Levon Khanikyan preia oficial mandatul de CEO al Victoriabank

13 Ian. 2023, 12:07
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
13 Ian. 2023, 12:07 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Chișinău, 13 ianuarie 2023: Levon Khanikyan a fost autorizat de Banca Națională a Republicii Moldova pentru a prelua oficial mandatul de CEO al Victoriabank.

Levon Khanikyan s-a alăturat echipei Banca Transilvania în 2021, când Idea::Bank România, unde deținea funcția de Vicepreședinte Executiv Riscuri – Membru al Comitetului de Direcție, a devenit parte a Grupului Financiar Banca Transilvania. Levon Khanikyan și-a încheiat mandatul ca Vicepreședinte în Idea::Bank România în aprilie 2022, după șapte ani.

„Am avut ocazia să cunosc Moldova înainte de a veni în funcție la Victoriabank și m-am convins de pe atunci că este o țară cu multiple posibilități de dezvoltare și cu un potențial considerabil privind asumarea exigențelor europene și integrarea în Uniunea Europeană. Îmi doresc să particip la acest proces, pentru că-i cunosc exact provocările, dar, mai presus de toate, avantajele. Sunt profund onorat de această oportunitate de a contribui la consolidarea succesului remarcabil al Victoriabank pe piața bancară, mai ales că am venit de-acasă tot acasă: din România în Republica Moldova. Sunt încrezător că realizările băncii, în special privind digitalizarea serviciilor noastre, vor crește și vor acoperi o arie și mai mare de procese bancare. Am certitudinea că, împreună cu echipa Victoriabank, vom realiza multe proiecte care vor aduce clienților beneficii”, declară Levon Khanikyan, CEO Victoriabank.

„Sunt convins că Levon va continua succesul transformării digitale a Victoriabank și, împreună cu echipa, vor plasa banca pe prima poziție în topul calității serviciilor oferite clienților. Este momentul când îmi fac bilanțul și constat că Victoriabank este în Moldova un trend setter în zona digital, carduri, transparență corporativă și human banking. Predau ștafeta, fiind încrezător în viitorul de succes al băncii. Mă reîntorc în Grupul Banca Transilvania cu un sentiment de împlinire profesională și am să rămân aproape de Moldova în anii care vor urma. Mulțumesc întregii echipe Victoriabank pentru cei cinci ani din cariera mea plini de evenimente și le doresc colegilor elan și inspirație pentru a realiza tot ce și-au propus în acești ani și de acum încolo”, Bogdan Pleșuvescu, CEO Victoriabank în perioada 2018 – 2023.

Bogdan Pleșuvescu a deținut funcția de CEO Victoriabank din momentul în care Banca Transilvania a devenit acționar majoritar al Victoriabank, în 2018. Bogdan Pleșuvescu a coordonat integrarea Victoriabank în Grupul Financiar Banca Transilvania și, împreună cu echipa, a plasat Victoriabank în vârful topului băncilor de pe piața locală, care oferă servicii digitale: Victoriabank este astăzi singura bancă 100% online din Republica Moldova. Bogdan Pleșuvescu va rămâne în cadrul Grupului Financiar BT, în România, după primirea aprobărilor din partea autorităților.

Noul CEO Victoriabank are o experiență managerială internațională de peste 20 de ani în domeniul bancar, în domeniile managementul riscurilor, creditarea IMM-urilor și persoanelor fizice, respectiv operațiuni pe piețe de capital. Levon Khanikyan și-a desfășurat activitatea în România și alte țări ale Europei de Est. În ultimii șapte ani, a deținut funcția de Vicepreședinte Executiv Riscuri – Membru al Comitetului de Direcție la Idea::Bank România. Anterior, Levon Khanikyan a avut funcții de conducere în mai multe bănci din Belarus (2009-2015), Armenia (2007-2009), Georgia (2006-2007) și Ucraina (2004-2006).

Levon Khanikyan are un MBA în management internațional, obținut la FH Graduate School Pforzheim, Germania și este membru CFA Society România. Vorbește armeană, română, engleză, germană și ucraineană.

Victoriabank

Direcția Relații cu Publicul și Marketing

Despre Victoriabank:

Victoriabank este parte a celui mai mare grup financiar din România, Banca Transilvania, și este singura bancă 100% online din Republica Moldova. Fondată în 1989, Victoriabank este prima bancă comercială din Republica Moldova, unul dintre cele mai recunoscute branduri din țară. În 2018, Banca Transilvania devine acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Investițiile băncii în platformele digitale sunt o prioritate, acestea reprezentând viitorul. Victoriabank este prima bancă care a introdus plățile cu telefonul, prin aplicația gratuită VB24 Pay, în 2019 – plățile cu Garmin Pay, iar în 2022 – Apple Pay, Google Pay și Xiaomi Pay. Cardul Salut, noul card de debit, cu multe avantaje și zero costuri, cu acces la toate serviciile digitale Victoriabank printre inovațiile anului. Tot în 2022, Victoriabank a lansat serviciul Actualizarea Chestionarului Clientului (KYC) online și platforma Digital Onboarding, fiind unica bancă 100% online din Moldova. Victoriabank depășește numărul de 270 000 clienți activi, are peste 1000 de angajați cu o medie de vârstă de 34 de ani și dispune de 100 de sedii în peste 30 de localități din țară.

P.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală