Vladimir Putin ar primi rapoarte false de pe frontul din Ucraina. Până și unele fotografii au fost trucate

17 Sept. 2022, 16:19
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
17 Sept. 2022, 16:19 // Actual //  bani.md

Rapoartele trimise la Kremlin de comandanții armatei ruse de pe frontul din Ucraina nu reflectă, de multe ori, realitatea din teren. Potrivit analistului militar, Chris Owen această practică a dus la luarea unor decizii greșite și la pierderi mari în rândul armatei ruse.

Mai mulți soldați și ofițeri ruși, aflați pe front, au declarat că Vladimir Putin primește, cel mai probabil, rapoarte cu informații false în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Analistul militar Chris Owen explică, într-o analiză că, de multe ori, ofițerii își mint superiorii când vine vorba despre operațiunile militare. Pe lângă informările scrise sau telefonice, autoritățile de la Kiev cer și fotografii de pe front. De multe ori și acestea sunt trucate.

Fostul parașutist rus Pavel Filatiev spune că „sistemul de rapoarte foto a devenit atât de răspândit în armată din cauza faptului că comandamentul ascunde problemele”.

Gleb Irisov, un fost locotenent al Forțelor Aeriene Ruse, a povestit că, în realitate, comandanții ruși organizează mai puține exerciții decât ar trebui și maschează numărul lor ca să poată fura resursele care le sunt alocate din bugetul armatei.

Un soldat rus a povestit cum sunt trucate imaginile. „Ajungeam la un poligon și stăteam cu arma în mână îndreptată spre o țintă. Imediat după ce erai fotografiat erai liber să pleci”, a povestit Daniil Frolkin.

Rapoarte false

Un alt soldat, Viktor Șîaga, fost infanterist, a povestit cum, într-un raport trimis la Moscova, se scria că opt elicoptere au fost trimise să susțină un atac al forțelor terestre. În realitate, doar două au decolat, deoarece restul erau stricate sau nu aveau combustibil. Operațiunea a fost anunțată apoi ca un succes, dar realitatea a fost alta.

„Doar unul dintre elicoptere a tras cu succes asupra obiectivului. Nu a lovit toate țintele. De fapt 80% din ținte nu au fost lovite. Însă comandantul acestei operațiuni a raportat superiorilor săi că toate țintele au fost lovite”, a spus militarul.

Soldații unității din care acesta făcea parte au suferit pierderi grele după ce au fost trimiși în mod repetat în zone cu o apărare ucraineană puternică despre care li s-a spus că au fost securizate în urma atacurilor aeriene. Viktor Șîaga a mai spus că soldații au ajuns să nu mai aibă încredere în comandații lor, iar moralul unității sale a scăzut mult.

Mai mulți bloggeri din Rusia au criticat, în repetate rânduri, aceste raportări false. „Vă amintiți de diviziile inexistente ale lui Hitler cu care urma să corecteze situația de pe front, să oprească armata rusă, să o înfrângă și care contraatacă deja și toate alea?

 

Avem în mare aceeași situație acum. Planurile se fac în funcție de rapoarte. Iar în realitate unitățile au personal doar în rapoarte”, se arată într-o postare.

Pierderi importante

Analistul miliar Chris Owen a explicat de ce aceste rapoarte sunt periculoase. Au dus la pierderi importante în rândul armatei ruse, deoarece soldații au intrat nepregătiți în luptă.

„Practica raportărilor false este clar răspândită. Ea a fost relatată de unități rusești de pe toate fronturile și din toate specializările, de la trupe aeropurtate la infanterie.

Când rapoartele ajung la conducerea ministerului rus al Apărării și la Vladimir Putin, sunt probabil atât de distorsionate și imprecise încât oamenii care direcționează războiul au o imagine foarte nerealistă cu privire la ceea ce se întâmplă pe teren”, a spus Chris Owen, potrivit hotnews.ro.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău