Putin și-a transformat reședința secretă de iarnă în fortăreață

04 Apr. 2023, 04:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Apr. 2023, 04:44 // Actual //  Lupu Eduard

Canalul Russian Navalny Live, condus de echipa liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, aflat în detenție, a publicat un videoclip din care reiese că în apropierea reședinței de vacanță a președintelui Vladimir Putin din Krasnaya Polyana a fost amplasat un sistem de rachete antiaeriene Panțîr S-1.

Krasnaya Polyana este o suburbie a Sociului.
Sistemul antirachetă a fost amplasat la o distanță de 1 km de un complex de clădiri care, potrivit documentelor, aparține Gazprom, relatează pravda.co. Complexul se află pe un teren de 20 de hectare, cu un heliport și un telescaun privat.

Echipa lui Navalnîi susține că aceasta este reședința secretă de iarnă a lui Putin, unde președintele rus merge, la obicei, la schi, potrivit Adevărul.

Informația vine în contextul în care, în ianuarie, sistemele de rachete antiaeriene Panțîr S-1 au fost reperate și în apropierea a altor două dintre reședințele lui Putin – în Valdai și în Novo-Ogaryovo. Astfel de sisteme au fost instalate și pe mai multe clădiri din Moscova.

Oficial, în afară de Kremlin, președintele rus are trei reședințe: ”Novo-Ogaryovo”, în regiunea Moscova, ”Bochariv Stream”, în Soci și ”Valdai”, în regiunea Novgorod.

Tot luni, jurnaliștii de la Financial Times au dezvăluit faptul că Serviciile de securitate ale Rusiei le confiscă paşapoartele înalţilor oficiali şi directorilor companiilor de stat pentru că Putin se teme că va fi trădat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

17 Mai 2024, 11:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Mai 2024, 11:45 // Actual //  Lupu Eduard

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA) ar fi început ”războiul” împotriva Tatianei Răducanu, fiind ghidată de Procurorul General Interimar, Ion Munteanu. Este precizarea făcută de președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV. În opinia lui Gligor, ”în schemă” ar fi și adjunctul Veronicăi Dragalin, Vasile Plevan, care a picat evaluarea Comisiei Pre-Vetting, scrie REALITATEA.MD.

„Este important să înțelegem că nu e din capul ei (n.r. Veronica Dragalin). Această acțiune de sabotaj a fost coordonată cu superiorul său, Procurorul General Interimar, domnul Munteanu,și cred că ar fi bine pentru sistemul procuraturii ca ambii să plece din acele funcții pe care le dețin. (…)

Ce a făcut doamna Drăgălin este un act de sabotaj împotriva reformei justiției și comisiei de Vetting și Pre-Vetting. Mai mult este o palmă dată președintei Maia Sandu. Dacă cineva crede că doamna Dragalin urmărește scopul de a rezolva problemele de integritate a membrilor comisiei Pre-Vetting să știți că greșiți. Doamna Dragalin are o revanșă personală, o dorință puternică de a avea o revanșă personală față de comisie, care nu a evaluat pozitiv adjunctul său Vasile Plevan, care este învinuit și acuzat de mine în cadrul investigației ce ține de comiterea unor infracțiuni de serviciu”, a spus Ștefan Gligor.

Procuratura Generală respinge categoric acuzațiile aduse de persoana nominalizată (Ștefan Gligor n.a), considerându-le nefondate. Totodată, reiterăm că Procuratura nu va comenta declarațiile exponenților politici.

Joi, 16 mai curent, Procuratura Anticorupție (PA) a venit cu noi precizări în legătură cu acest scandal, menționând că „participarea ca membru în Comisia Pre-Vetting sau Comisia Vetting în 2024 nu acordă o imunitate pentru fapte consumate cu ani în urmă” și că „astfel de comunicate nu încalcă inviolabilitatea vieții personale”.

Amintim că, Tatiana Răducanu, membră a Comisiei pre-vetting, și-a dat demisia după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora fosta judecătoare ar avea legături cu Veaceslav Platon și Ilan Șor. Conform unei scrisori semnată de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, membra demisionară a Comisiei ar fi apropiată și ar fi executat comenzile lui Veaceslav Platon și ale lui Aureliu Colenco, ultimul fiind actualmente principalul avocat al lui Ilan Șor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Între timp, Procuratura Anticorupție (PA) a confirmat veridicitatea scrisorii. Autoritatea notează că a acționat, pentru a preveni riscuri în sistemul de justiție.

Joi, 16 mai curent, demisia Tatianei Răducanu din funcția de membrul al Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor, a fost aprobată de Parlament.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău