MAIB și ASEM au semnat un acord de parteneriat

23 Sept. 2021, 10:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
23 Sept. 2021, 10:59 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Astăzi MAIB și Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) au încheiat un nou acord de parteneriat pentru a implementa în comun o serie de proiecte academice, de cercetare și educaționale. Acordul a fost semnat de Giorgi Shagidze, Președintele MAIB, și Grigore Belostecinic, Rectorul ASEM.

Acordul include domeniile de cooperare în aspecte educaționale, programe de internship pentru studenții ASEM, zile de carieră, programe de instruire și alte evenimente prin care MAIB se va implica în procesul educațional. Începând din septembrie, lunar, angajații băncii vor susține lecții publice pentru studenții ASEM, contribuind astfel la buna pregătire a studenților și la oferirea de informații valoroase din mediul de afaceri.

Prima lecție publică pentru studenții ASEM a fost susținută de Președintele MAIB. Giorgi Shagidze a vorbit despre tendințele importante în banking pe termen scurt, mediu și lung, viziunea MAIB pentru nivelul următor, abordarea agile în bankingul modern, pași concreți pentru o carieră de succes în sectorul bancar și altele.

Circa 70 de studenți și absolvenți au fost prezenți la eveniment, care a oferit o bună motivație și ghidare pentru participanți, mulți dintre ei fiind selectați în programul MAIB de internship.

Giorgi Shagidze, Președintele MAIB, a declarat:

„Cooperarea MAIB cu universitățile din Republica Moldova este o investiție în viitorul nostru comun și intenționăm să valorificăm din plin parteneriatul cu ASEM pentru a crește calitatea pregătirii profesionale și a extinde oportunitățile de carieră ale studenților, oferindu-le acces la mediul real de business și sporindu-le motivația profesională și personală.

MAIB are ambiția să avanseze la nivelul următor, promovând inovațiile și tehnologiile și suntem convinși că vom atinge rezultatele scontate doar prin educație și instruiri de calitate. Scopul acordului de parteneriat este de a ne implica mai mult în procesul educațional, fapt ce va contribui ulterior la creșterea nivelului de pregătire a viitorilor angajați. Adresez mulțumiri ASEM și rectorului Grigore Belostecinic pentru găzduire și sunt sigur că vom culege roadele proiectelor în anii următori”.

Grigore Belostecinic, Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova:

„Atât ASEM, cât și MAIB marchează în acest an o aniversare importantă de 30 de ani, un motiv în plus pentru a iniția un nou acord de colaborare la un nivel superior și în beneficiul ambelor părți. Avem nevoie de o implicare mai activă a entităților economice, a potențialilor angajatori ai absolvenților noștri în toate activitățile desfășurate în ASEM, începând cu planurile de studii, conținutul cursurilor, studiile de caz din businessul real, stagii de practică – sunt domenii importante în care MAIB ne poate fi de un real folos în vederea creșterii calității studiilor.

Totodată, ca angajator, MAIB va putea beneficia de absolvenți ASEM mai bine pregătiți care să se poată încadra mult mai ușor în activitățile desfășurate de bancă”.

Despre MAIB

MAIB este liderul sectorului bancar din Republica Moldova. Deține o cotă de peste 34% la credite și 31% din volumul depozitelor din sectorul bancar. Banca are peste 2250 de angajați, reprezentând puțin peste un sfert din angajații din bankingul din țară. Resursele umane reprezintă un domeniu cheie pentru MAIB în noua sa strategie. Banca își propune să crească loialitatea angajaților, să dezvolte o cultură corporativă, să promoveze leadershipul și managementul performanței. Pe termen mediu un obiectiv al MAIB este menținerea angajamentului angajaților la nivelul de peste 85%. Implicarea MAIB în activități educaționale este parte din acțiunile de responsabilitate socială ale băncii, dar și din acțiunile menite să construiască relațiile cu viitorii potențiali angajați.

P.

Realitatea Live

18 Iul. 2025, 16:03
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
18 Iul. 2025, 16:03 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Moldovenii din diaspora care revin acasă cu bani cash sau pleacă din Republica Moldova cu valută asupra lor trebuie să fie atenți la noile reguli stricte impuse de autorități. Începând cu 12 iulie 2025, au intrat în vigoare modificările la Legea privind reglementarea valutară, care stabilesc obligații clare cu privire la declararea banilor la frontieră.

Orice persoană care transportă 10.000 de euro sau mai mult (sau echivalentul în altă valută) este obligată să declare suma în scris, completând Declarația valorilor valutare. Pentru sumele mai mici de 10.000 euro, declararea este opțională și se face în baza Declarației vamale a călătorului.

Călătorul trebuie să informeze funcționarul vamal despre intenția de a declara banii, iar acesta va pune la dispoziție formularul corespunzător. Regula se aplică atât la intrarea în țară, cât și la ieșirea din Republica Moldova.

O altă prevedere importantă vizează alegerea culoarului vamal. Culoarul verde poate fi utilizat doar în cazul în care călătorul nu are asupra sa bunuri sau valută care necesită declarare. Culoarul roșu trebuie selectat în mod obligatoriu dacă persoana transportă valută sau alte bunuri care, conform legii, trebuie declarate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA