Trei antreprenori români lansează Ronin, o platformă de finanţare şi dezvoltare pentru start-upuri și companii

02 Dec. 2021, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
02 Dec. 2021, 11:58 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Trei antreprenori români – Bogdan Almaşi, Ovidiu Ghiman şi Felix Crişan, cu experienţe complementare în business, şi-au unit forţele pentru a lansa o platformă de investiţii în startup-uri şi companii care au nevoie de finanţare pentru scalare, cu scopul de a susţine antreprenorii din domenii cât mai variate să îşi dezvolte ideile de afaceri.

Misiunea este de a facilita legătura dintre antreprenori şi investitorii de tip crowd şi de a permite oricui să devină investitor printr-o contribuţie minimă de 100 euro pentru susţinerea proiectului preferat. Astfel, în urma unui proces riguros de selecţie şi validare a ideilor de business, echipa Ronin va oferi antreprenorilor accesul la resursele necesare pentru lansarea şi dezvoltarea afacerilor lor. Echipa Ronin selectează companiile care prezintă potenţial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de atragere de finanţare şi le aduce în faţa investitorilor de retail, care până în prezent nu aveau deloc acces la proiecte rezervate în mod tradiţional fondurilor de investiţii. Cu ajutorul Ronin, oricine are acum oportunitatea de a investi în startup-uri şi în companii consacrate, începând de la tichete de 100 euro.

Noua platformă va fi o soluție pentru provocările start-upurilor, companiilor care vor să obțină finanțare cât și a investitorilor care vor să susțină afacerile din România.

„Obiectivul nostru este ca Ronin să devină o comunitate a românilor antreprenori care, uniţi de experienţe şi provocări similare, vor reuşi să se sprijine reciproc şi să crească împreună. Îi vom aduce împreună pe cei mai activi, creativi şi inovatori dintre români. Unii din postura de antreprenori, alţii din postura de investitori sau experţi care susţin micile companii să se dezvolte şi să creeze valoare adăugată şi progres în societate.’’ a adăugat Bogdan Almaşi, unul dintre co-fondatorii Ronin.

Fondatorii Ronin consideră că inovaţia în business nu reprezintă o exclusivitate a companiilor de tehnologie sau care au o componentă semnificativă de tehnologie. Prin urmare, orice companie, din orice domeniu şi în orice stadiu de dezvoltare, care inovează, poate să aplice pentru a fi listată prin platforma Ronin, venind astfel în faţa publicului larg pentru a solicita o finanţare.

Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanţare şi vine cu o nouă abordare prin implementarea pragului minim de  investiţie de 100 euro, oferind posibilitatea oricărui român sau cetăţean european de a deveni investitor şi de a susţine companiile cu idei inovatoare.

Ideea proiectului Ronin a luat naştere în anul 2020, fiind lansat oficial la data de 1 decembrie 2021, şi a primit până în prezent o finanţare de 500.000 de euro de la un investitor autohton.

Realitatea Live

25 Nov. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
25 Nov. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a lansat acuzații grave la adresa autorităților moldovenești, afirmând că directorii ANRE, împreună cu deputatul PAS Radu Marian, dar și cu sprijinul Gazprom și al propagandiștilor pro-ruși, apără cu îndârjire conducerea de la Moldovagaz. Acesta susține că acest comportament reprezintă o „trădare de patrie”, având în vedere contextul geopolitic tensionat și dependența energetică a Republicii Moldova de Rusia.

Tofilat a declarat că lista de „avocați” ai Moldovagaz nu este completă și că este esențial ca țara să își cunoască „eroii”, făcând apel la transparență și responsabilitate în gestionarea resurselor energetice naționale. El a subliniat că susținerea instituțiilor și a celor care administrează gazele naturale din Republica Moldova, într-un context în care securitatea energetică este un subiect de mare importanță, ridică întrebări legate de interesele naționale și de viitorul țării.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis, sâmbăta trecută, o opinie critică asupra proiectului de lege care prevede instituirea unui mecanism de desemnare a conducerii temporare pentru întreprinderile energetice. Potrivit ANRE, legislația actuală oferă suficiente instrumente pentru asigurarea continuității activității Moldovagaz, inclusiv în procesul de achiziție a gazelor naturale.

De cealaltă parte, Radu Marian, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, a respins acuzațiile lui Tofilat, precizând că proiectul trebuia să fie gestionat inițial de Ministerul Energiei. „Pe oameni îi interesează ca resursele energetice să fie accesibile și din surse stabile, nu telenovelele politice,” a spus Marian, adăugând că va analiza proiectul doar după ce acesta ajunge la Parlament.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală