Țările în care Rusia crede că turiștii săi își vor face concediul: Siria și Angola, printre numele de pe listă

06 Mart. 2023, 15:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mart. 2023, 15:09 // Actual //  Lupu Eduard

Vicepreședintele Uniunii Ruse a Industriei de Traveling, Yuri Barzîkin, prezice că 6 țări, printre care Siria și Angola, vor crește ca popularitate în rândul turiștilor ruși.

Comentariile făcute de acesta într-un interviu acordat Lenta, unul dintre cele mai populare site-uri de știri din Rusia, vin în contextul în care guvernul de la Moscova a anunțat că pregătește acorduri de reciprocitate cu 6 țări în ceea ce privește acordarea vizelor.

Este vorba de India, Angola, Vietnam, Indonezia, Siria și Filipine.

„Facilitarea acordării vizelor va contribui la generarea de fluxuri turistice relevante. Se prevede o creștere a fluxului de cel puțin 10 până la 15%. Acest lucru este benefic”, a afirmat Barzîkin, citat de hotnews.ro.

El a adăugat că în prezent rușii sunt „oaspeți bineveniți în Asia de Sud-Est, Africa și America Latină”.

Turiștii ruși nu mai pot ajunge în unele din destinațiile lor favorite

Barzîkin a remarcat că în condițiile actuale, când unele destinații sunt practic închise pentru ruși, simplificarea regimului de vize cu unele state va duce la lărgirea opțiunilor pe care le au turiștii din Rusia.

„Cred că această practică va continua. Apropo, colegii noștri din Kazahstan și Belarus urmează aceeași cale și au de asemenea astăzi un regim simplificat sau fără vize în mai multe zone”, a amintit acesta, adăugând că se așteaptă ca impactul măsurilor să fie resimțit „destul de repede”.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat anterior că Rusia negociază acorduri de facilitare a vizelor cu 11 țări și că numărul acestora se ridică la 70 când vine vorba de facilitarea ridicării restricțiilor pentru eliberarea de vize electronice.

Amintim că întreaga Uniune Europeană și-a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești încă din data de 27 februarie a anului trecut, la 3 zile după declanșarea invaziei în Ucraina.

Ulterior, mai multe state din UE care au fost destinații favorite pentru turiștii din Rusia precum Grecia sau Cipru, au luat măsuri pentru a împiedica turiștii ruși să intre pe teritoriul lor prin țări de tranzit ca Turcia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 10:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 10:48 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Servicii Publice (ASP) din Republica Moldova a anunțat suspendarea temporară a prestării serviciilor publice pe întreg teritoriul țării din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY.

Suspendarea serviciilor este rezultatul unor probleme tehnice apărute în funcționarea sistemului MPAY, care afectează capacitatea ASP de a furniza serviciile publice în mod eficient și sigur. Acest lucru poate afecta o gamă largă de servicii publice, inclusiv eliberarea de acte de identitate, certificate de naștere, deces și căsătorie, precum și alte servicii administrative esențiale.

Echipele de specialiști tehnici din cadrul ASP, Agenției de Guvernare Electronică și Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică lucrează în prezent pentru a remedia problemele tehnice și pentru a restabili cât mai curând posibil funcționarea normală a sistemului MPAY și a serviciilor publice asociate.

În timp ce remedierea este în curs, utilizatorii sunt îndemnați să fie răbdători și să urmărească anunțurile oficiale pentru actualizări cu privire la restabilirea serviciilor. ASP și alte instituții implicate depun eforturi pentru a minimiza neplăcerile cauzate de această întrerupere temporară a serviciilor publice și pentru a asigura o revenire cât mai rapidă și mai eficientă la funcționarea normală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău