Coca-Cola amenință cu procese o firmă cu 20 de angajați din Columbia care produce berea Coca Pola

11 Dec. 2021, 04:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2021, 04:11 // Actual //  Lupu Eduard

Coca-Cola a amenințat că va iniția acțiuni în justiție împotriva unei mici afaceri columbiene care produce berea Coca Pola.
Administratorilor afacerii din Columbia li s-a transmis deja o notificare prin care li se cere să schimbe imediat numele băuturii pe care o produc.

Fabrica Coca Nasa din Columbia are doar 20 de angajați și mai produce alimente, leacuri tradiționale, băuturi și alte articole din frunze de coca, potrivit Le Figaro.
Numele băuturii provine de la cuvântul „pola”, care înseamnă bere în Columbia, iar „coca” este prescurtarea numelui pe care îl are planta folosită ca materie primă și care este, de asemenea, folosită și pentru producerea cocainei.

Coca-Cola a cerut companiei printr-o scrisoare să „renunțe definitiv de la utilizarea numelui Coca Pola sau a oricărui termen similar care ar putea fi confundat cu mărcile comerciale” deținute de multinațională și a dat un termen de 10 zile pentru un răspuns.

Un reprezentant legal al fabricii columbiene Coca Nasa a declarat că nu este prima dată când Coca-Cola amenință cu acțiuni în justiție.

„Vom rezista”, a spus acesta.
Cu o producție de 7.000 de beri pe lună, Coca Pola există de patru ani și are în jur de douăzeci de angajați.

Multinaționala a adresat scrisoarea către Tierra de Indio, un distribuitor al băuturii, și i-a oferit zece zile lucrătoare pentru a răspunde cererii.
Ads

„Probabil vor acţiona în justiţie marţi sau miercuri, adică când expiră perioada de avertizare, conform propriei promisiuni, dacă nu încetăm să mai folosim termenul Coca Pola”, a explicat el, David Curtidor. „Și cum nu ne vom opri din folosirea lui, vom aștepta procesul și vom răspunde (…) Poate sună puțin nepoliticos, dar nu ne este frică de ei”, a avertizat reprezentantul afacerii indigene.

Realitatea Live

08 Mai 2024, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mai 2024, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, a făcut anunțul oficial, în carul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că Universitatea de Stat din Moldova și UTM urmează să se unească sub un singur nume nou. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ în consolidarea și modernizarea învățământului superior din Republica Moldova.

Fuzionarea celor două instituții de învățământ superior vine în contextul unei inițiative menite să optimizeze resursele și să sporească calitatea educației superioare în țară. Prin unirea lor, se va crea o instituție academică mai puternică și mai competitivă, capabilă să ofere programe educaționale diversificate și de înaltă calitate.

Noul nume al instituției rezultate din fuziunea dintre USM și UTM va fi Universitatea din Chișinău. Această schimbare va reflecta identitatea și misiunea noii entități academice, care va servi comunitatea academică și societatea în ansamblu într-un mod mai eficient și mai eficace.

„De câțiva ani, analizăm constant clasamentele internaționale și, din păcate, nu am reușit să ne includem în aceste topuri”, a declarat Bostan. „De exemplu, în timp ce în trecut Times Higher Education enumera aproximativ 600 de universități, astăzi lista depășește 2003, iar noi încă nu am reușit să ne poziționăm în acest clasament”, declara săptămâna trecută, la consiliul rectorilor, Viorel Bostan.

Bostan a subliniat importanța atragerii studenților internaționali pentru a consolida universitățile din Moldova, dar a evidențiat și nevoia de resurse și capacități pentru a realiza acest lucru. În acest context, el a propus inițierea unui proces de fuziune între Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat din Moldova, nu prin absorbție, ci printr-o colaborare între două instituții care au o istorie comună de colaborare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău