Alegi un vin pentru cină? Iată care au fost apreciate cel mai recent cu medalii la concursuri internaționale

19 Apr. 2021, 19:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
19 Apr. 2021, 19:00 // Au Bani //  MD Bani

Vinul Moldovei continuă să se remarce peste hotarele țării. Unul dintre cele mai importante concursuri internaționale de vinuri „Mundus Vini” a completat palmaresul țării cu încă 70 de distincții.

Producătorii de vinuri din Moldova au obținut 34 de medalii de aur, 36 de medalii de argint și o mențiune pentru cea mai înaltă distincție a concursului „The Best of Show White”, obținută de vinăria Purcari cu  „Cuve de Purcari”.

„Concours Mondial de Bruxelles” a apreciat vinurile noastre cu încă 8 medalii, dintre care două medalii GRAND GOLD, 5 de aur și o medalie de argint. Participarea la competiții a fost susținută de către Oficiul Național al Viei și Vinului, care promovează constant vinul de calitate și diversificarea piețelor de export.

„Investiția în calitatea produselor vitivinicole confirmă că Republica Moldova face față cu succes competițiilor specializate, iar produsul mândriei naționale este tot mai apreciat peste hotarele țării. Numărul de medalii crește, munca continuă, iar propulsarea Vinului Moldovei în topurile de profil rămâne unul dintre scopurile noastre. Oficiul Național al Viei și Vinul va continua să reformeze sectorul, pentru a produce vinuri de înaltă calitate, care să aducă o valoare adăugată industriei.”, a menționat Cristina Frolov, directoarea Oficiului Național al Viei și Vinului.

Coompetiția „Mundus Vini” s-a desfășurat în perioada 23 – 28 februarie, în orașul german Neustadt.  La acest concurs, Republica Moldova a participat cu 75 de mostre de vin, de la 31 de vinării din țară. În total, la competiție au participat 7.300 de vinuri din 39 de țări.

„Concours Mondial de Bruxelles”, care s-a desfășurat în perioada 1-5 martie, a găzduit, pentru prima dată în istorie, o sesiune de evaluare concepută exclusiv pentru vinurile rose – „Rose Selection Concours Mondial de Bruxelles”, înainte de competiția principală. La această competiție, țara noastră a participat cu 24 de vinuri rose de la 13 vinării. Două dintre acestea, „Cabernet-Sauvignon” de la Vinia Traian și „Motive Rose” de la Vinăria din Vale au obținut medaliile Grand Gold. În competiție au participat în total 1.000 de vinuri rose.

Realitatea Live

25 Iun. 2024, 13:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2024, 13:04 // Actual //  Lupu Eduard

Un raport de audit al Curții de Conturi a dezvăluit că infrastructura feroviară și terenurile aferente în valoare de peste 4,1 miliarde de lei nu sunt înregistrate în bazele de date ale statului. Aceste constatări sunt rezultatul unei verificări a situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

În timpul auditului, s-a descoperit că nici infrastructura feroviară, nici terenurile ocupate de aceasta, alături de alte infrastructuri de inginerie și construcții și terenurile aferente, nu sunt înregistrate în evidențele ministerului sau ale Agenției Proprietății Publice. Această situație se datorează faptului că inventarierea și delimitarea patrimoniului de stat gestionat de întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” nu au fost finalizate.

De asemenea, raportul a evidențiat că drumurile naționale și loturile de pământ, proprietate publică a statului în valoare de 22,9 miliarde de lei, sunt reflectate doar în evidența contabilă a Administrației de Stat a Drumurilor. Evidențele contabile ale ministerului sau ale Agenției Proprietății Publice nu includ aceste informații, ceea ce duce la o subestimare a valorii drumurilor publice în raportul Guvernului privind executarea bugetului de stat.

În plus, raportul a dezvăluit că 60 de milioane de lei, realocați de la Programul de drumuri la Programul de dezvoltare a transportului feroviar pentru reabilitarea terasamentului liniei de cale ferată între Cahul și Giurgiulești, nu au fost utilizați în scopul propus. Banii au fost investiți în valori mobiliare de stat, lăsând terasamentul căii ferate într-o stare nereabilitată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău