Putin ar fi decis lichidarea lui Prigojin. Uneltirile șefului grupării Wagner care l-au înfuriat pe liderul Rusiei

15 Feb. 2023, 04:54
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
15 Feb. 2023, 04:54 // Actual //  bani.md

Președintele Federații Ruse, Vladimir Putin, plănuiește să-l lichideze pe șeful grupului de mercenari Wagner, care ar fi participat la o conspirație anti-Putin împreună cu generalul Serghei Surovikin și liderul cecen, Ramzan Kadîrov, scrie The Sun cu referire la declarația fondatorului proiectului pentru drepturile omului „Gulagu.net”, Volodimir
Vladimir Osechkin.

Potrivit informațiilor disponibile, „bucătarul lui Putin” a planificat o conspirație împotriva șefului Ministerului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, împreună cu fostul comandant al grupării ruse din Ucraina, generalul Serghei Surovikin, și Ramzan Kadîrov.

Se raportează că Prigojin a vrut să ocupe funcția de prim-viceministru al șefului Ministerului Apărării sau chiar să conducă departamentul de apărare. Kadîrov urma să devină șeful Gărzii Naționale.

Un astfel de triumvirat și-ar putea folosi poziția pentru a-l controla pe Putin și cursul ostilităților din Ucraina. Se raportează că Prigojin a vrut să preia controlul asupra FSB pentru a-și distruge cazierul judiciar, care este păstrat în arhivele serviciului de informații.

Cu toate acestea, FSB a descoperit conspirația, iar participanții săi nu au îndrăznit să meargă până la capăt. Șeful Wagner s-a prefăcut a fi un critic public după exploziile de pe Podul Crimeii.

Potrivit lui Vladimir Osechkin, Putin a clasificat informații despre Prigojin, culese în anii 80, când Prigojin ispășea o pedeapsă cu închisoarea.

„Judecând după metodele pe care le folosește Putin, Prigojin cel mai probabil va fi distrus”, a spus Osechkin.

În prezent, Prigojin nu mai are voie să recruteze mercenari din închisori – acest lucru este făcut de oameni din Ministerul Apărării.

Amintim că Evgheni Prigojin a negat zvonurile despre capturarea rapidă a orașului Bakhmut. El a menționat că este prematur să vorbim despre asta în viitorul apropiat, din moment ce forțele ucrainene opun rezistență acerbă, iar condițiile prealabile pentru încercuirea orașului nu sunt prevăzute.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală