Atenţionări pentru echinocţiul de toamnă. Despre ce este vorba?

23 Sept. 2021, 13:30
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
23 Sept. 2021, 13:30 // Actual //  bani.md

Când ziua începe să devină mai scurtă ca noaptea, avem şi Lună plină, iar în câteva zile, Mercur devine retrograd, motiv pentru care trebuie să fim pregătiţi şi atenţi, ca să nu ajungem într-o situaţie critică, spun astrologii, citați de antena3.ro.

În plus, dacă în septembrie facem o greşeală, o să tragem ponoase mari după, pentru că „Luna neagră este foarte aproape de destin”, a atras atenţia astrologul Cristina Demetrescu, miercuri, la Antena 3.

Începând de duminică, Mercur devine retrograd pentru mai mult de trei săptămâni.

„A fost o Lună plină în zodia Peşti, axa Fecioară-Peşti este o axă care patronează din punct de vedere astrologic domeniul medical. Cu această Lună plină putem să ne bucurăm din orice alt motiv spiritual, artistic, creativ, dar dacă privim lucrurile din punct de vedere medical şi al acestei evoluţii, o Lună plină într-o zodie medicală poate să aducă un vârf, o amplificare.

De asemenea, este şi un moment în care zodiile duble şi această Lună plină tot pe zodii duble vorbeşte foarte mult despre ignoranţă. Zodiile duble înseamnă că întotdeauna există o alternativă, nu este o situaţie blocantă cum a fost până în momentul acesta când nu existau soluţii şi atunci cred că depinde de noi.

În sensul bun al lucrurilor, această Lună plină poate să ne aducă un efect mai lung şi o atenţie şi conştientizarea asupra domeniului medical, pentru că aceasta este prioritatea la momentul acesta.

Mercur retrograd care va fi între 26 septembrie şi 18 octombrie se produce în zodia Balanţei şi are o mare influenţă.

Fără o încurajare, o atenţionare din partea unor persoane care sunt autorizate să facă anumite lucruri, probabil că lucrurile nu se vor mişca şi dacă e să vorbim în contextul actual, cred că aceasta este prioritatea, ca să nu ajungem într-o situaţie critică.

Luna septembrie vine încă de la începutul lunii cu o conjunctură foarte riscantă. Şi anume, se spune că dacă faci aici o greşeală, la nivel de lună septembrie, Luna neagră fiind foarte aproape de destin, o să tragi foarte mult după.

Şi, atunci, dacă se mai poate face ceva în momentul de faţă, cred că cu puţină implicare şi mobilizare şi schimbare de atitudine şi de strategie sunt convinsă că acel Mercur retrograd nu o să vină cu nişte regrete, că n-am vorbit la timp”, a explicat astrologul Cristina Demetrescu.

 

Realitatea Live

15 Apr. 2025, 17:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
15 Apr. 2025, 17:59 // Actual //  Ursu Victor

Exporturile Republicii Moldova au înregistrat o creștere de 10,6% în februarie 2025 față de luna ianuarie, arată datele publicate de Biroul Național de Statistică. Cu toate acestea, volumul total al exporturilor pentru primele două luni ale anului rămâne sub nivelul din aceeași perioadă a anului trecut, atingând doar 512 milioane de dolari, ceea ce înseamnă o scădere de 14,8% comparativ cu ianuarie-februarie 2024.

Din totalul exporturilor, 402,5 milioane de dolari (78,5%) au reprezentat produse de origine autohtonă, iar 110 milioane de dolari – reexporturi sau produse străine.

62,5% din totalul exporturilor (320 milioane USD) au avut ca destinație Uniunea Europeană, 5,9% (30 milioane USD) au mers către țările CSI, 79,6% din exporturi au fost transportate pe cale rutieră, 17,5% – pe cale maritimă/fluvială, iar 1,3% – pe cale feroviară

Exporturile moldovenești au înregistrat scăderi semnificative către mai multe țări importante: România: -24,7%, Germania: -58,4%
Polonia: -53,7%, SUA: -45,7%, Rusia: -33,3%, Elveția: -61,9%, Spania: -75,4%, Portugalia: -99,0%, Ungaria: -66,5%.

Pe de altă parte, au fost înregistrate creșteri ale exporturilor către Turcia: de 1,9 ori mai mult, Italia: +37,0%, Cehia: +32,5%, Grecia: +29,3%, Slovacia: +55,2% și Liban: de 8,8 ori mai mult.

Principalele categorii de produse exportate: semințe și fructe cu sâmburi – 16,1%, mașini electrice și piese – 14,8%, legume și fructe proaspete – 10,2%, îmbrăcăminte și accesorii – 7,9%, cereale – 7,6% și băuturi alcoolice și nealcoolice – 6,7%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!