Maib lansează proiectul de redesign al aplicației mobile maibank

22 Dec. 2021, 11:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
22 Dec. 2021, 11:14 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Echipa maib este încântată să anunțe despre demararea unui proiect grandios de redesign al aplicației de mobile banking pentru clienții persoane fizice – maibank. Proiectul va contribui semnificativ la îmbunătățirea experienței de utilizare a aplicației (User Experience, prescurtat – UX) și la creșterea acesteia la nivelul următor.

În acest proiect de anvergură banca se angajează împreună cu una dintre companiile internaționale cu renume și experiență de succes în elaborarea de interfețe web și mobile, selectată împreună cu partenerul strategic al maib – Mastercard.

„Demararea acestui proiect reprezintă o etapă mult așteptată de noi. În 2020 și 2021 am investit mult efort pentru a aduce cât mai multe servicii în aplicație, oferind maximum confort de a face banking fără a veni în sucursală. Deși vom continua să integrăm servicii noi în aplicația mobilă, acum ne vom concentra în paralel să creăm și cea mai bună experiență a clienților în online. Regretăm că posibil experiența de până acum nu a fost una ideală și pe măsura așteptărilor, însă sunt sigură că prin acest proiect vom aduce o experiență de mobile banking mult peste așteptările clienților. Mai mult decât atât, clienții sunt cei care vor co-crea alături de noi, un grup de clienți fiind antrenați în procesul de redesign, comunicându-ne ce-și doresc, ce așteptări au și le mulțumesc pentru că împreună avansăm la nivelul următor”, a declarat Aliona Stratan, prim-vicepreședinta maib.

Proiectul va derula pe parcursul a 6 luni, timp în care echipa maib, alături de cei mai buni specialiști în Business Consulting, User Research, User Experience, User Interface Design, dar și alături de clienți ai băncii vor munci cot la cot pentru a crea o versiune complet nouă și considerabil îmbunătățită a aplicației mobile maibank.

Actualmente grupul de lucru analizează cele mai bune practici ale liderilor mondiali din domeniul bancar și Fintech, intervievează utilizatorii aplicației mobile pentru a afla opiniile și posibilele dificultăți cu care se confruntă, toate acestea pentru a oferi o experiență net superioară în comparație cu orice altă soluție locală sau regională, a răspunde și anticipa așteptările clienților.

Grupul de lucru va aprecia feedbackul fiecărui client privind experiența de utilizare a aplicației mobile maibank, motiv pentru care îi invită să-și spună părerea și să ofere recomandări completând chestionarul.

Împreună la nivelul următor!

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău