cu data de 20 (iunie – n.r.) am avut, în medie, 70 de oameni pe lucrare, iar în această dată pentru grăbirea execuţiei acestei lucrări suntem cu un efectiv de 100 de persoane. La acest moment, noi am reparat în proporţie de 80% această linie de cale ferată. Se execută lucrări de înlocuire traverse, înlocuire materiale mărunt de prindere. De asemenea, mai avem dispersate încă două echipe de lucru care desfăşoară buraj tehnologic şi într-un alt punct de lucru înlocuire traverse material mărunt şi burajul tehnologic specific”, a declarat, joi, Viorica Grecu, şef Divizie Tehnică în cadrul CFR.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu spunea, miercuri, într-o postare pe Facebook, că reparaţiile la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi sunt în plină desfăşurare, iar redeschiderea acestei linii de cale ferată va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucrainia, via Republica Moldova, în Portul Galaţi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău