Rușii mor pe capete. Până să ajungă pe front, se sinucid, fac infarct sau îi doboară ciroza hepatică

05 Oct. 2022, 05:37
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
05 Oct. 2022, 05:37 // Actual //  bani.md

Mulți recruți ruși mor înainte de a ajunge pe front. Printre cauzele deceselor se numără infarctul, sinuciderea sau ciroză hepatică.

Cel puțin șase ruși mobilizați au murit din diverse cauze, după ce au fost recrutați, a atras atenția activistul pentru drepturile omului Pavel Cikov, conform publicației de presă independentă MediaZona.

În garnizoana Yelan a centrului de instruire al Ministerului Apărării din satul Poroshino, regiunea Sverdlovsk, trei bărbați au murit după ce au fost recrutați pentru mobilizarea „parțială”.

Aceste decese au fost confirmate și de un deputat în Duma de Stat din regiunea Sverslovsk, potrivit EANews.

În plus, potrivit sursei citate, în satul Porosino, unde se află centrul de pregătire al Ministerului Apărării, a fost introdusă o lege care interzice consumul de băuturi alcoolice, pe motiv că mobilizatorii au abuzat în mod constant de consumul acestora.

Vânzarea de alcool a fost interzisă în sat după ce mai mulți recruți beți s-ar fi certat în timpul pauzelor de masă. Poliția și comandantul adjunct al districtului au intervenit pentru a-i calma și a fost chemată o ambulanță.

Vânzarea de alcool pe o rază de 300 de metri de bazele militare, interzisă

În Vladivostok, în regiunea Primorie din estul Siberiei, un alt rus pe nume Serghei Fedoseenko, în vârstă de 39 de ani, care lucra ca șofer de camion, a murit în secția de poliție din cauza unui stop cardiac după ce a fost recrutat.

Potrivit canalului de Telegram Astra,Fedoseenko venise la postul de recrutare pe 27 septembrie și a început să își exprime nemulțumirea față de mobilizare. Conducerea biroului de înregistrare și înrolare militară ar fi chemat poliția. El a fost încătușat și dus într-o mașină oficială pentru a fi dus la o secție de poliție. La sosire a fost chemată o ambulanță. Medicii ajunși la fața locului l-au declarat mort, potrivit Radio Europa Liberă.

După decretarea mobilizării parțiale pentru războiul din Ucraina, care a stârnit furie și proteste în Rusia, vânzarea de alcool pe o rază de 300 de metri de bazele militare a fost interzisă în mai multe regiuni estice ale Rusiei.

Moralul slab sesizat în rândul soldaților ruși este adesea atribuit problemelor legate de consumul excesiv de alcool, dar și tensiunilor interne.

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ