Mercenarii trimiși de Putin în Ucraina, experți în masacre, tortură și jafuri, ca Statul Isamic

01 Apr. 2022, 11:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2022, 11:58 // Actual //  Lupu Eduard

Putin schimbă foaia în Ucraina și trimite mercenarii din grupul Wagner, care au făcut prăpăd în Siria și prin Africa, după ce armata rusă a fost decimată, în atacuri de gherilă ale ucrainenilor.

Pe măsură ce forțele ruse regulate se retrag strategic în cazărmi, să se refacă, accentul se mută pe estul Ucrainei, la granița cu Rusia, unde luptă cele mai bine echipate și mai experimentate trupe ale Kievului.

Acolo a trimis Putin mercenarii din grupul Wagner, să ajute milițiile separatiste și forțele ruse, care se chinuie să cucerească măcar granițele republicilor autoproclamate din Donbas.

Ar fi ajuns doar 1.000 de mercenari, cu tot cu comandanți, săptămâna aceasta, nu 16.000, cum anunța propaganda rusă.

De ce are Putin nevoie de ei? A trimis deja 190.000 de militari în Ucraina, din care 10% sunt deja morți și zeci de mii sunt răniți, după o lună. Deci sunt buni și 1.000 de luptători odihniți, echipați și antrenați.

În plus, sunt niște „măcelari”. Putin se bazează pe ei, la fel ca pe cecenii lui Kadîrov, pentru a semăna groaza în rândul apărătorilor, în teritoriile pe care vrea să le ocupe. Și crede că nimeni nu-l va putea trage la răspundere pentru crimele pe care aceștia le vor comite.

În Siria, pe lângă alte abuzuri, oficialii ONU au acuzat grupul Wagner că înșela localnici săraci, cărora le spunea că îi angajează să păzească instalațiile petroliere din Libia, iar când ajungeau acolo erau trimiși direct la luptă, în războiul civil.

Tot în Siria, prima desfășurare semnificativă a grupului Wagner, mercenarii ruși au comis abuzuri la nivelul celor comise de Statul Islamic, inclusiv răpirea, torturarea și executarea lui Hamdi Bouta, un dezertor al armatei siriene.

Există filmări în care patru luptători vorbitori de limbă rusă îl lovesc pe sirian cu un baros, îi taie mâinile și capul cu o lopată și îi dau foc trupului. Alte imagini îi arată pe luptători pozând cu capul tăiat al bărbatului, agățat de un gard.

Au existat informații că ei ar fi încercat să-l asasineze și pe președintele Zelenski. N-au avut succes, iar liderul de la Kiev le-a transmis și un mesaj:

„Aceasta va fi cea mai proastă decizie a vieţii voastre. O viaţă lungă este mai bună decât banii care vă sunt oferiţi pentru una scurtă”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău