Macron, făcut de râs de Rusia. „Ia medicamente, dacă Putin nu-i răspunde”

07 Iun. 2022, 08:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Iun. 2022, 08:24 // Actual //  Lupu Eduard

Emmanuel Macron e disperat. Numără exact câte ore a petrecut vorbind la telefon cu Vladimir Putin. Dar nu doar despre asta este vorba. Înainte de a-l contacta pe liderul de la Kremlin, președintele francez ia medicamente, fiindcă își face griji că nu i se va răspunde, așa cum s-a mai întâmplat în trecut, a transmis Henry Sadarian, diplomat și profesor la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, într-un mesaj de ridiculizare la adresa liderilor europeni.

Emmanuel Macron a devenit subiect de bătaie de joc în presa de stat rusă. S-a întâmplat recent, când la postul de televiziune Rossiya-1, invitații din platou comentau așa-zisa lipsă de experiență, credibilitate și profesionalism a liderilor europeni.

„Nu mai există lideri adevărați în Europa. Este foarte greu să argumentezi împotriva acestui lucru. Comparați-l doar pe comandantul nostru suprem (Vladimir Putin – n.r.) cu orice lider din Uniunea Europeană în ceea ce privește experiența, credibilitatea, magnitudinea, ideologia sau pregătirea profesională”, și-a început discursul Henry Sadarian.

Macron, subiect de ridiculizare în presa de stat din Rusia

Mediocritatea la nivelul conducerii statelor europene este atât de mare încât, dacă știam în urmă cu patru decenii cine ar fi ajuns să ne conducă, am fi murit de mult timp de atacuri de cord, a susținut diplomatul de la Moscova, continuându-și mesajul criticându-l pe președintele Emmanuel Macron.

„Am citit recent că președintele Franței Emmanuel Macron a numărat exact câte ore a petrecut vorbind la telefon cu Vladimir Putin. Înainte de fiecare telefon, publică aceste fotografii în care suferă atât de tare încât îmi fac griji pentru el. În fiecare fotografie se ține de cap, stă cu mâna la inimă sau ia sedative. Nu știi ce se întâmplă cu el”, s-a exprimat profesorul de la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Rusia.

Apelurile telefonice dintre Emmanuel Macron și Vladimir Putin reprezintă „un test dificil”, iar asta pentru că cel dintâi „se implică cu totul” în încercările sale de a-l convinge pe liderul rus să renunțe la atacuri.

Șeful Franței a dat naștere fenomenului „macroning”

„Macron a sunat foarte des, din fericire Putin nu a răspuns întotdeauna așa că (președintele francez – n.r.) ia medicamente, își face griji dacă el va răspunde”, a susținut și Vladimir Soloviov, una dintre principalele voci propagandistice rusești, subliniind că șeful Franței a reușit să dea naștere unui fenomen care îi poartă denumirea.

„Există acum un termen, se numește „macroning”, care înseamnă să suni de multe ori fără motiv”, a spus Vladimir Soloviov cu privire la președintele francez, potrivit HotNews.ro.

În altă ordine de idei, Emmanuel Macron a reprezentat în ultimele zile subiect de scandal la Kiev, după ce a susținut că Rusia nu ar trebui să fie „umilită” deoarece, atunci când atacurile din Ucraina se vor încheia, va fi nevoie de negocieri cu Moscova. Șeful de stat francez a fost acuzat că, în realitate, el a fost cel care a umilit poporul său prin declarațiile făcute.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 15:13
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
02 Mai 2024, 15:13 // Slider //  bani.md

Parlamentul Bulgariei a votat pentru interdicția oricărei forme de publicitate în mass-media a jocurilor de noroc. Interdicțiile au fost votate pe 30 aprilie și vor intra în vigoare la 3 zile după adoptate. Acestea vizează promovarea la TV, radio, în presa scrisă și online, dar și pe pagini web, în general. Excepție de la aceste reguli se face doar pentru Loteria Națională a Bulgariei.

Inițiativa a venit de la două formațiuni politice – GERB/ (Grazhdani za evropeysko razvitie na Bulgariya) și DPS (Dvizhenie za prava i svobodi). Noua lege permite doar publicitatea pe panouri, amplasate la o distanță de cel puțin 300 de metri de instituții de învățământ. Operatorii mai pot plasa bannere pe fațadele sălilor cu aparate de joc și ale cazinourilor. Este permisă publicitatea în săli de sport și pe inventar sportiv, dacă acestea nu sunt destinate minorilor, scrie ziarulnational.md.

O condiție suplimentară prevede că 10% din suprafața bannerelor trebuie să fie rezervată pentru sintagma ”Jocurile de noroc pot provoca dependență”. Anunțurile publicitate nu pot conține cifre, ci doar denumiri, tipuri și varietăți de jocuri de noroc, extrageri de loterie și anunțare a rezultatelor câștigurilor.

Loteria de stat a fost exceptată din șirul de interdicții pe motiv că este obligată, prin lege, să aloce o parte din profiturile sale pentru activități legate de sport și sănătate. Operatorii privați nu aveau o astfel de obligațiune până acum.

Autorii au propus, de asemenea, ca operatorii de jocuri de noroc autorizați să-și păstreze dreptul de a sponsoriza evenimente sportive, culturale, de sănătate. Iar contribuțiile obligatorii din profitul acestora să fie divizat, egal, între ministerele Tineretului și Sportului și Sănătății. Acum, veniturile din jocuri de noroc ajung doar la Ministerul Tineretului și Sportului.

De asemenea, operatorii de plăți vor avea interdicții să proceseze plăți de la și spre operatorii de jocuri de noroc fără licență.

În Republica Moldova interdicțiile pentru publicitatea jocurilor de noroc au fost aplicate de la 1 ianuarie 2022. Autoritățile au decis să revină, însă, la acest subiect și să relaxeze o parte din prevederi legate de publicitate. Potrivit ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, acest lucru va permite, printre altele, creșterea finanțărilor pentru sportul profesionist și de amatori.

Mai mult, proiectul noii legi a sportului, care a trecut de etapa consultărilor publice și urmează să fie propus Guvernului pentru avizare, prevede finanțarea sportului profesionist și de amatori, inclusiv, din veniturile de la pariuri sportive și alte tipuri de jocuri de noroc.

Jocurile de noroc în Republica Moldova sunt gestionate de întreprinderea de stat ”Loteria Națională a Moldovei” (LNM) și reprezintă monopol de stat.

Un raport al Curții de Conturi, făcut public în decembrie 2023, arată că aproximativ 60% din piața jocurilor de noroc din Republica Moldova este în zona gri, iar bugetul de stat ratează venituri substanțiale din impozite și taxe aplicate domeniului. Relaxarea interdicțiilor de publicitate, precum și combaterea mai eficientă a jocurilor de noroc neautorizate vor permite statului să obțină venituri mai mari, care să fie folosite pentru dezvoltarea sportului și a altor proiecte sociale și economice.

Recent, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a comunicat că anume din contul unui credit oferit de LNM au fost achitate practic salariile feroviarilor pentru luna decembrie 2023.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău