(VIDEO) CCI a RM anunță lansarea expoziției „Fabricat în Moldova 2023”. Antreprenorii se pot înscrie

23 Nov. 2022, 13:25
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Nov. 2022, 13:25 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Antreprenorii din Republica Moldova pot depune cererile pentru a participa la expoziția „Fabricat în Moldova 2023”, anunță Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM). Expoziția revine după doi ani de pauză din cauza pandemiei și a războiului din vecinătate. Cererile de participare pot fi depuse până pe data de 15 ianuarie 2023.

„Fabricat în Moldova” are scopul de a susține producătorii autohtoni din țara noastră și se va desfășura la centru expozițional „Moldexpo”. Expoziția se va desfășura în perioada 1-5 februarie 2023.

În cele două pavilioane își vor expune produsele circa 300 de antreprenori, de asemenea, unii își vor putea expune produsele și afară, în corturi.

„Experiența din anii precedenți denotă interesul sporit al companiilor și a consumatorilor, a populației față de această expoziție.” a menționat Sergiu Harea.

În acest an, la expoziția „Fabricat în Moldova” vor participa mai multe companii noi pe piața locală.

De asemenea, va fi organizat un forum internațional despre industria vinului, cu participarea delegațiilor din mai multe țări.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie va fi organizat transport pentru vizitatori spre centrul expozițional „Moldexpo”.

„Îndemn să promovăm producția și producătorii autohtoni, să consumăm producția autohtonă, să promovăm aceste produse și peste hotare.” a declarat Vasile Șarban, secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2022, 18:05 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova este o preocupare specială pentru România și personal pentru președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de către șeful statului român, în timpul întrevederii cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București, scrie realitatea.md.

”Moldova este o preocupare specială pentru noi, pentru mine. Noi nu începând din acest an îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și de când Moldova s-a angajat ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o președintă și o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme, noi suntem bucuroși să încurajăm această cale, noi facem un pic mai mult, îi ajutăm cu expertize, energie electrică, carburant, lemn, gaz, însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea discutăm cu toți aliații pentru a găsi și împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova”, a declarat președintele României.

Întrebat dacă Rusia, prin provocarea crizei energetice, economice și sociale poate schimba parcursul pro-european al Republicii Moldova, Iohannis a răspuns:

”Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, din potrivă oamenii au înțeles că este o perioadă complicată, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi în România provocarea este mare, fiindcă în afară de reforme și sprijin este nevoie de realizarea unei infrastructuri, interconectare… Noi suntem pregătiți împreun să facem aceste lucruri”.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău