Miliardarul care nu a pierdut niciun ban de la începutul anului 2022

31 Ian. 2022, 12:43
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
31 Ian. 2022, 12:43 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cei mai bogați oameni din lume și-au văzut averile în scădere, în primele săptămâni din 2022, cu excepția lui Warren Buffett. O scădere recentă a acțiunilor în tehnologie a redus averea celui mai bogat om din lume, CEO-ul Tesla, Elon Musk, cu 54 de miliarde de dolari până în acest an. Fondatorul Amazon Jeff Bezos a pierdut 27,8 miliarde de dolari; fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au pierdut fiecare mai mult de 12 miliarde de dolari, iar șeful Facebook Mark Zuckerberg a pierdut cu 15,2 miliarde de dolari.

Dintre cei mai bogați 10 oameni din lume, doar unul și-a văzut averea crescând, Warren Buffett, care a câștigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari, ducând totalul la 111 miliarde de dolari, scrie CNBC.

Săptămâna aceasta, președintele și CEO-ul Berkshire Hathaway l-a depășit pe Zuckerberg pentru a reveni pe locul 6 în clasamentul global al bogăției, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Investitorii de valoare aleg acțiuni care par subevaluate și tranzacționează mai puțin decât ar trebui să fie. Și, spre deosebire de ceilalți directori executivi, ale căror averi sunt în mare parte legate de firmele lor, Berkshire Hathaway a lui Buffett are un portofoliu larg diversificat care i-a permis să facă față vânzărilor tehnologice.

Buffett le-a recomandat de mult investitorilor să-și pună banii în fonduri indexate, care dețin fiecare acțiune într-un indice, făcându-le automat diversificate. S&P 500, de exemplu, include companii de renume precum Apple, Coca-Cola și Google.

În ciuda acestora, averea de 216 miliarde de dolari a lui Musk îl face în continuare cel mai bogat om din lume, valorând aproape de două ori mai mult decât Buffett. De asemenea, Buffett s-ar putea să nu rămână mult timp în top 10. Anul trecut, investitorul a dezvăluit că și-a dat banii pentru cauze filantropice și că nu plănuiește să se oprească prea curând.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău