MAIB – Cea mai bună bancă din Moldova, 2021, potrivit Euromoney

14 Iul. 2021, 16:44
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iul. 2021, 16:44 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

MAIB a fost desemnată Cea mai bună bancă din Moldova la Premiile Euromoney 2021. Acestea se acordă instituțiilor cu cel mai înalt nivel de servicii pentru clienți, inovație și expertiză financiară. Premiul prestigios subliniază poziția de lider a MAIB în sistemul bancar din Moldova, caracterizată prin creșteri la majoritatea indicatorilor de bază (cota de piață, profitabilitate), precum și prin investițiile continue ale MAIB în inovare și servicii pentru clienți.

Giorgi Shagidze, Președintele MAIB, a menționat:

„Suntem încântați și mândri să primim acest important și valoros premiu. Este o reconfirmare a eforturilor și progresului pe care îl facem în oferirea celei mai bune experiențe bancare clienților noștri, a rolului nostru de lider în implementarea standardelor de guvernanță corporativă, a calității și inovației. Vom valorifica toate punctele forte și vom continua să fim un catalizator pentru implementarea celor mai bune practici mondiale în sectorul bancar moldovenesc. Adresez mulțumiri întregii echipe MAIB, clienților și acționarilor noștri pentru acest succes remarcabil”.

Lucy Fitzgeorge-Parker, Editor Euromoney, a comentat:

„Moldova Agroindbank și-a valorificat anul trecut poziția de lider pe piață pentru a-și crește cota profitului total în sectorul bancar, menținând în același timp o bază de capital robustă și o calitate stabilă a activelor. În combinație cu progresele semnificative din domeniul digitalizării și inovației, acest lucru a adus în palmaresul MAIB premiul de Cea mai bună bancă din Moldova.”

Premiul Euromoney completează o serie impresionantă de premii primite de MAIB în acest an:

Despre MAIB

MAIB este cea mai mare bancă din Moldova, cu circa 30% din activele bancare ale țării și circa 35% cota creditelor. MAIB deține o cotă de piață de 24,6% la creditele ipotecare. În ultimii 5 ani, MAIB a înregistrat în medie o creștere a activelor de 11,4%, o creștere a depozitelor de 11,7% și o creștere a profitului de 8,9%. Banca deservește peste 20% din populația Moldovei și este printre cei mai mari angajatori din țară. Banca este bine capitalizată, cu un raport al fondurilor proprii totale de 19,54%. MAIB a obținut în medie în ultimii cinci ani un indicator ROE de 13,54%. MAIB este recunoscută pe scară largă pentru serviciile oferite clienților și inovația produselor sale. Din anul 2018, cel mai mare acţionar al băncii a devenit HEIM Partners Limited, o companie înregistrată în Marea Britanie, reprezentând consorţiul internaţional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor în ţările baltice, şi Horizon Capital, un fond de investiţii privat axat pe pieţele emergente din Europa.

Despre Euromoney

Euromoney este o publicație financiară de top înființată în 1967. Aceasta apreciază performanța băncilor din aproape 100 de țări. Din 1992, premiile publicației sunt cucerite de băncile din întreaga lume în diferite nominalizări și au fost primele de acest gen din industria bancară globală. Decizia de premiere se ia pe baza analizei performanței industriei bancare și a instituțiilor financiare din diferite țări.

P.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Volumul de motorină exportat zilnic de Rusia a scăzut cu 28% în primele 20 de zile din septembrie, înainte ca guvernul rus să anunţe interzicerea livrărilor de carburant peste hotare, în încercarea de a ţine sub control preţurile pe piaţa internă.

Companiile petroliere din Rusia au exportat, în medie, 65.700 de tone de motorină pe zi, în perioada 1-20 septembrie pe calea ferată sau prin porturile maritime, indică surse din apropierea acestei decizii. În luna august exporturile de motorină ale Rusiei s-au situat, în medie, la 91.800 de tone pe zi, notează Agerpres.

Rusia este cel mai mare exportator de motorină la nivel mondial. Impunerea embargoului a surprins pieţele mondiale săptămâna trecută. Guvernul de la Moscova a decis o interdicţie temporară a exporturilor de motorină, în încercarea de a ţine sub control preţurile care au explodat pe piaţa internă.

Sunt prevăzute unele excepţii de la embargou, precum livrările pentru parteneri comerciali din fostele republici sovietice, livrările în scop umanitar şi livrările care au deja documente de încărcare şi au fost acceptate de operatorii Transneft PJSC Russian Railways JSC.

Embargoul a intrat în vigoare pe 21 septembrie şi nu a există nicio dată precisă la care ar urma să expire.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău