Examen auto, partea practică. Care sunt cele mai frecvente greșeli

19 Apr. 2021, 17:42
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
19 Apr. 2021, 17:42 // Actual //  MD Bani

Agenția Servicii Publice atenționează candidații la obținerea permisului de conducere asupra celor mai frecvente greșeli, comise în procesul de examinare la probă practică, în special:

  • nesincronizarea comenzilor (folosirea incorectă a treptelor de viteză, ambreiajului, acceleratorului, volanului, etc.);
  • oprirea motorului la executarea manevrelor (prima oprire a motorului nu se penalizează);
  • nesemnalizarea sau semnalizarea incorectă a direcției de mers, folosirea incorectă a treptelor de viteză, a ambreiajului;
  • neacordarea priorității vehiculelor şi pietonilor;
  • la pornire vehiculul se deplasează înapoi mai mult de 20 cm;
  • efectuarea unor manevre interzise (oprire, staţionare, mers înapoi, etc.),
  • nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor, etc.

Informația statistică detaliată accesați LINK

Totodată, este de menționat că în scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată, video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află mașina de examinare.

Agenția Servicii Publice accentuează repetat că programarea prealabilă şi urgentă la probă teoretică și practică a examenului de obținere a permisului de conducere în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente ale ASP, se realizează exclusiv prin intermediul resurselor Agenției: online prin accesarea paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto sau nemijlocit în cadrul oficiului, precum și  prin apel la numărul unic al Call-centrului 14909.

Programarea urgentă în cadrul subdiviziunilor de competență din municipiile Chișinău și Bălți se realizează exclusiv prin intermediul paginii web a Agenției www.asp.gov.md. ASP reiterează că programarea urgentă este disponibilă începând cu ora 900 până la ora 2400, în limita locurilor disponibile.

De asemenea, APS subliniază faptul că serviciul de programare atât în regim obişnuit, cât şi în regim de programare urgentă la examen, este prestat de către Agenţia Servicii Publice în mod gratuit, iar tariful ce se achită în asemenea cazuri nemijlocit în procesul de admitere la probele de examen în vederea obţinerii permisului de conducere, la perfectarea comenzii respective, reprezintă tariful pentru prestarea nemijlocită a serviciului  de examinare.

Realitatea Live

01 Mai 2024, 13:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
01 Mai 2024, 13:50 // Actual //  Soroceanu Olga

Ultimele zile însorite i-au prins pe cei de la Castel Mimi în câmpurile de lângă satul Speia, acolo unde plantează butaşi de viţă de vie. Ca în fiecare an, vinăria îşi extinde podgoriile, iar la munca colectivă participă absolut toţi angajaţii, indiferent de funcţiile pe care le deţin. Printre cei care şi-au răsuflecat mânecile se numără şi directorul Castel Mimi, Adrian Trofim. 

De această dată, au fost sădite peste 22 de hectare cu butaşi din soiurile de viţă de vie Sauvignon Blanc şi Glera. 

„Facem echipă bună la castel, dar şi în câmp. Am sădit butaşii cu mult suflet şi ne punem mari speranţe în grija naturii, ca peste ani să culegem roadele muncii şi să producem cele mai bune vinuri marca Castel Mimi”, scrie Castel Mimi pe reţelele de socializare. 

Castel Mimi este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din ţară, care exportă în peste 20 de ţări, din Japonia până în Canada, principala piaţă de desfacere fiind Republica Moldova şi România.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău