Portmoneul digital VB24 Pay. Vezi multitudinea de avantaje de care poți beneficia

31 Ian. 2022, 14:48
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
31 Ian. 2022, 14:48 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Pui cumpărăturile în coş, treci pe la casierie și spui „plătesc cu telefonul”, după care pleci acasă. Ce poate fi mai simplu? Telefonul ți-e mereu la îndemână, așa că, și plățile îți pot fi de-acum, cu VB24 Pay. Ca să nu mai scotocești după portofel, scoți telefonul, îl apropii de POS și pac, ai plătit simplu și rapid. Fii modern în tot ce faci, iar când vine vorba de plăți, folosește cea mai nouă modalitate de plată cu telefonul.

Portmoneul digital VB24 Pay, este o modalitate de plată care permite achitarea cumpărăturilor la casierie fără niciun efort. Astfel, în loc să foloseşti cardul, introducând parole, pe care de altfel, adesea le uităm, este de ajuns să ai în buzunar un smartphone cu aplicația descărcată.

Această metodă de plată, numită și e-wallet (electronic wallet, in traducere din limba engleza portofel electronic), poate fi descrisă drept un card electronic care îți permite efectuarea plăților direct de pe smartphone-ul personal.

Portmoneul digital VB24 Pay

În Republica Moldova acest instrument electronic de plată, numit VB24 Pay, a fost lansat încă în 2017 de către Victoriabank, bancă de top la noi în țară. Aceasta este prima și unica bancă din Moldova care oferă clienților săi beneficiul de a efectua achitări contactless, direct de la smartphone prin serviciul VB24 Pay, aplicația poate fi descărcată gratuit de pe Google Play.

Victoriabank a implementat și aplicat întreg procesul de dezvoltare pentru această aplicaţie. Soluţia software tip portofel digital este disponibilă pentru Android 4.4 și versiuni superioare cu modulul NFC, iar clienţii nu trebuie decât să îşi adauge cardurile Victoriabank în aplicaţie.

Unul din principalele avantaje ale utilizării unui portofel electronic este faptul că nu este nevoie să cauți cardul bancar și să îți amintești PIN-ul ori de cîte ori ai nevoie să faci o achiziție, fiind suficient să știi numele de utilizator și parola asociate portofelului digital, ulterior toate plățile tale vor putea fi efectuate prin simpla apropiere a telefonului de terminalul de plată de la casieria magazinului. În plus, poți efectua foarte simplu plăți utilizând diferite carduri bancare, atâta timp cât le-ai adăugat în aplicație.

Efectele acestei inovaţii

În anul 2020 prin aplicația VB24 Pay s-au făcut în medie 10.000 de tranzacţii/lună. Potrivit reprezentanţilor Victoriabank, lansarea VB24 Pay a fost un pas important pentru companie în ceea ce priveşte extinderea ofertei de servicii digitale, reprezentând în acelaşi timp şi un nou canal de comunicare care se potriveşte generaţiilor tinere de clienţi. Iar cu aplicația VB24 Mobile, direct de pe smartphone, clienții au posibilitatea să administreze conturile și plățile personale, se simplifică considerabil relația cu banca și se câștigă timp. Această aplicație este disponibilă non-stop.
În fiecare zi din primul semestru al anului precedent au fost efectuate, în medie, 500 de plăți cu telefonul, prin VB24 Pay și Garmin Pay. Victoriabank este prima bancă din Moldova care a lansat Garmin Pay, în 2019, iar aplicaţia este disponibilă atât deținătorilor de carduri Visa, cât și Mastercard, care pot fi înrolate cu ușurință în dispozitivele Garmin compatibile.

Cu ajutorul VB24 Pay, clienții VB pot realiza următoarele:

  • orice tip de plăți în țară și în străinătate, prin aproprierea smartphone-ului de terminalele contactless ale comercianților, funcționalitate valabilă pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android 4.4 și versiuni superioare cu modulul NFC;
  • Vizualiza detaliile tranzacțiilor efectuate prin intermediul aplicației;
  • Beneficia de 5 tranzacții offline până la următoarea conexiune la internet. Conexiunea la internet este necesară pentru actualizarea cheilor criptografice care asigură realizarea tranzacțiilor. Actualizarea cheilor criptografice poate fi inițiată și manual în meniul „Setări”, din partea dreaptă de sus a ecranului.
  • Au parte de plăți securizate, datele cardului și alte detalii nu pot fi compromise deoarece acestea nu se păstrează în aplicație, iar la plăți se folosește un sistem de tokenizare, care protejează informațiile confidențiale ale utilizatorului.
  • Poți achita în regim „background”. Pentru efectuarea plăților este necesar doar să deblochezi dispozitivul mobil și să acționezi identic achitării cu smartphone-ul în „regim obișnuit”, fără necesitatea de a activa aplicația. Astfel, pentru tranzacții va fi utilizat cardul selectat pentru utilizarea în modul implicit.
  • transfer de bani între cardurile proprii și către alte persoane care au card bancar;
  • consultarea detaliilor despre tranzacțiile realizate cu cardul VB, soldul și, în cazul cardurilor de credit, sumele lunare de plată și punctele de loialitate STAR acumulate;
  • accesarea ofertelor băncii și campaniilor partenerilor VB din programul STAR, dedicat celor care au carduri de credit de la Victoriabank.

Prin VB24 Pay reprezentanții Victoriabank oferă clienților experiențe noi și metode simple și inovative de plată, atunci când sunt la cumpărături. Pentru a te bucura și tu de această modalitate, nu trebuie decât să descarci și să instalezi această aplicație.

Lansarea VB24 Pay a însemnat un pas mare pe care banca l-a făcut din dorința de a oferi clienților săi servicii digitale securizate și de calitate.
Serviciile de plată prin telefonul mobil încep să prindă contur şi au potenţialul de a deveni populare în rândul utilizatorilor.

Diversificarea opţiunilor de plată este însă binevenită şi ne poate scuti de momentele uşor penibile în care descoperim cu stupoare că nu ne putem cumpăra de mâncare pentru că am uitat portofelul acasă. Trebuie doar să avem grijă de telefon şi de datele importante stocate pe el.

P.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău