Veste bună pentru cei din HoReCa. Localurile din capitală vor activa până la ora 22.00

01 Mai 2021, 09:50
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
01 Mai 2021, 09:50 // Slider //  MD Bani

Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău (CNESP) a stabilit vineri noi măsuri în contextul situației pandemice prin COVID-19.În acest sens restricțiile se stabilesc în dependență de nivelul de alertă. Astfel, pe teritoriul municipiului Chișinău se stabilește gradul de alertă Cod Roşu.

Conform noii decizii a CNEP localurile din Chișinău vor activa in intervalul 07:00-22:00. Chiar dacă programul de lucru al localurilor a fost prelungit se necesită respectarea măsurilor de siguranță în continuare.

Astfel, administratorii unităţilor de alimentaţie publică vor asigura respectareaurmătoarelor măsuri specifice de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 și anume:

  • Monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor, inclusiv termometria, la începutulzilei de muncă, cu asigurarea evidenţei;
  • Instalarea la intrare în locuri vizibile a dozatoarelor cu dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool;
  • Efectuarea obligatorie a termometriei la intrarea în unitatea de alimentaţie publică a fiecărui vizitator;
  • Evitarea aglomerațiilor;
  • Igienizarea și dezinfectarea meselor după fiecare client etc.

Celelalte restricții pot fi găsite în documentul anexat:

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 15:29 // Actual //  Ursu Victor

Transportul feroviar, care reprezintă 13,6% din structura totală a mărfurilor transportate, a marcat cele mai mari scăderi în perioada ianuarie-septembrie 2024. Potrivit datelor statistice, volumul mărfurilor transportate pe calea ferată a scăzut cu 32,9%, iar parcursul acestora a înregistrat o reducere și mai semnificativă, de 36,7%.

Această evoluție negativă reflectă dificultățile cu care se confruntă sectorul feroviar în contextul schimbărilor economice și al restructurărilor interne. Printre posibilele cauze ale declinului se numără scăderea cererii pentru transportul feroviar, concurența cu alte moduri de transport și provocările operaționale întâmpinate de „Calea Ferată din Moldova”.

CFM se confruntă cu grave probleme financiare, acumulând datorii salariale de aproximativ 150 milioane de lei. În ceea ce privește infrastructura, situația este alarmantă: din cele 139 de locomotive aflate în dotare, 134 și-au depășit durata de amortizare, iar peste 25% din infrastructura feroviară necesită reparații capitale. În următorii ani, circulația pe mai mult de jumătate din căile ferate ar putea fi suspendată dacă nu se vor lua măsuri urgente.

În ultimul deceniu, CFM a generat pierderi care se apropie de un miliard de lei, cauzate de scăderea continuă a numărului de pasageri, în special pe rutele internaționale, și a volumului de mărfuri transportate. Veniturile sunt în scădere constantă, iar costurile salvării CFM sunt estimate la câteva sute de milioane de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală