Cine sunt laureații concursului Pedagogul anului, ediția 2021? Au fost premiați de Ministerul Educației

05 Oct. 2021, 17:41
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
05 Oct. 2021, 17:41 // Actual //  MD Bani

Astăzi, 5 octombrie 2021, cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ au fost premiați laureații concursului Pedagogul anului, ediția 2021. De asemenea, ministrului educației, Anatolie Topală a venit cu un mesaj de felicitare pentru toate cadrele didactice.

„Pe lângă cunoștințele și abilitățile formate, profesorii ne-au încurajat să înfruntăm dificultățile și să ne asumăm responsabilități, ne-au influențat în mod semnificativ formarea noastră ca personalități, ne-au determinat cele mai importante decizii privind viitorul nostru. Acest fapt argumentează impactul major pe care îl are profesorul asupra fiecărui om, în parte, dar și asupra societății în ansamblu. Trebuie să recunoaștem că ceea ce am devenit azi noi, maturii, se datorează, în mare parte, muncii și perseverenței profesorilor noștri, înțelepciunii cu care ne-au ghidat pașii, mărinimiei și atenției cu care ne-au înconjurat. Toți am avut, în diferite etape ale vieții, anumite modele pe care le admiram: fie primul învățător, fie dirigintele sau profesorul de la disciplina preferată, fie antrenorul sportiv, fie conducătorul muzical, fie conducătorul științific de la facultate sau cel care ne-a călăuzit primele realizări în profesie – și aceste modele s-au perindat în timp, s-au cumulat în unul, căruia îi purtăm recunoștința peste ani”, a menționat ministrul.

De asemenea, la Gala Laureaților Concursului Republican „Pedagogul anului”, ediția 2021, organizată de Ministerul Educației și Cercetării cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, câștigătorii s-au ales cu premii generoase.

La categoria Educatorul Anului, premiul III a fost acordat Marianei Grițcu, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 1 „Ursuleț”, din satul Corlăteni, raionul Râșcani. Premiul II a fost acordat Irinei Gânga, educatoate în cadrul instituției de educație timpurie nr. 18, de limbă rusă, din municipiul Bălți. Premiul I și titlul Educatorul Anului 2021 a fost conferit Angelei Jovmir, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 52 „Alunelul”, din municipiul Chișinău.

La categoria Învățătorul Anului, premiul III a fost acordat Svetlanei Grinciuc, învățătoare în cadrul liceului teoretic „Ștefan Holban” din satul Cărpineni, raionul Hâncești. Premiul II, a fost acordat Aureliei Mihailiuc, învățătoare la Școala primară nr. 21 „Spiridon Vangheli”, din municipiul Bălți. Premiul I și titlul Învățătorul Anului 2021 a fost conferit Eugeniei Codrean, învățătoare în cadrul Școlii primare nr. 12 „Anton Popovici”, din municipiul Chișinău.

La categoria Profesorul Anului, premiul III a fost Galinei Berbeu, profesoară de limba franceză la liceul teoretic „Vasile Alecsandri” din municipiul Ungheni. Premiul II a fost acordat Anei Saranciuc, profesoară de Chimie la liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Bălți. Premiul I, și titlul Profesorul anului 2021 a fost conferit Tatianei Țurcan, profesoară de limba franceză în cadrul liceului teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din municipiul Chișinău.

Premiul III la toate cele trei categorii a constituit 15 000 lei, Premiul II – 25 000 lei, iar premiul I – 50 000 lei.

 

Realitatea Live

02 Iul. 2025, 16:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Iul. 2025, 16:22 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Dosarul fraudelor de la sanatoriul „Speranța” din Vadul lui Vodă avansează cu pași mici, după ce Curtea de Apel Chișinău a respins recursul Procuraturii și a menținut arestul la domiciliu pentru directoarea instituției, Olga Arseni, directorul adjunct și un intermediar. Decizia, pronunțată pe 1 iulie, confirmă hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care pe 12 iunie schimbase arestul preventiv în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorii contestă măsura, invocând riscuri de influențare a martorilor, distrugere de probe și obstrucționarea anchetei. Până în prezent, anchetatorii au audiat angajați ai sanatoriului, au ridicat documente contabile și au trimis multiple interpelări către instituții publice. Investigația, spun procurorii, este abia la jumătate, iar volumul de probă ce urmează a fi administrat necesită limitarea libertății acuzaților.

Arseni și complicii săi au fost reținuți pe 27 mai, sub acuzațiile de corupere pasivă, trafic de influență și delapidarea averii străine. Potrivit Centrului Național Anticorupție, directoarea ar fi cerut mită între 10.000 și 40.000 de lei pentru aranjarea licitațiilor publice și pentru a tolera nereguli grave în gestionarea sanatoriului. De asemenea, o parte din plățile făcute de pacienți pentru tratamente balneare nu era trecută în contabilitate, banii fiind deturnați în scopuri personale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO