Decizia a fost luată! „Casa Modei” și fostul sediu ASITO, transmise în posesia lui Vladimir Russu

06 Mai 2021, 11:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
06 Mai 2021, 11:11 // Actual //  Otilia Cotruța

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins, calificând drept neîntemeiată plângerea înaintată de Veaceslav Platon împotriva ordonanței emise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, la 6 aprilie 2021, prin care Casa Modei și fosta clădire ASITO au fost transmise în posesia omului de afaceri Veaceslav Platon. Declarația a fost făcută de Sergiu Istrate, avocatul omului de afaceri Vladimir Russu, după ședința de judecată, transmite IPN.

Potrivit lui Vladimir Russu, avocații lui Veaceslav Platon au solicitat ca și miercuri, 5 mai, ședința de judecată să fie amânată, însă cererea nu a fost acceptată de judecători:

„Vreau să menționez că, a câta oară, avocații lui Platon au solicitat amânarea ședinței din motiv că chipurile unul dintre ei a făcut test la COVID-19 și a expediat rezultatul testului prin poșta electronică în adresa instanței de judecată, în același timp, în test nu este indicat nici că este pozitiv, nici că este negativ, ceea ce este foarte straniu când faci un test la COVID-19. Al doilea avocat, printr-o cerere, a declarat că a fost în contact cu primul și, respectiv, există bănuieli cu privire la starea sa de sănătate. Instanța a considerat că aceste argumente sunt neîntemeiate”.

În context, susține Vladimir Russu, documentele prezentate în vederea amânării ședinței au fost calificate de judecător ca și documente care nu pot fi reținute pentru a amâna ședința. Drep urmare, judecătorul a plecat în camera de deliberare și a pronunțat hotărârea prin care plângerea a fost respinsă.

Veaceslav Platon a cerut anularea ordonanței procurorului general, care acum trei săptămâni a constatat grave încălcări în actele semnate de subalternii săi de la PCCOCS și a dispus ca bunurile imobile să revină în proprietatea lui Vladimir Russu. Prima ședință a fost amânată din cauza că avocatul lui Platon a invocat contactul cu o persoană infectată cu COVID-19. În cazul celei de-a două ședințe, amânarea a survenit după ce avocatul lui Platon a solicitat ca procurorul să pună la dispoziția instanței de judecată materialele din cauza penală care reflectă legalitatea ordonanței procurorului general.

Realitatea LiveUn nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
Ședința festivă a membrilor Academiei de Științe a Moldovei
România donează alte peste 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova
CEC: Procedura de tragere la sorți privind stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a candidaților electorali
14 Iun. 2021, 11:15
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 11:15 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Netflix a lansat primul său magazin online de produse inspirate de serialele difuzate de populara platformă de streaming.

La moment, magazinul online vinde tricouri şi hanorace cu sigla Yasuke şi Eden, două serii animate. Magazinul va oferi de asemenea articole vestimentare şi decorative inspirate de serialul “Lupin”, concepute în colaborare cu Muzeul Luvru, potrivit unui comunicat al grupului californian.

La cinci luni după ce a devenit unul dintre marile succese ale anului 2021, “Lupin” revine vineri pe micile ecrane, spre marea bucurie a fanilor îngrijoraţi de soarta eroului lor.

Netflix.shop va propune cu regularitate produse exclusive în ediţie limitată, selectate atent”, a declarat vicepreşedintele Josh Simon.

La moment produsele sunt disponibile doar pentru cei din SUA, iar în următoarele luni site-ul de vânzări va fi extins şi în alte ţări în afară de Statele Unite. Produsele sunt create în ediție limitată.

Aceste articole în ediție limitată se alătură marelui sortiment de produse de consum pe care le-am pus la dispoziție prin intermediul partenerilor noștri de încredere. (De exemplu, puteți găsi, de asemenea, o gamă largă de produse Yasuke la Target). Netflix.shop va fi disponibil mai întâi în SUA înainte de a se extinde în alte țări din întreaga lume în următoarele luni, se arată într-un comunicat al companiei.

Prețurile încep de la 30 de dolari și ajung până la 82 de dolari.

 


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo