Tranzacţie uriaşă în tenis: Miliardarul român Ion Ţiriac a vândut Turneul de la Madrid către IMG. Valoarea tranzacției

07 Dec. 2021, 13:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
07 Dec. 2021, 13:49 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Ion Ţiriac a vândut turneul de la Madrid către IMG, în una dintre cele mai importante tranzacţii din tenis, potrivit unui anunţ postat pe pagina oficială a Madrid Open. Tranzacţia se va finaliza în prima jumătate din 2022, aşteptând încă aprobarea AFP / WTA şi a ale autorităţilor de reglementare, scrie ZF.

Turneul Mutua Madrid Open, unul dintre cele 9 evenimente ATP Masters 1000 şi patru WTA 1000, se va alătura suitei de turnee de tenis deţinute de IMG, inclusiv Miami Open.

„Turneul Mutua Madrid Open va fi o adiţie importantă la portofoliul de evenimente globale. Aşteptăm să folosim reţeaua extinsă media, parteneriate de branding şi retail pentru a adăuga valoare producţiei, la fel cum am făcut cu Miami Open”, a spus Sam Zussman, Co-preşedinte pe divizia de Media şi Evenimente a IMG.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică de cele două părţi, dar surse din piaţă menţionează că s-ar putea situa între 200-250 milioane de euro.  De asemenea, conform unor surse din piaţă, înainte de pandemie Ţiriac câştiga în jurul a 30 de milioane de euro dintr-o ediţie a turneului.

IMG este o companie deţinută de grupul Endeavor încă din 2014. Gigantul a transformat Miami Open într-un turneu de talie mondială, aducând cea mai mare audienţă pentru un turneu de tenis din afara celor de Grand Slam.

Simona Halep s-a impus cu două titluri la Madrid, în 2016 şi 2017.

Realitatea Live

14 Iul. 2025, 08:13
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
14 Iul. 2025, 08:13 // Actual //  bani.md

Corupția electorală poate fi stopată doar prin implicarea activă a partidelor politice. Liderii și formațiunile politice trebuie să condamne public astfel de practici și să le explice cetățenilor că mita electorală alimentează corupția din țară. Acestea sunt concluziile formulate de invitații emisiunii „Consens Național” de la Rlive TV.

Nicolae Panfil, director de program la Asociația Promo-LEX, și-a exprimat speranța că, în lupta pentru putere, partidele vor găsi timp să discute cu cetățenii despre integritate,  alegeri libere și pericolul influenței din exterior.

„Așteptăm ca și actorii politici să se implice activ, pentru că democrația și mandatele nu vin de la sine, iar voturile nu apar în urne dacă nu ai grijă de alegători… Eu sper mult ca în această campanie partidele politice să meargă și să discute cu cetățenii, să nu lase doar anumiți actori politici ghidați din afară, controlați din Federația Rusă s-și facă mendrele. În ultima campanie electorală au fost două sau trei partide politice care au condamnat public acest fenomen. Alții au preferat să tacă”, a declarat Nicolae Panfil.

Mihail Crivorucenco, șeful Direcției ordine Publică din cadrul Poliției, a menționat că oamenii legii au fost instruiți să identifice și să prevină faptele de corupere electorală. Potrivit lui, scopul poliției nu este doar sancționarea, ci și prevenirea acestui fenomen.

„Noi desfășurăm activități de prevenire, nu ne bazăm doar pe documentare și reacționare la sesizări. Am lucrat cu cetățenii ca ei să știe că este ilegală transportarea organizată a alegătorilor, fotografierea buletinului de vot sau alte fapte contravenționale la care se referă legea. Am organizat sesiuni de informare cu participarea mai multor actori locali ca mesajele noastre să ajungă la toată lumea”, a precizat Mihail Crivorucenco.

După alegerile prezidențiale și referendumul de anul trecut, peste 200.000 de persoane au intrat în vizorul poliției pentru fapte asociate coruperii electorale. Au fost întocmite peste 20.000 de procese-verbale, iar valoarea totală a amenzilor aplicate depășește 400 de milioane de lei. Conform legislației în vigoare, coruperea electorală pasivă se pedepsește cu amenzi între 25.000 și 37.500 de lei.

 

Acest produs a fost realizat în cadrul Campaniei Votează liber și raportează corupția electorală!”, implementate de Asociația Promo-LEX. Materialul a fost realizat cu susținerea proiectului „Consolidarea rezilienței democratice în Moldova”, implementat de PNUD Moldova și finanțat de Norvegia, Canada, Suedia și Danemarca. Conținutul acestui material aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Promo-LEX, ONU, inclusiv a PNUD, a statelor membre ale ONU sau a donatorilor.

 
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA