Revoluție în agricultura ucraineană! Tractoarele vor fi dotate cu tehnologie de deminare a terenurilor agricole

24 Ian. 2023, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
24 Ian. 2023, 14:42 // Actual //  bani.md

O companie ucraineană din orașul Vinnytsia a venit cu o soluție pentru detectarea minelor de pe terenurile agricole. Firma „Frendt” a dezvoltat un dispozitiv pentru detectarea minelor, care este montat pe utilaje agricole.

Multe firme din domeniul agriculturii au avut de suferit din cauza pericolului reprezentat de minele împrăștiate pe diverse câmpuri cu potențial agricol de pe teritoriul Ucrainei.

Compania din Vinnytsia, „Frendt” (Frendt LLC), a dezvoltat un dispozitiv pentru detectarea minelor în câmp. Noutatea sistemului este că acesta este gândit să fie montat pe mașini agricole, a anunțat viceprimarul orașului Vinnytsia, Andriy Ocheretny. Oficialul a subliniat că pământul va putea fi din nou folosit pentru agricultură, iar că procesul de deminare se desfășoară la distanță.

„Aceasta este o soluție extrem de utilă pentru acele regiuni din Ucraina care au fost sub ocupație sau au suferit ca urmare a ostilităților. Mulțumită dezvoltatorilor din Vinnytsia, regiunile Kiev, Cernihiv, Sumy, Harkov și Mykolaiv vor putea, în curând, să recupereze terenurule pentru cultivarea lor în siguranță”, a spus viceprimarul orașului Vinnytsia pe pagina sa de Facebook.

Tehnologia de deminare de pe utilajele agricole funcționează pe tractoare. Pe ambele părți ale utilajului agricol sunt atașate detectoare de metale, care, de fapt, monitorizează posibilul pericol și transmit imediat informații în camera de control. În cazul detectării minelor, echipamentul special se oprește din mișcare și așteaptă o comandă de la operator.

„Această dezvoltare nu numai că va simplifica semnificativ activitatea serviciilor care deminează teritoriile, dar va salva și viețile oamenilor”, a mai punctat Andryi Ocheretny.

Minele reprezintă un obstacol major pentru fermierii care nu mai pot să își exploateze terenurile agricole. Este și cazul Agrogeofizika, companie care își desfășoară activitatea în regiunea Harkov și care nu poate opera din punct de vedere economic din cauza problemei de exploatare a teritoriilor minate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală