Cum să obții tehnică modernă pentru afacerea ta în doar 2 zile

05 Mai 2021, 12:58
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
05 Mai 2021, 12:58 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Cu siguranță ai scopuri mărețe şi vrei să sporești productivitatea afacerii tale, iar renovarea tehnologică este o soluție bună pentru creșterea rentabilității întreprinderii.

Împreună cu partenerii săi, principalii furnizori de tehnică şi utilaje, MAIB te ajută să cumperi rapid şi simplu orice echipament sau utilaj, oferind finanțarea de care ai nevoie.

Creditele pentru procurarea tehnicii de la parteneri se acordă ușor, în condiții speciale:

  • aport propriu – doar 20% din valoarea bunului;
  • gaj – tehnica procurată;
  • dobândă atractivă – de la 4,35%* în lei;
  • rambursarea anticipată – 0%.

Ca lucrurile să se întâmple rapid a fost simplificată procedura de aprobare a creditelor și în 2 ore este deja cunoscută decizia privind finanțarea solicitată. Prin urmare, pentru aprobarea creditului se solicită un pachet minim de documente, iar utilajul atât de necesar va ajunge rapid în câmp sau la întreprindere.

Promoție de zile mari

La procurarea tehnicii în cadrul proiectului de parteneriat al MAIB, vei participa automat la o tombolă cu premii valoroase: un ATV – vehiculul perfect pentru explorarea terenurilor tale în lung și-n lat, 5 sisteme GPS pentru gestionarea fiecărui metru pătrat și 10 binocluri performante (pentru creditele acordate până la 30 iunie 2021).

Pentru a afla mai multe detalii despre campania promoțională și condițiile de participare la tombolă, accesează pagina www.maib.md, solicită informația de la partenerii noștri sau la Moldova Agroindbank.

Solicită oferta online pentru a economisi timpul prețios.

MAIB finanţează, partenerii livrează!

*Pentru creditele acordate în cadrul Facilităţii de creditare a tinerilor antreprenori

P.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 12:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 12:10 // Actual //  Ursu Victor

Tariful de 31% impus de administrația Trump exporturilor moldovenești în SUA a stârnit reacții în spațiul public, inclusiv acuzații la adresa diplomației moldovenești. Însă economistul Stas Madan demontează aceste teorii și explică mecanismul din spatele deciziei Washingtonului: o formulă matematică automată, nu negocieri sau sancțiuni politice.

„Am văzut afirmații de genul «moldovenii sunt varză la negocieri», dar realitatea este că tarifele impuse de SUA au fost calculate după aceeași metodologie pentru toate cele 183 de țări afectate. Nu au nicio legătură cu relațiile bilaterale”, afirmă Madan.

Potrivit economistului, Donald Trump a aplicat o formulă simplă bazată pe deficitul comercial al SUA cu fiecare țară în parte, raportat la valoarea importurilor din acea țară. În cazul Moldovei, din perspectiva SUA, în 2024: SUA a exportat bunuri în valoare de 53,6 milioane USD către Moldova, și a importat bunuri în valoare de 142 milioane USD din Moldova.

Acest lucru înseamnă un deficit comercial de 88,4 milioane USD pentru SUA față de Republica Moldova. Formula aplicată: (88,4 / 142) × 100 = 62%, apoi împărțit la 2 → tarif aplicat: 31%.

„Aceeași formulă a fost folosită pentru toate țările – de exemplu, Uniunea Europeană are un tarif de 20%, rezultat dintr-un deficit comercial de 39% împărțit la doi”, explică Madan.

Diferențele apar din modul în care se raportează statisticile comerciale: Exporturile sunt calculate în regim FOB (Free on Board), adică valoarea la ieșirea din țară, importurile sunt calculate în regim CIF (Cost, Insurance, and Freight), adică valoarea la intrarea în țara de destinație, incluzând transportul și asigurarea.

„Din cauza distanței mari, costurile de transport și logistică cresc valoarea bunurilor în statistica SUA, ceea ce explică de ce acolo importurile din Moldova apar mai mari decât exporturile noastre”, adaugă Madan.

Deci, tariful de 31% aplicat Republicii Moldova nu are legătură cu politica externă, ci este rezultatul unei formule automate bazate pe balanța comercială negativă a SUA. Potrivit lui Stas Madan, acuzațiile privind lipsa de competență diplomatică sunt nejustificate în acest caz.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ