Putin mai poate să surprindă. De ce este de acord liderul de la Kremlin cu aderarea Ucrainei la UE

18 Iun. 2022, 08:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Iun. 2022, 08:08 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu are obiecții cu privire la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană explicând de ce nu l-ar deranja acest lucru: „Nu avem nimic împotrivă. Nu este un bloc militar. Este dreptul oricărei țări de a adera la uniuni economice”, a spus Putin, întrebat despre perspectivele aderării Ucrainei la UE.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că Rusia nu are obiecții faţă de aderarea Ucrainei la UE, întrucât aceasta din urmă nu este o alianţă militară, spre deosebire de NATO.

„Este treaba lor, a poporului ucrainean. Spre deosebire de NATO, UE nu este o alianţă militară, aşadar în ce priveşte integrarea lor economică, alegerea le aparţine ucrainenilor”, a declarat președintele rus în timpul Forumului economic de la Sankt Petersburg.

Ucraina va fi următoarea colonie a Occidentului

Preşedintele rus a estimat că Ucraina se va transforma într-o  colonie a ţărilor occidentale dacă aderă la UE. Este părerea mea, a adăugat el. Liderul de la Kremlin s-a arătat încrezător şi faţă de revenirea pe piaţa rusească a companiilor occidentale, mai ales europene, care s-au retras în urma sancţiunilor impuse Rusiei după agresiunea asupra Ucrainei.

El a insistat pe de altă parte că ofensiva militară rusă în Ucraina nu este cauza dificultăţilor economice mondiale, în special a creşterii preţurilor la energie, acestea fiind provocate de erorile sistemice ale Occidentului, care îşi provoacă singur inflaţie prin tipărirea de bani.

„Îi auzim pe toţi vorbind despre o pretinsă inflaţie a lui Putin. Acesta este rezultatul erorilor sistemice ale administraţiei americane şi ale birocraţiei europene. Pentru ei, operaţiunea noastră este un colac de salvare care le permite să pună totul pe seama noastră”, a mai subliniat Vladimir Putin.

Putin: Relațiile dintre Rusia și Ucraina se vor normaliza după operațiunea militară

Președintele rus Vladimir Putin a declarat la Forumul Economic de la Sankt Petersburg că Rusia anticipează restabilirea relațiilor cu Ucraina după încheierea operațiunii militare din acea țară.

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev, Putin a spus: „mai devreme sau mai târziu, situația va reveni la normal”, relatează agenția TASS.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău