Peste 2.000 de soldați ruși s-au trezit prinși în cleștele ucrainenilor în Herson. Îi implorau să nu-i împuște

24 Iul. 2022, 13:39
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
24 Iul. 2022, 13:39 // Actual //  bani.md

În timpul contraofensivei din regiunea Herson, Forțele Armate ale Ucrainei au încercuit trei grupuri tactice de batalion ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, inclusiv o companie a forțelor speciale și un grup de tancuri.

Peste 2.000 de militari ruși s-au trezit într-o încercuire operațională în zona așezării Visokopolie. Aceștia au cerut un „culoar verde” din partea ucraineană, scrie The Insider, citând surse din armata ucraineană.

Potrivit interlocutorilor publicației, comandanții ruși au luat legătura cu armata ucraineană și au cerut o ieșire din „cazan”.

Ofensiva armatei ucrainene a fost efectuată în direcțiile Olgino – Kostyrka și Potemkino – Novovoznesenskoe. Până în prezent, au loc ostilități active de-a lungul liniei Arkhangelsk – Zolotaya Balka, în nordul regiunii Herson.
În plus, gruparea de trupe rusești s-a confruntat cu amenințarea încercuirii în apropierea așezării Arhangelsk, unde armata ucraineană a traversat cu succes râul Ingulets, pe malul căruia se află pozițiile forțelor inamice.

Potrivit armatei ucrainene, inamicul a concentrat două grupuri tactice de batalion pe linia de apărare Novovoznesenskoye-Zolotaya Balka. Din cauza deteriorarii podului Antonovsky din Herson și a barajului hidrocentralei Kakhovskaya din Nova Kakhovka, trupele ruse nu pot transfera rezervele pe malul drept al Niprului.

Sursele publicației consideră că încercuirea cu succes a inamicului în nordul regiunii Herson va determina cursul întregii contraofensive a Forțelor Armate ale Ucrainei în sudul Ucrainei .

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:31 // Actual //  Ursu Victor

Începând de anul viitor, aproximativ 600 de radare vor fi operaționale pe teritoriul Bulgariei (sunt vizați și moldovenii care vor merge la mare în anul 2025 n.a), a anunțat ministrul interimar al Afacerilor Interne, Atanas Ilkov. Declarația a fost făcută la Plovdiv, în cadrul unei slujbe de pomenire a victimelor accidentelor rutiere, organizată la Biserica Sf. Marina.

Din total, 300 de radare vor fi integrate în sistemul de taxare rutieră, iar 293 vor fi o combinație între unități mobile și fixe, distribuite în toate districtele. Regiunile cu un număr ridicat de accidente și victime, precum Plovdiv, vor beneficia de o densitate mai mare de radare. Ilkov a subliniat importanța educației șoferilor în reducerea numărului de victime, exprimându-și convingerea că o conștientizare sporită și un comportament responsabil pot salva vieți. notează novinite.com.

Ilkov a abordat și problemele recente de la granița Bulgariei cu Turcia. Punctele de trecere Lesovo și Kapitan Andreevo își reiau activitatea normală după ce cozi de camioane de marfă s-au format din cauza unei actualizări software în sistemul vamal turc. Procesarea mărfurilor a fost întreruptă între seara zilei de 16 noiembrie și dimineața zilei de 17 noiembrie. Autoritățile bulgare lucrează activ pentru a normaliza situația, a precizat ministrul.

Cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere, Ilkov a dezvăluit că, până la sfârșitul lunii octombrie, 376 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere în Bulgaria. Alexey Kesyakov, consilier al ministrului Afacerilor Interne, a anunțat că se pregătesc modificări legislative la Legea privind traficul rutier. Proiectul, inspirat din bunele practici europene, a fost înaintat Consiliului de Miniștri și va fi prezentat în curând Adunării Naționale.

Kesyakov a evidențiat modelul francez ca exemplu pentru șoferii tineri: în Franța, tinerii de 17 ani pot conduce sub supravegherea părinților, după absolvirea cursurilor teoretice și practice. Astfel, până la obținerea permisului de conducere la 18 ani, aceștia acumulează o experiență semnificativă. El consideră că astfel de măsuri ar putea reduce accidentele cauzate de lipsa de experiență.

Viteza rămâne o problemă majoră, fiind identificată de Kesyakov drept o cauză principală a accidentelor. „Atracția vitezei este ca un drog,” a spus el, îndemnând cetățenii să prioritizeze siguranța, să-și educe copiii și să încurajeze respectul reciproc pe șosele.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală