Arabia caută nemurirea. Finanțează un test cu un medicament, prescris diabeticilor, care ar putea stimula longevitatea

20 Iun. 2022, 07:32
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
20 Iun. 2022, 07:32 // Actual //  bani.md

Arabia Saudită, regatul petrolier, suferă de bolile degenerative ale unei vieţi prea îndestulate. Populaţia ţării îmbătrâneşte într-un ritm mai accelerat decât în alte părţi ale lumii. Drept urmare, şi-a propus să cheltuiască nu mai puţin de 1 miliard de dolari pe an pentru descoperirea unor tratamente şi tehnologii care să încetinească îmbătrânirea.

Oricine are mai mulți bani decât poate să cheltuiască încearcă în cele din urmă să vindece îmbătrânirea. Fondatorul Google, Larry Page, a încercat acest lucru. Jeff Bezos, la fel. Miliardari din domeniul tehnologiei ca Larry Ellison și Peter Thiel au încercat şi ei. Acum, Regatul Arabiei Saudite, care are cam la fel de mulți bani ca toți aceștia la un loc, va încerca, la rândul său, să cerceteze nemurirea.

Familia regală saudită a înființat o organizație non-profit numită Hevolution Foundation, care intenționează să cheltuiască până la 1 miliard de dolari pe an pentru a sprijini cercetarea privind biologia îmbătrânirii și pentru a găsi modalități de a prelungi numărul de ani pe care oamenii îi trăiesc într-o stare bună de sănătate, un concept cunoscut sub numele de „durată de viață sănătoasă”.

Dacă saudiții vor reuși să cheltuiască această sumă, statul din Golf ar putea deveni cel mai mare sponsor al cercetărilor care încearcă să înțeleagă cauzele ce stau la baza îmbătrânirii și cum ar putea fi aceasta încetinită cu ajutorul medicamentelor. Ideea, populară în rândul unor oameni de știință specializați în longevitate, este că, dacă se poate încetini procesul de îmbătrânire a organismului, se poate întârzia apariția mai multor boli și se pot prelungi „anii sănătoși” de care oamenii să se poată bucura pe măsură ce îmbătrânesc.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 14:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 14:22 // Actual //  Ursu Victor

Investiția în imobiliare rămâne o opțiune populară pentru mulți, dar rentabilitatea poate varia semnificativ între apartamente noi și vechi. Un calcul al randamentului anual al investiției poate oferi o imagine clară asupra avantajelor și dezavantajelor fiecărei opțiuni.

Potrivit calculelor, un apartament nou de 50 de metri pătrați, cu un preț de 2.000 de euro pe metru pătrat, ar avea un cost total de 100.000 de euro. Dacă chiria lunară pentru acest apartament este de 550 de euro, randamentul anual se situează la 6,6%. Aceasta înseamnă că, pentru această investiție, chiria lunară acoperă aproximativ 6,6% din prețul apartamentului pe an.

Pe de altă parte, un apartament vechi cu aceeași suprafață de 50 de metri pătrați, dar la un preț de 1.400 de euro pe metru pătrat, ar costa 70.000 de euro. Chiria lunară pentru acest tip de apartament este de 390 de euro, iar randamentul anual se ridică la 6,69%. Acest procent mai mare sugerează că investiția într-un apartament vechi ar putea oferi un randament mai bun pe termen lung.

Aceste randamente sunt competitive în comparație cu inflația de 5,3% din luna octombrie, sugerând că, cel puțin în acest context, investițiile imobiliare ar putea să ofere un oarecare avantaj financiar.

Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că inflația afectează nu doar prețul imobilelor și chiria, dar și costurile de întreținere, dobânzile la credite și puterea de cumpărare a consumatorilor. De asemenea, randamentele imobiliare nu sunt garantate, iar fluctuațiile pieței pot influența semnificativ rezultatele.

În ciuda acestei incertitudini economice, mulți investitori încă văd în imobiliare o opțiune de protejare a capitalului împotriva inflației, oferind o sursă stabilă de venituri pasive.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală