Vladimir Putin, aniversare de coșmar. Veștile de pe front i-au stricat ziua de naștere

08 Oct. 2022, 04:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Oct. 2022, 04:36 // Actual //  Lupu Eduard

În ciuda faptului că este unul dintre cei mai puternici oameni din lume, este puțin probabil ca președintele Vladimir Putin să se simtă invincibil la cea de-a 70-a aniversare.

Invazia brutală a Ucrainei de către Putin a fost condusă de o aparentă dorință de a recuceri vechiul imperiu al Rusiei, de a revendica pământul pe care el îl considera rusesc. La un moment dat, el s-a comparat ca și cuceritorul rus Petru cel Mare. El se aștepta la o victorie rapidă cu puțină opoziție, sperând să detroneze guvernul Ucrainei, să-și afirme voința dincolo de granițele Rusiei și să demonstreze că NATO este ineficientă.

În schimb, Ucraina a purtat o luptă acerbă, forțând Rusia să se întoarcă din capitala Kiev și constrângându-l pe Putin să reducă drastic scopul războiului de a cuceri regiunea de est Donbas. După opt luni de încercări, armata Rusiei, cândva de temut, nu și-a atins aproape niciunul dintre obiectivele sale.

Situația l-a forțat pe Putin să anunțe un proiect nepopular, provocând un exod de bărbați din țara sa și subminându-i stăpânirea asupra puterii. Există proteste interne împotriva eforturilor sale de mobilizare și chiar și mass-media rusă, de obicei loială, și oficialii lui Putin, recunosc cât de greu merge războiul.

Fiecare înfrângere a Rusiei încurajează aliații occidentali ai Ucrainei să-și intensifice sprijinul, erodând ceea ce odată a fost un pesimism larg răspândit, în special în capitalele europene, care susținea că Ucraina nu are nicio șansă de victorie. Confruntat cu aceste eșecuri, Putin a fost lăsat să amenințe că va desfășura arme nucleare – o mișcare disperată care l-a lăsat și mai izolat.

Situația cu care se confruntă Putin

Putin a spus că atacul său asupra Ucrainei este menit să contracareze extinderea NATO către granițele Rusiei. Dar invazia sa a dus doar la o creștere a sprijinului pentru alianța militară, națiunile neutre de multă vreme, Suedia și Finlanda, abandonând această poziție pentru a începe procesul de aderare.
În anii trecuți, Putin s-a întâlnit cu liderii unor națiuni puternice precum China și Japonia, poziționând Rusia printre cele mai importante națiuni ale lumii.

În 2022, în ciuda împlinirii celei de-a 70-a aniversări, planurile lui Putin erau diferite. Acestuia îi va fi greu să se împace cu gândul că este un lider al unei națiuni izolate, potrivit Business Insider.

Realitatea Live

16 Mai 2024, 18:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Mai 2024, 18:49 // Actual //  Lupu Eduard

Nu se întâmplă prea des ca Samsung să întreacă Apple în campaniile sale de marketing, dar compania sud-coreeană a făcut exact acest lucru cu cea mai recentă reclamă a sa, „Uncrush”, scrie publicația FastCompany.

La începutul acestei luni, Apple a dezvăluit mult-așteptatul nou iPad Pros, care dispune de ecrane OLED. Acestea sunt, de asemenea, cele mai subțiri dispozitive pe care Apple le-a realizat vreodată. Pentru a scoate în evidență această subtilitate, Apple a lansat o nouă reclamă numită „Crush”. Reclama arată un compresor industrial care zdrobește lucruri precum o chitară, un pian, vopsea, sculpturi și multe altele.

Reclama „Crush” a Apple nu a fost bine primită de public, care a transmis că simbolizează distrugerea creativității umane de către tehnologie. Ulterior, Apple și-a cerut scuze pentru reclamă și că nu o va mai difuza la televizor. Deși lucrurile ar fi trebuit să se termine acolo, Samsung a văzut un mod de a profita de această situație și a făcut o campanie publicitară ca răspuns la spot-ul Apple.

În reclama „Uncrush”, publicul se află în aceeași cameră cu același compresor industrial din reclama Apple. Peste tot sunt instrumente de creație fizică sparte și zdrobite. Vedem o pereche de picioare care se plimbă printre distrugeri, apoi o femeie ridică o chitară care a fost distrusă doar parțial de compresorul Apple. Ea începe să cânte la ea în timp ce citește partituri de pe o tabletă Samsung.

Reclama se încheie cu tag-ul „Creativitatea nu poate fi distrusă”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău