(FOTO) O tânără din Chișinău creează buchete gustoase. Transformă alimentele în cadouri pentru cei dragi

12 Ian. 2023, 16:28
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
12 Ian. 2023, 16:28 // Oameni şi Idei //  MD Bani

În 2015 Crina Mitcov a descoperit o modalitate prin care să-și manifeste creativitatea și să-i bucure pe cei dragi. Aflându-se în Ucraina a frecventat un mini-curs de creare a buchetelor, nu de flori, dar din produse alimentare.

La început practica acest hobby pentru relaxare, dezvoltându-și astfel imaginația și îi bucura pe cei dragi cu buchete gustoase. Apoi, a transformat acest hobby într-o sursă de venit îmbinându-l cu un job de inginer proiectant.

În concediul de maternitate, tânăra antreprenoarea a început să dedice mai mult timp acestei activități și tot mai multe persoane au început să procure aceste buchete drept cadou pentru cei dragi.

Astfel, deja de 7 ani, transformă cele mai obișnuite alimente în buchete comestibile.

„M-am regăsit emoțional și creativ în acest domeniu. La început nu mereu aveam succes, au existat și momente de dezamăgire, dar acele momente de „wow” mă motivau să devin și mai bună în acest domeniu”, recunoaște Crina Mitcov Nicolae.

Datorită ambiției și muncii asidue pe care a depus-o a reușit să devină un adevărat profesionist și a început să creeze ceea ce ea numește acum „buchetele ideale pe care să le oferim în dar celor dragi”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Ca în orice alt domeniu, mereu apar în cale și dificultăți. În cazul Crinei, una dintre cele mai mari probleme este plagierea.

„Sunt persoane care preiau fotografiile mele pe paginile lor. În astfel de cazuri, persoanele care comandă se dezamăgesc pentru că rezultatul nu arată așa cum era pe rețelele de socializare. Cu părere de rău, din cauza lipsei de profesionalism a unora, care induc în eroare clienții cu fotografii care nu le aparțin, noi pierdem potențiali clienți care într-adevăr au nevoie de un buchet care să arate estetic, exact ca în fotografii”, a adăugat Crina.

Pe viitor, Crina planifică să lanseze un curs prin care va oferi posibilitatea altor persoane să descopere metoda de creare a buchetelor comestibile.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău