Alegi un vin pentru cină? Iată care au fost apreciate cel mai recent cu medalii la concursuri internaționale

19 Apr. 2021, 19:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
19 Apr. 2021, 19:00 // Au Bani //  MD Bani

Vinul Moldovei continuă să se remarce peste hotarele țării. Unul dintre cele mai importante concursuri internaționale de vinuri „Mundus Vini” a completat palmaresul țării cu încă 70 de distincții.

Producătorii de vinuri din Moldova au obținut 34 de medalii de aur, 36 de medalii de argint și o mențiune pentru cea mai înaltă distincție a concursului „The Best of Show White”, obținută de vinăria Purcari cu  „Cuve de Purcari”.

„Concours Mondial de Bruxelles” a apreciat vinurile noastre cu încă 8 medalii, dintre care două medalii GRAND GOLD, 5 de aur și o medalie de argint. Participarea la competiții a fost susținută de către Oficiul Național al Viei și Vinului, care promovează constant vinul de calitate și diversificarea piețelor de export.

„Investiția în calitatea produselor vitivinicole confirmă că Republica Moldova face față cu succes competițiilor specializate, iar produsul mândriei naționale este tot mai apreciat peste hotarele țării. Numărul de medalii crește, munca continuă, iar propulsarea Vinului Moldovei în topurile de profil rămâne unul dintre scopurile noastre. Oficiul Național al Viei și Vinul va continua să reformeze sectorul, pentru a produce vinuri de înaltă calitate, care să aducă o valoare adăugată industriei.”, a menționat Cristina Frolov, directoarea Oficiului Național al Viei și Vinului.

Coompetiția „Mundus Vini” s-a desfășurat în perioada 23 – 28 februarie, în orașul german Neustadt.  La acest concurs, Republica Moldova a participat cu 75 de mostre de vin, de la 31 de vinării din țară. În total, la competiție au participat 7.300 de vinuri din 39 de țări.

„Concours Mondial de Bruxelles”, care s-a desfășurat în perioada 1-5 martie, a găzduit, pentru prima dată în istorie, o sesiune de evaluare concepută exclusiv pentru vinurile rose – „Rose Selection Concours Mondial de Bruxelles”, înainte de competiția principală. La această competiție, țara noastră a participat cu 24 de vinuri rose de la 13 vinării. Două dintre acestea, „Cabernet-Sauvignon” de la Vinia Traian și „Motive Rose” de la Vinăria din Vale au obținut medaliile Grand Gold. În competiție au participat în total 1.000 de vinuri rose.

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO