Reorganizarea circulației rutiere pe anumite porțiuni de drum (spre exemplu cum a fost reorganizată strada București), amenajarea cu iluminare și semafoare inteligente a sensurilor giratorii cu risc sporit de ambuteiaje dar și a trecerilor pietonale (în special cele care înregistrează un număr mare de accidente cu implicarea pietonilor), sunt doar câteva din propunerile angajaților INSP către reprezentanții Primăriei și MAI pentru a scăpa de ambuteiajele infernale din Capitală, scrie Realitatea.md.
De asemenea, INSP mai propune Primăriei Chișinău efectuarea calitativă și întreținerea marcajelor rutiere, instalarea în locuri vizibile a indicatoarelor rutiere, dar și amenajarea locurilor de parcare și a stațiilor de oprire pentru transportul public.
Despre aceste propuneri s-a discutat astăzi în cadrul primei ședințe de la MAI a grupului de lucru format din specialiștii în domeniul circulației și siguranței rutiere din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău.
„În cadrul ședinței a fost analizată situația actuală de pe străzile Capitalei, fiind evidențiate principalele cauze care creează impedimente în traficul rutier, în special la sensurile giratorii și la trecerile de pietoni. Reprezentanții INSP au prezentat misiunile de care sunt responsabile echipajele poliției și și-au arătat disponibilitatea de a conlucra cu reprezentanții primăriei pentru soluționarea cât mai urgentă a tuturor problemelor existente”, anunță MAI.
De asemenea conducerea MAI a reiterat inițiativa unui proiect de lege care va permite agenților constatatori din cadrul primăriei să documenteze conducătorii auto pentru parcarea neregulamentară.
„Un alt subiect discutat astăzi se referă la cursele ilegale care au loc la ieșirile din municipiu sau chiar pe bulevardele principale din oraș, acestea fiind un risc major de accidente în traficul rutier. În context, vor fi realizate operațiuni speciale pentru identificarea acestor curse și documentarea șoferilor implicați. La finalul ședinței a fost întocmit un plan concret de acțiuni, care urmează a fi realizate în următoarea lună precum și monitorizarea implementării acestora prin implicarea directă în teren, la fața locului, a grupului comun de lucru”, mai precizează MAI.