Portalul național turistic – lansat într-o nouă versiune. Promovarea digitală a turismului din țara noastră

07 Oct. 2021, 12:43
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
07 Oct. 2021, 12:43 // Slider //  MD Bani

Destinațiile și experiențele turistice din Republica Moldova vor putea fi accesate mai ușor atât de conaționali cât și de turiștii străini. Acum va fi mult mai ușor să identificăm obiective turistice, activități, hărți interactive, trasee și contacte utile pentru planificarea călătoriilor. În acest mod va fi mai simplu și pentru turiștii internaționale să descopere cele mai importante „bogății” ale Moldovei. Pentru a face acest lucru posibil, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM), lansează portalul turistic de țară Moldova.travel, un parteneriat public-privat de amploare pentru industria turismului. Site-ul devine o platformă de promovare a turismului din Moldova, accesibilă în limbile: română, engleză și rusă, cuprinde un vast număr de destinații și experiențe turistice din țara noastră, prezentate prin conținut modern, digital și actual.

În această săptămână a fost lansată versiunea actualizată a portalului național de promovare a turismului, http://moldova.travel/, un parteneriat public-privat între mediul de afaceri din domeniul turismului receptor și intern, autoritățile și partenerii de dezvoltare. Prin această platformă Republica Moldova va fi promovată online ca destinație turistică.

Noua resursă digitală informativă deschide dialogul despre Moldova ca destinație turistică pe piețele internaționale, cu o vitrină a patrimoniului cultural-turistic și un eficient instrument de marketing și popularizare a Moldovei, realizat prin efortul comun al Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Guvernul Marii Britanii și Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern (ANTRIM), în colaborare cu Ministerul Culturii și Agenția de Investiții a Republicii Moldova.

Platforma digitală de promovare a țării oferă turiștilor un vast repertoriu de destinații și experiențe turistice din regiunile Moldovei, include 16 tururi virtuale interactive a mai multor destinații populare, 25 trasee turistice descrise atractiv, cu hărți și repere de călătorie, inclusiv rute oenoturistice, itinerarii de observare a păsărilor, de ciclism și drumeții, peste 500 obiective turistice listate, precum și contacte utile pentru planificarea călătoriilor în Republica Moldova, toate accesibile consolidat pe un portal digital.

,,Patrimoniul cultural-turistic devine accesibil turiștilor prin această resursă online și îi poate convinge să devină oaspeții noștri. Portalul turistic www.moldova.travel este unic în țara noastră, prin anvergura conținutului informativ, educativ, vizualizat în mod creativ și va deveni un motor esențial de propulsare a imaginii Republicii Moldova ca destinație turistică pe plan extern, dar și printre conaționalii noștri. Toată aprecierea pentru efortul colosal al sectorului privat care a dezvoltat acest portal turistic, pe care îl vom valoriza la maxim în promovarea și dezvoltarea turismului în Republica Moldova”, a declarat Sergiu Prodan, Ministrul Culturii al Republicii Moldova.

Moldova.Travel va contribui la amplificarea comerțului electronic în industria turismului a Republicii Moldova prin sporirea traficului spre site-urile web individuale ale pensiunilor rurale, cramelor, destinațiilor turistice, tur-operatorilor, 12 dintre care au fost dezvoltate cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Guvernul Marii Britanii, iar 8 pagini web oferă servicii de rezervare online, în timp real, cu sistem de plăți electronice.

“De peste un deceniu USAID susține dezvoltarea industriei turismului în Moldova. Afacerile din domeniul turismului oferă oportunități valoroase de angajare în câmpul muncii pentru moldoveni. Astfel, se acordă o alternativă pentru emigrare și se stimulează creșterea economică regională. În pofida dificultăților și limitărilor impuse de pandemie, acum oamenii sunt dispuși să călătorească. Turiștii doresc să fie la un “click” distanță de următoarea lor destinație și versiunea modernizată a site-ului Moldova.travel este o sursă excelentă despre oferta turistică a Moldovei.

Chiar dacă pandemia a afectat industria turismului, prognosticul nostru este unul optimist. Sperăm că moldova.travel va deveni o sursă de inspirație pentru turiștii din întreaga regiune și din diaspora moldovenească, care își planifică o vizită acasă.” – Scott Hocklander, Șeful misiunii USAID în Moldova.

Prezența digitală a ofertelor turistice și digitalizarea industriei turismului a devenit un imperativ de dezvoltare, mai ales în perioada post-pandemică. Or, aproximativ 65% din deciziile de a călători spre o destinație de turism se fac în mediul online (studiul Euromonitor), pornind de la conținutul accesibil, iar 54% din cumpărăturile online din Europa revin sectorului de ospitalitate și turism (studiul OECD).

„Industria de turism a Moldovei trebuie să se adapteze și să răspundă noilor tendințe de digitalizare ale pieței. Am lucrat peste 3 ani la această platformă turistică online, alături de o echipă de profesioniști, pentru a dezvolta un site modern, atractiv, integrat cu dispozitivele mobile și apt de indexare maximă pe motoarele de căutare. Provocarea de viitor este de a menține siteul viu și actualizat la evoluțiile ofertei turistice naționale”, a declarat Natalia Țurcanu, directoare executivă ANTRIM.

Ministerul Culturii și Agenția de Investiții a Republicii Moldova în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova vor dezvolta portalul digital turistic întrun cadru de colaborare publică-privată, vor implementa campanii digitale de marketing, de
publicitate în motoarele de căutare dar și în cadrul activităților de promovare a ofertei turistice.

Dezvoltarea web-site-ului www.moldova.travel a fost finanțată de Proiectul de Competitivitate din Moldova, al USAID, Guvernului Suediei și Marii Britanii. La elaborarea conținutului au contribuit consultanți precum Nata Albot (ambasador al turismului și jurnalist), Alex Crevar (jurnalist internațional), Diana Isac (expert în turism), Maxim Ciumaș (fotograf), Sergiu Lungu (tururi virtuale), precum și echipa ANTRIM și a Proiectului de Competitivitate din Moldova. Site-ul a fost elaborat tehnic de agenția RT-Design.

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău