Declinul Evergrande în cifre: Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut 135 de miliarde de dolari într-o singură zi

21 Sept. 2021, 19:54
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 19:54 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Scăderile înregistrate ieri de pieţele globale de capital, provocate de temerile din interiorul pieţei imobiliare chineze, au lovit cele mai mari averi nete din lume, în contextul în care primii 500 de miliardari la nivel mondial au pierdut împreună 135 de miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Astfel, averea netă a şefului Tesla Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a scăzut cu 7,2 miliarde de dolari la 198 de miliarde. La rândul său, fondatorul Amazon Jeff Bezos, care ocupă locul doi în topul miliardarilor, a înregistrat o scădere de 5,6 miliarde, averea sa atingând 194,2 miliarde de dolari, scrie Ziarul Financiar.

Problemele gigantului imobiliar chinez Evergrande, cu datorii de peste 300 de miliarde de dolari, şi noua rundă de reglementări lansate asupra pieţei de real estate din China au provocat temeri de-a lungul pieţelor, investitorii şi analiştii luând în calcul o potenţială contaminare financiară.

În plus, pieţele au reacţionat la declaraţiile lui Janet Yellen, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, care a subliniat probabilitatea unei catastrofe economice în cazul în care autorităţile din Washington DC nu reuşesc să majoreze plafonul datoriilor.

Indicele bursier S&P 500 a suferit un declin de 1,7%, cea mai mare scădere din luna mai.

Preşedintele şi fondatorul Evergrande, Xu Jiayin (cunoscut drept Hui Ka Yan), şi-a continuat traseul dezastruos din cadrul clasamentului Bloomberg Billionaires Index, pe măsură ce acţiunile companiei sale s-au scufundat la cel mai scăzut nivel din ultima decadă. Averea sa ajunge acum la 7,3 miliarde de dolari, de la un maxim de 42 de miliarde de dolari în 2017.

Principalii dezvoltatori de real estate din Hong Kong au marcat unele dintre cele mai grave scăderi din indicele bursier Hang Seng. Magnaţii imobiliari Lee Shau-Kee, Yang Huiyan, Li Ka-Shing şi Henry Cheng au pierdut împreună peste 6 miliarde de dolari.

Averea lui Colin Huang, fondatorul platformei de e-commerce Pinduoduo, a scăzut anul acesta cu 29,4 miliarde de dolari, incluzând aici un declin de 2,3 miliarde de dolari în ziua de luni, 20 septembrie.

Realitatea Live

23 Oct. 2021, 20:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Oct. 2021, 20:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Utilizatorii aplicației de TikTok din întreaga lume se ocupă cu crearea de tendinţe. Unii dintre ei devin nume cunoscute şi-şi monetizează popularitatea câştigată pe platformă. Tânărul senegalez Khabane Lame, care realizează scurte videoclipuri fără cuvinte, a trecut de la a fi şomer la acumularea unei averi impresionante.

1. Addison Rae Easterling a acumulat 5 milioane de dolari

Addison era o simplă elevă înainte de a avea succes pe TikTok şi a deveni una dintre cele mai bine plătite „staruri” ale reţelei sociale. A început cu un parteneriat cu brandul de îmbrăcăminte FashionNova şi a continuat cu mărci de masă precum Reebok şi Daniel Wellington. Apoi a colaborat cu American Eagle înainte de a-şi lansa propria companie de cosmetice, Item Beauty. Succesul ei a culminat cu lansarea unui podcast numit „Mama Knows Best”, pe care îl găzduieşte împreună cu mama ei.

2. Charli D’Amelio a obţinut 4 milioane de dolari din activitatea pe TikTok

Una dintre primele vedete TikTok, Charli Grace D’Amelio a devenit prima TikTokeriţă care a trecut pragul de 50 de milioane, apoi de 100 de milioane de urmăritori. A avut o gamă largă de experienţe care i-au dus la o avere uimitoare la vârsta de numai 16 ani.

A apărut în emisiunea „Tonight Show” a lui Jimmy Fallon, a fost prezentă la săptămâna modei de la Paris reprezentând Prada, a apărut într-un spot publicitar pentru Super Bowl şi a primit oferte din partea mai multor companii de top, inclusiv EOS Cosmetics şi Morphe. De asemenea, a jucat într-un lungmetraj şi a anunţat o serie originală Hulu.

Recent, a trecut în lumea finanţelor, anunţând un parteneriat cu aplicaţia mobilă Step, ajutând adolescenţii să obţină carduri de debit pentru a afla mai multe despre sistemul bancar.

3. Chase Hudson se poate lăuda cu 3 milioane de dolari câştigaţi pe TikTok

Cunoscut sub numele de Lil Huddy, americanul Chase Hudson este cunoscut pentru că a creat pictograma TikTok Charli D’Amelio şi pentru faptul că este reprezentat de agenţia de talente WME. A trecut de la platforma TikTok la o carieră de muzician, genul Pop-Punk. Single-ul său „Eulogy of You and Me” a fost compus împreună cu bateristul şi producătorul Travis Barker de la Blink 182 şi a apărut şi în adaptarea filmului „Downfalls High”, despre rapperul american Machine Gun Kelly, în care a jucat alături de actriţa Sydney Sweeney.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie