FOTO Topul celor mai ieftine mașini electrice în 2022. Vehiculul cu cea mai mare autonomie

25 Sept. 2022, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
25 Sept. 2022, 10:25 // Actual //  bani.md

Industria mașinilor electrice a luat avânt, iar fenomenul va lua amploare în contextul în care statele membre UE au aprobat planul Comisiei Europene de a reduce la zero emisiile de CO2 la maşinile noi începând din 2035, impunând astfel motoare 100% electrice.

Deși prețurile încă nu sunt pentru toate buzunarele, pe piață au apărut modele accesibile, capabile să parcurgă peste 160 de kilometri cu o încărcare completă, iar guvernele mai multor state oferă diverse beneficii fiscale pentru șoferii care decid să cumpere o mașină electrică.

Car and Drive a alcătuit un top al celor mai avantajoase mașini electrice în 2022, luând în calcul și facilitățile pe care le au, nu doar prețul în sine, susținând că, în prezent, oamenii pot cumpăra un astfel de vehicul performant cu mai puțin de 30.000 de dolari.

Topul celor mai ieftine mașini electrice în 2022

1. Nissan Leaf – 28,495$

Potrivit sursei citate, primul loc este ocupat de Nissan Leaf, compania japoneză venind cu un vehicul electric compact, modern, pentru un buget redus.

Motorul are 147 de cai putere, un acumulator de 40,0 kWh și are o autonomie de rulare evaluată la 239 de kilometri.

insert 1
 

2. Mini Cooper SE Hardtop – $30,750

Cei dispuși să treacă peste raza de rulare limitată a Mini Cooper SE vor găsi multe avantaje la această mașină electrică în două uși. Concepută drept mașină de oraș, are 181 de cai putere și o autonomie de 253 de kilometri, potrivit site-ului oficial.

3. Mazda MX-30 – $34,695

Toate modelele MX-30 se bazează pe un motor electric montat frontal care produce o putere modestă de 143 de cai putere. Are un acumulator de 30,0 kWh, care asigură o autonomie de rulare evaluată EPA la 257 de kilometri.

4. Chevrolet Bolt EV – $32,495

Chevrolet Bolt EV intră în 2022 cu designuri interioare și exterioare reproiectate, cu un motor de 200 de cai putere în timp ce acumulatorul său de 66,0 kWh oferă 416 kilometri de autonomie EPA.

Bolt EV ar putea să nu fie din punct de vedere tehnic cea mai ieftină mașină electrică pentru anul 2022, dar cu siguranță se dovedește ca fiind una dintre cele mai bune ale segmentului.

5. Chevrolet Bolt EUV – $34,495

Chevrolet intră în segmentul SUV-urilor electrice cu Bolt EUV. Cu o autonomie de 397 de kilometri, SUV-ul cu tracțiune frontală este încă o opțiune relativ ieftină pentru piața mașinilor electrice.

6. Hyundai Kona Electric – $35,295

Kona Electric are un motor electric de 201 cai putere care este alimentat de un acumulator de 64,0 kWh. Are o autonomie evaluată de EPA la 425 kilometri. Vine cu un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8,0 inchi și cu compatibilitate wireless Apple CarPlay și Android Auto.

7. Kia Niro EV – $41,285

Cei care doresc să dețină cel mai ieftin vehicul electric Kia trebuie să arunce o privire la Niro EV. Niro EV are un motor electric de 201 cai putere montat în față și un acumulator de 64,0 kWh care îi oferă o autonomie de 471 de kilometri.

Pe lângă capacitatea sa de a accelera până la 100 km/h în doar 6,2 secunde, Niro EV vine, de asemenea, cu un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10,3 inchi, navigație din fabrică, un încărcător wireless pentru telefonul mobil și multe altele.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 20:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 20:45 // Actual //  Ursu Victor

Victor Parlicov, ministrul Energiei a anunțat că merge luni la Gazprom să-l întrebe pe Miller dacă gigantul rus își va onora contractul indiferent de situația tranzitului de gaz prin Ucraina.

„Este cel mai important detaliu pe care urmează să-l discutăm cei de la Gazprom, dacă își va onora obligațiile contractuale(…) Data de de 25 noiembrie nu a fost aleasă întâmplător, deoarece mai există posibilitatea rezervărilor lunare de metan, după cele trimestriale au eșuat“, a punctat Parlicov.

Potrivit ministrului, invitația a venit de la Gazprom, în care este scris că vor să discutăm și datoria malului drept de 709 milioane de dolari.

„Noi suntem pregătiți și de scenariul în care gazul rusesc nu va mai veni de la Gazprom, însă cei din regiunea stângă vor trebui să facă plățile în avans”, a punctat Parlicov.

Dacă se materializează acest scenariu, potrivit ministrului, va trebui să ne asumă responsabilitatea pentru regiunea transnistreană, iar UE și SUA vor salva regiunea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău