Nissan Qashqai: caracteristici ale mașinii

23 Nov. 2022, 14:12
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
23 Nov. 2022, 14:12 // Actual //  bani.md

Masina de fabricație japoneza este populara printre locuitorii Moldovei. Este convenabil în utilizarea de zi cu zi, potrivit ca transport de familie. Dacă decideți să cumpărați un Nissan Qashqai în Moldova, ar trebui să vă familiarizați cu caracteristicile acestuia. Vom vorbi despre avantajele și nuanțele acestei mașini.

https://motorcar.com.ua/wp-content/uploads/2021/02/x2017-nissan-qashqai.jpg.pagespeed.ic.3D1UUxnQiN.jpg

Echipamente și interiorul: ce trebuie să știți

Pe piață sunt oferite modele în versiunea de bază și cu caracteristici îmbunătățite. Poti alege cu o cutie de viteze manuala sau automata, un motor de 1,5 sau 2 litri. Interiorul mașinii este spațios, pasagerii și șoferul se simt confortabil. Avantajele habitaclului:

  • spațiu interior echilibrat;
  • materiale scaunelor durabile care nu se pătează;
  • spații de depozitare pe scaune și uși mari;
  • tablou de bord compact, dar informativ;
  • spațiu mare pe înălțime.

Dintre minusuri – plasticul cromat. La îngrijire necorespunzătoare acesta se dezlipește rapid și strică aspectul interiorului.

Caracteristici exterioare

Avantajul lui Nissan Qashqai este performanța aerodinamică excelentă. Când conduceți la traseu mașina este stabilă pe drum. De asemenea este bine potrivit pentru traficul urban, lungimea și lățimea mașinii este compactă, este comod să parcați în locuri înguste.

Dezavantajul caroseriei este stratul de vopsea subțire. Este sensibil la schimbări bruște de temperatură, materiale antiderapante, are nevoie de îngrijire atentă. Producătorul s-a concentrat pe design. Nissan Qashqai arată elegant și compact, dimensiunile sale oferă o manevrabilitate ridicată.

Specificul motoarelor și suspensiei

Motoarele sunt considerate unele dintre cele mai fiabile și durabile. Reparația este rareori necesară cu întreținere regulată. Pentru durabilitatea motorului, vă recomandăm să nu conduceți în stil agresiv. Sarcinile îndelungate și mari afectează negativ starea pieselor și mecanismelor. Principalele piese ale motoarelor care necesită atenție:

  1. Radiator. La mașinile mai vechi se observă distrugerea radiatorului. Dacă mașina este mai veche de 6 ani, vă recomandăm să verificați dacă există daune vizibile.
  2. Inelele pistoanelor. Poate apărea martorul de bord în caz că nu există suficient ulei în sistem sau acesta este învechit. Pentru a preveni aceste simptome vă recomandăm să schimbați la timp consumabile și lubrifianții.
  3. Suportul din spate a motorului. Cu parcurs de peste 50.000 km, poate începe coroziunea piesei. Din cauza acestora apar vibrații pe caroseria mașinii.

Suspensia Nissan Qashqai este concepută pentru a conduce în zone urbane și pe autostrăzi. Mașina are garda la sol ridicată, dar nu este proiectată pentru călătorii pe off-road, cu denivelări și gropi adânci. Suspensia este suficient de rigidă, la deplasare pe drum prost piesele se slăbesc. Principalele vulnerabilități sunt amortizorii, bucșele și rulmenții. Mecanismele sunt deosebit de fragile după 150.000 km de parcurs.

Cutie de viteze și sistem de frânare: nuanțe cheie

In cazul variantei mecanice nu sunt probleme, mai des se observa la cutii CVT. Principalele defecțiuni:

  • uzura rapidă a rulmenților arborelui;
  • alunecarea curelei pe piese conice și formarea de așchii;
  • supraîncălzirea uleiului din cutie din cauza radiatorului murdar;
  • defecțiunea unităților de control;
  • smucituri în timpul accelerației din cauza problemelor cu supapei pompei de ulei;
  • defecțiune a motorului electric;
  • blocarea supapelor.

Pentru a preveni problemele, trebuie să monitorizați starea mecanismelor și să schimbați uleiul la timp. Având în vedere toate avantajele și dezavantajele, Nissan Qashqai este o mașină grozavă pentru călătoriile de zi cu zi și cu familia. Nu este potrivit pentru persoanele extreme cu un tip de condus agresiv, deoarece vor fi necesare reparații rapid. Dacă conduceți cu atenție, fără a supraîncărca motorul și alte sisteme, mașina va funcționa corect pentru o perioadă lungă de timp!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală