IMPORTANT! Autoritățile RENUNȚĂ la troleibuzele destinate școlarilor

06 Sept. 2021, 12:21
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
06 Sept. 2021, 12:21 // Actual //  MD Bani

Autoritățile municipale anunță că, din această săptămână, rutele speciale de troleibuz pentru elevi, profesori și părinți cu copii din Chișinău nu vor mai fi disponibile. Prin urmare, călătoriile în transportul public vor fi la fel ca odinioară, scrie Realitatea.md.

Anunțul a fost făcut de către șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, în cadrul ședinței de la primărie.

Potrivit funcționarului, măsura vine după ce verificările responsabililor în teren au arătat că serviciul este mai puțin solicitat.

„S-a constat că transportul dedicat pentru elevi este unul mai puțin solicitat și mai puțin valorificat, comparativ cu transportul de pasageri. Astfel ne propunem ca începând cu ziua de astăzi, acest serviciu să fie oferit la egal ca și celorlalți pasageri, utilizatori ai serviciului de transport public care este oferit de municipalitate”, a precizat Mihalache.

Responsabilii de la Primărie au precizat că rutele destinate elevilor, profesorilor vor mai circula astăzi și mâine în oraș, iar ulterior vehiculele vor circula în regim obișnuit.

Amintim că, în intervalul orelor 𝟬𝟲:𝟱𝟬 – 𝟬𝟵:𝟬𝟬, fiecare al patrulea troleibuz de pe rutele 𝗻𝗿. 𝟮, 𝟴, 𝟭𝟬, 𝟭𝟮, 𝟮𝟮 și 𝟮𝟱 era destinat exclusiv pentru transportarea copiilor spre școli şi grădinițe.

Cu aceste troleibuze puteau circula și cadrele pedagogice.

Rutele destinate copiilor au fost scoase la linie de la întâi septembrie, anul trecut.

Astfel, municipalitatea și-a propus să prevină și să diminueze răspândirea virusului COVID-19. Primăria municipiului Chișinău spunea că regula se aplică însă doar pentru dusul spre școală, în timp ce revenirea este la alegerea fiecăruia.

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău