Capitala, cuprinsă de FUM NEGRU! Incendiu puternic la fabrica de mobilă „Viitorul”

03 Sept. 2021, 12:51
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
03 Sept. 2021, 12:51 // Actual //  MD Bani

Pompierii și salvatorii Inspectortului General pentru Situații de Urgență muncesc în regim de urgență. Un incendiu violent a izbucnit în centrul Capitalei. Potrivit internauților, flăcările au învăluit o fabrică din sectorul Rîșcani.

Nu este clar, deocamdată, circumstanțele incendiului și dacă sunt sau nu victime, scrie Realitatea.md.

Realitatea Live

05 Mai 2024, 12:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 12:52 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Familia fostului preşedinte Donald Trump a intrat în atenţia Deutsche Bank în 2011, atunci când căuta un împrumut pentru achiziţionarea unui teren de golf din Florida. Rosemary Vrablic, o angajată bancară de la Deutsche Bank, a dezvoltat o relaţie cu familia Trump, iar de-a lungul anilor şi pe măsura sporirii averii fostului preşedinte american, Vrablic a devenit centrul unui caz de fraudă complex, scrie businesmagazin.ro.

Membrii familiei fostului preşedinte Donald Trump se gândeau să cumpere un teren de golf din Florida când le-a fost prezentată Rosemary Vrablic, o doamnă bancher de la Deutsche Bank. Era anul 2011. Ei căutau un împrumut, iar ea căuta să cultive afaceri cu clienţi valoroşi, după cum a mărturisit Rosemary în timpul procesului de fraudă judecat în toamnă la New York cu Trump în rolul negativ. „Am ieşit la vânătoare de balene”, a scris ea într-un e-mail către alţi directori ai băncii sale în noiembrie 2011, referindu-se la eforturile de a ajunge la afacerile lui Trump. În cele din urmă, Vrablic a cultivat o relaţie cu Trump care s-a concretizat prin trei împrumuturi majore ajunse până la urmă în centrul unui caz de fraudă complex împotriva fostului preşedinte republican, a celor doi fii adulţi ai acestuia şi a companiei lor. Echipa de apărare a omului de afaceri politician a spus că banca a efectuat propriile verificări şi a concluzionat în mod independent că împrumuturile au fost o afacere bună. Procurorul general al New Yorkului, Letitia James, spune – iar judecătorul de caz a constatat – că, indiferent de performanţa împrumutului, Trump este răspunzător de fraudă pentru că a furnizat băncii evaluări extrem de umflate ale averii sale pentru a primi condiţii de împrumut mai avantajoase.

Apărarea a susţinut, de asemenea, că banca era interesată să-l păstreze pe Trump de client, crezând că astfel ar avea acces la mai multe afaceri cu el şi cu alte persoane bogate din cercul său social. Mărturia lui Rosemary a confirmat această idee. Vrablic a fost prezentată familiei Trump pentru prima dată în 2011 prin intermediul soţului Ivankăi Trump, Jared Kushner, conform mărturiilor din proces şi documentelor prezentate acolo. La sfârşitul acelui an, Trump a trimis personal unui director de la Deutsche Bank o situaţie financiară despre care procurorul spune că era plină de exagerări producătoare de fraudă. Până atunci, Vrablic dezvoltase o relaţie strânsă cu Ivanka Trump, care a fost adusă iniţial ca inculpat în dosar şi care era „legătura principală” a lui Vrablic cu familia Trump. O curte de apel din New York a respins cererile împotriva Ivankăi Trump în iunie, hotărând că acestea nu sunt permise de lege.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău